Να ανέβουν τα ρολά!!!

Είτε με click away είτε με click in shop

Το ζητούν οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας

Κινητοποίηση απ’ τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας

Ενώ κάθε μέρα που περνάει ο κίνδυνος να χαθεί οριστικά για τις εμπορικές επιχειρήσεις και ο τζίρος των εκπτώσεων, οι έμποροι πιέζουν για την επιστροφή συνολικά του λιανεμπορίου σε μια μορφή κανονικότητας.
Μάλιστα όπως τονίζουν εκπρόσωποι του κλάδου του λιανεμπορίου, οι έμποροι είναι διατεθειμένοι να λάβουν ακόμη και πιο αυστηρά μέτρα, αρκεί να λειτουργήσουν ξανά τα φυσικά καταστήματα.

Όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας ζητούν πάση θυσία να ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα, ενώ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει δύο βασικά σενάρια για να δώσει το “πράσινο φως”.
Όπως ακούγεται οι προτάσεις είναι να ανοίξουν τα εμπορικά των κλάδων ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος με τη μέθοδο του click in shop, ενώ οι υπόλοιποι κλάδοι με τη μέθοδο του click away, όμως και στις δύο περιπτώσεις θα απαιτείται το κλείσιμο ραντεβού.
Με τη μέθοδο click in shop η πώληση να γίνεται εντός του καταστήματος και με το click away η παράδοση να γίνεται εκτός καταστήματος, όπως ίσχυσε κατά την εορταστική περίοδο.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, το click in shop ενδέχεται πάντως να ισχύσει σε πρώτη φάση μόνο για τους κλάδους της ένδυσης, της υπόδησης και του κοσμήματος. Για την υπόλοιπη η αγορά η πρόταση είναι να υπάρξει λειτουργία με το click away.

Καλεί τα μέλη του σε κινητοποιήσεις

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ καλεί τα μέλη του σε κινητοποιήσεις, την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ με μαύρα πανιά στα καταστήματα και το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ με συγκέντρωση για αυτοκινούμενη πορεία διαμαρτυρίας.
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ κάνοντας λόγο για «ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ – ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ – ANIKANOTHTA» λόγω του τρόπου που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την υγειονομική κρίση στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Δημήτρης Χουλιάρας τονίζεται πως «Ο Εμπορικός κόσμος δεν αντέχει άλλο, τρείς λέξεις κυριαρχούν στον μυαλό του, στο μαγαζί του και στο σπίτι του : ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ – ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ – ANIKANOTHTA.

Από τους δέκα μήνες εμφάνισης του covid 19 στη χώρα μας, τα καταστήματά μας παραμένουν κλειστά, τους πέντε, με κυβερνητική απόφαση. Οι υποχρεώσεις: ενοίκια, ασφαλιστικές, εισφορές, πάγια έξοδα των επιχειρήσεων, επιταγές, δόσεις δανείων έχουν συσσωρευτεί. Οι έμποροι δουλεύουν ως εργάτες γης για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Το μόνο που τους χόρτασε είναι το τάξιμο για βοήθεια, γιατί το δόσιμο δεν το είδαν ποτέ».

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας προτείνει στα μέλη του αλλά και σε άλλους φορείς τις παρακάτω ενέργειες σε ένδειξη διαμαρτυρίας :
• Την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 οι συνάδελφοι έμποροι να κρεμάσουν μαύρα πανιά στα καταστήματά τους.
• Να βρίσκονται στην πόρτα του καταστήματος τους από τις 10πμ έως τις 12μμ, τηρώντας ΟΛΑ τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
• Όλοι οι Επαγγελματικοί σύλλογοι της Άρτας, να ακολουθήσουν και αυτοί τις παραπάνω ενέργειές μας.
• Το Επιμελητήριο, σε ένδειξη συμπαράστασης στα μέλη του, να παραμείνει κλειστό.
• Η Περιφέρεια Άρτας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους Αρτινούς εμπόρους να μην λειτουργήσει καμία υπηρεσία της.
• Οι Δήμοι του Νομού Άρτας σε ένδειξη συμπαράσταση στους Αρτινούς εμπόρους να μην λειτουργήσουν καμία υπηρεσία τους.
• Το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 συγκέντρωση στις 09πμ των συναδέλφων εμπόρων (με τα αυτοκίνητά τους) μέσα στο μεγάλο πάρκινγκ-δίπλα στο εκθεσιακό κέντρο- για αυτοκινούμενη πορεία διαμαρτυρίας, μέσα στην πόλη».