ΝΑΡ: μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

«Προκαλούν το λαό, αντί να στηρίξουν άμεσα τη δημόσια υγεία και να επιτάξουν τον ιδιωτικό τομέα τώρα!» είναι το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση σχετικά με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την πανδημία.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται και τα εξής: «Τεράστια πρόκληση για τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία αποτελούν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της «έκτακτης κατάστασης», που όπως είπαν οι Κικίλιας και Χαρδαλιάς, αντιμετωπίζει η Αττική και μεγάλο μέρος της χώρας.
Αυτό που βλέπουμε είναι η πανδημία κυβερνητικής υποκρισίας, πλήρους άρνησης να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας, ξεδιάντροπης πριμοδότησης των ιδιωτικών εταιρειών-εμπόρων περίθαλψης, στήριξης της ασυδοσίας του κεφαλαίου και της εργοδοσίας και αστυνομικής κατασταλτικής λογικής.
Καθώς τα λοκντάουν αποτυγχάνουν το ένα μετά το άλλο, τα κρούσματα αυξάνονται και οι ασθενείς κατακλύζουν πλέον τα δημόσια νοσοκομεία που έχουν φτάσει στα όριά τους!

Αποκαλύπτεται πλήρως τώρα πως καμία ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας δεν έχει γίνει τόσους μήνες. (…) Το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να διεκδικήσει άμεσα, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς:
-Επίταξη εδώ και τώρα όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας, να περάσουν όλα τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία στον κεντρικό δημόσιο σχεδιασμό και για covid και για μη covid περιστατικά, να μπουν στις γενικές εφημερίες!
-Πολλαπλασιασμός των τεστ, μαζική ιχνηλάτηση. Στήριξη όσων βρίσκονται θετικοί, φιλοξενία τους αν είναι ανάγκη σε ξενοδοχεία, με πλήρη οικονομική, ιατρική κάλυψη, έτσι ώστε να σταματήσει η ενδοοικογενειακή μετάδοση, καθώς και η μετάδοση στους χώρους εργασίας.

-Επιτάχυνση των εμβολιασμών, με χρήση όλων των διαθέσιμων και αξιόπιστων εμβολίων. Καμία συμμόρφωση στις αποτυχημένες οδηγίες της ΕΕ και στις εντολές των πολυεθνικών φαρμάκου.
-Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
-Αυστηρά μέτρα στους χώρους εργασίας για την προστασία των εργαζομένων. Μαζικά και τακτικά τεστ με ευθύνη και έξοδα της εργοδοσίας.
-Άμεση ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ώστε να μην είναι χώροι υπερμετάδοσης κορονοϊού.

-Να καταργηθούν οι χρονικοί περιορισμοί και οι άλλες απαγορεύσεις στις μετακινήσεις και τα πρόστιμα, που όπως έχει αποδειχθεί δεν έχουν καμία υγειονομική αξία. Η αντικαπιταλιστική και σύγχρονα κομμουνιστική Αριστερά θα είναι στην πρώτη γραμμή. Για το Ψωμί – Υγεία – Παιδεία – Ελευθερία της εποχής μας.
Γιατί, μόνο ο λαός σώζει τον λαό!»