ΝΑΡ: Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις ανακοινώσεις-μέτρα της κυβέρνησης

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις ανακοινώσεις-μέτρα της κυβέρνησης, εξέδωσε ανακοίνωση το ΝΑΡ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται τα εξής:
«Μόνο τη στρατιωτική στολή ξέχασε να φορέσει ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, παρά μόνο αν «κινούνται προς και από την εργασία τους» ή για τρόφιμα και φάρμακα ή άλλες συγκεκριμένες αυστηρά ανάγκες με την υποχρέωση δήλωσης της μετακίνησης τους στις αρχές παράλληλα με την επιβολή προστίμων σε ένα οργουελικό σενάριο ελέγχου και παρακολουθήσεων.

1. Αν ήθελε η κυβέρνηση να επιτεθεί στην πανδημία, θα έκανε άλλα πράγματα:
Θα είχε κάνει προσλήψεις γιατρών (μηδέν έως τώρα και ούτε καν πρόβλεψη για αργότερα).
Θα είχε ανοίξει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Θα έδινε έστω μάσκες στους γιατρούς.
Θα οργάνωνε συστηματικά διαγνωστικά τεστ όπως έκαναν με αποτελεσματικότητα κατά του κορωνοϊού όλες οι χώρες της Ασίας.
Θα στήριζε έκτακτα τις υποδομές του δημόσιου συστήματος υγείας που έχει γονατίσει από τις μνημονιακές πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ.
Θα προχωρούσε σε επίταξη υποδομών και δυναμικού του ιδιωτικού τομέα υγείας.
Τίποτα από αυτά δεν κάνει! Επιτίθεται όμως στις λαϊκές ελευθερίες, με χουντικής έμπνευσης μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών.
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση θέτει εκτός του νόμου την πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Στους σκοπούς μετακίνησης για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνεται η μετάβαση μελών ενός συνδικάτου σε ένα εργασιακό χώρο, την ώρα που οι απολύσεις είναι χιλιάδες.

2. Ο πρωθυπουργός, με πρωτοφανείς εκφράσεις για «άσκηση της ατομικής ελευθερίας που υπερβαίνει το συνταγματικό της σκοπό», για «ελλειμματική ευθύνη» και «μερικούς επιπόλαιους», επιχειρεί να μεταθέσει την ευθύνη στους πολίτες για την εγκληματική πολιτική της. Πρόκειται για ξεδιάντροπη προσπάθεια ενοχοποίησης της κοινωνίας, για χυδαία και μακάβρια εκδοχή του δόγματος «μαζί τα φάγαμε» για να δικαιολογηθούν παλιότερα τα μνημόνια.

3. Άραγε οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που καλούνται να πάνε στις δουλειές τους, όπου συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους και σε στρεσογόνες καταστάσεις, πολλοί χρησιμοποιώντας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν μεταδίδουν τον ιό, ούτε κινδυνεύουν οι ίδιοι να κολλήσουν; Και ο κίνδυνος είναι στο να βρεθούν πάνω από 2 (!) μαζί σε ανοιχτούς χώρους; Αυτό και μόνο δείχνει όλη τη γύμνια των κυβερνητικών επιχειρημάτων.

4. Τα ίδια τα μέσα εφαρμογής των μέτρων συντριβής των λαϊκών ελευθεριών, με την χρήση της αστυνομίας και του στρατού, αποτελούν μια ακόμη απόδειξη του αντιδραστικού χαρακτήρα τους. Ο κορωνοϊός δεν αντιμετωπίζεται με το στρατό και με στρατιωτικές διαταγές, αλλά με δημόσιο σύστημα υγείας και με εργατικό λαϊκό αγώνα ενάντια την γενοκτονία στην οποία μας καταδικάζει η αντεργατική πολιτική κυβερνήσεων και αστικών τάξεων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, καλεί σε πολιτική εγρήγορση και κοινή δράση το σύνολο των αριστερών κομμουνιστικών, αλλά και ευρύτερα του δημοκρατικού κόσμου στη χώρα μας».