Νέο χαράτσι σε αγρότες- έδωσαν επιδότηση σε ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ και τώρα την ζητούν πίσω

Οι αγρότες της περιοχής του δήμου Ορεστιάδας, καλούνται να επιστρέψουν στην ΔΕΗ, ως έκτακτη εισφορά, περίπου 443.000 ευρώ ως επιστροφή της κρατικής επιδότησης για τα έτη 2022 και 2023. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της περιοχής Ορεστιάδας, η ΔΕΗ τους ενημέρωσε ότι ζητάει πίσω το ποσό αυτό, κατόπιν απόφασης των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οπότε θα πρέπει να το πληρώσουν οι αγρότες που έκαναν χρήση του αρδευτικού νερού.

Ουσιαστικά η απόφαση αυτή ισχύει για όλη την χώρα και οδηγά τα ΓΕΟΒ και ΤΟΕΒ σε κατάσταση χρεοκοπίας, ίσως για να είναι εύκολο να πουληθούν σε … επενδυτές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την συγκεκριμένη απόφαση την έχει υπογράψει και ο υπουργός ΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης.
Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Ορέστης Βουρνέλης, διευθυντής του ΓΟΕΒ Ορεστιάδας, «αυτό σημαίνει ότι θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά οι αγρότες μέλη των ΤΟΕΒ Στέρνας, Βύσσας, Άρδα και του ΓΟΕΒ Ορεστιάδας, οι οποίοι έκαναν χρήση του αρδευτικού νερού τα έτη 2022 και 2023, για την κάλυψη του ποσού των 442.805,28 ευρώ.

Δηλαδή μας έδωσαν μια κρατική ενίσχυση για το ηλεκτρικό ρεύμα και τώρα μας ζητούν να την επιστρέψουμε και μάλιστα αναδρομικά.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2023 μας ήρθε η σχετική ενημέρωση από τη ΔΕΗ. Στις 3 Ιανουαρίου του 2024 μας ήρθαν οι αναλυτικοί λογαριασμοί με τις οφειλές. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είμαστε Οργανισμοί που δεν είχαμε καμιά οφειλή μέχρι σήμερα».