Νέο πρόγραμμα κατάρτισης στη μελισσοκομία της ΔΥΠΑ με το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Ξεκίνησε απο Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ στη μελισσοκομία. Το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης Μελισσοκομίας», συνολικής διάρκειας 295 ωρών, απευθύνεται σε 17 ωφελούμενους του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ και υλοποιείται μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ.
Η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε μέλη ειδικών κοινωνικών ομάδων, με στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας. Τα ζητήματα της απόκτησης νέων γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, αλλά και η επαγγελματική επανένταξη κρίνονται ιδιαιτέρως κρίσιμα για τον πληθυσμό των πρώην χρηστών που βρίσκονται στη φάση της κοινωνικής τους επανένταξης.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα είναι ικανοί να εκτρέφουν – διαχειρίζονται το μελίσσι και να παράγουν ποιοτικά μελισσοκομικά προϊόντα, να κατανοούν τη σημασία και την αξία της τυποποίησης, να περιγράφουν τα βασικά μηχανήματα που απαιτούνται σε μια γραμμή παραγωγής – συσκευασίας, να γνωρίζουν τους μηχανισμούς προώθησης του προϊόντος στην αγορά, να εντοπίζουν πηγές χρηματοδότησης για νέες επιχειρηματικές προσπάθειες, να εφαρμόζουν καλές πρακτικές πρόληψης επαγγελματικών κινδύνων στο εργασιακό περιβάλλον, να συνεργάζονται και να υιοθετούν πρότυπη επαγγελματική συμπεριφορά.

Συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου
Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου, έτσι και στη χώρα μας σε συνέχεια της φωταγώγησης της Βουλής με την σημαία του Ισραήλ, αλλά και την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε από τo Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών για τους Ισραηλινούς πολίτες που δολοφονήθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση υποστήριξης του Ισραήλ.
Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Ελληνοισραηλινής Φιλίας πρόκειται να πραγματοποιήσει συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία στο Παλαιό Ψυχικό στις 18:00, καλώντας όλο το δημοκρατικό κόσμο να εκφράσει την αλληλεγγύη του, ζητώντας δικαιοσύνη για τους χιλιάδες αθώους που δολοφονήθηκαν, αλλά και την άμεση απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς.
Με εκτίμηση,
Πρόεδρος Δ.Σ
Κοσμάς Πεντάκαλος
Γενικός Γραμματέας
Νίκος Κοσμόπουλος

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αθαμανίου
Δόθηκε χθες, Παρασκευή 13-10-23, στην κυκλοφορία η λεγόμενη «Παράκαμψη Αθαμανίου» και έτσι, μετά από επανειλημμένες καθυστερήσεις, τα βαρέα οχήματα δεν θα διασχίζουν επικίνδυνα το μισό Αθαμάνιο. Πιστεύουμε πως σε αυτή την έκβαση συνετέλεσε (ίσως και κύρια) η δημόσια παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αθαμανίου. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν το πρόβλημα και όσους συνετέλεσαν στην επίλυση του, έστω και πολύ αργά, ευτυχώς χωρίς θύματα παρά μόνο με μερικές υλικές ζημιέςαλλά με πολλή αγανάκτηση κατοίκων και χρηστών του δρόμου. Δυστυχώς «η κυρά μάννα» φροντίζει τα παιδιά της καθυστερημένα και άμα…
Πρωτοβουλία Κατοίκων Αθαμανίου Άρτας

Δήλωση του Σπύρου Κυριάκη
Ένα αίτημα των πολιτών του Καναλακίου και ευρύτερα της περιοχής του Φαναρίου βρίσκει τη λύση του, καθώς τις επόμενες μέρες θα διατεθεί στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου ένα νέο ασθενοφόρο.
Σε αγαστή συνεργασία με τον διοικητή της 6ής ΥΠΕ κ.Καρβελη, τον οποίο και ευχαριστώ προσωπικά, ανταποκριθήκαμε στο πάγιο αίτημα κάλυψης της περιοχής του Φαναρίου με ασθενοφόρο και ικανοποιούμε έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες το αίτημα του Κ.Υ. Καναλακιου για εξυπηρέτηση των αναγκών διακομιδής των ασθενών του.
Είναι το δεύτερο ασθενοφόρο που έρχεται στον νομό Πρεβέζης σε σύντομο χρονικό διάστημα ύστερα από αυτό που διατέθηκε στο κέντρο υγείας Θεσπρωτικού.
Η κάλυψη αναγκών σε θέματα υγείας αποτελεί πρωτεύον καθήκον και υποχρέωση, ιδιαίτερα δε σε μια περιοχή της περιφέρειας που αντιμετωπίζει πλείστα προβλήματα στον τομέα αυτό.
Η προσπάθειά όλων μας για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων θα συνεχιστεί σε όλους τους τομείς, με σκοπό και στόχο, την συνεχή βελτίωση του επιπέδου ζωής του Νομού μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας