Ντίνος Μήλιος :Παγκόσμιος

Του Άλκη Παπάχρηστάκη *

Στις 22 Αυγούστου του 2021 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών Κ20 και στο τελικό σκυταλοδρομίας 4 x 100 συμμετείχε ο δικός μας αθλητής, από την Άρτα. Ήταν ο Ντίνος Μήλιος. Ήταν αυτός ο οποίος έδωσε το έναυσμα για να μπορέσει η ομάδα 4×100 να κατακτήσει την 6η παγκόσμια θέση με πανελλήνιο ρεκόρ απέναντι σε μεγαθήρια.
Ήταν τυχαίο αυτό που έγινε; Όχι φυσικά. Ότι έχει πετύχει ο Ντίνος Μήλιος είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Προ πάντων είναι επιτυχία γιατί ο Ντίνος Μήλιος πίστευε στις δυνατότητες του και στον Προπονητή του. Γνώρισα πολλούς αθλητές. Ο Ντίνος Μήλιος παρότι στερείται πράγματα σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του, έγινε μεγάλος αθλητής γιατί έχει και ήθος και χαρακτήρα και επίσης είναι εργατικός συνεπής και αγαπάει αυτό που κάνει.

Δουλεύει πολύ, κουράζεται, συνεργάζεται με τον Προπονητή του, προσπαθεί για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Ο Ντίνος Μήλιος σαν αθλητής αγωνίζεται στο σύλλογο Άθλο Άρτας, σε ατομικό επίπεδο, θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των ταχυτήτων τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Για την επιτυχία του όμως αυτός που τον ανακάλυψε και αυτός που τον έχει εμπνεύσει είναι ο Προπονητής του. Ο Γυμναστής Άρης Κόκκας. Έχει δουλέψει με τον Ντίνο ώρες ατελείωτες, τον παρότρυνε, τον δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες τις περισσότερες φορές (δεν είχε την πολυτέλεια για προπόνηση που έχουν άλλοι αθλητές στην υπόλοιπη Ελλάδα, από αθλητικές υποδομές και χορηγίες καθώς επίσης τον κατάλληλο ρουχισμό, την μετακίνηση του, την διατροφή του, τις βιταμίνες του, τον γιατρό, τον φυσιοθεραπευτη) παρ’όλα αυτά τον έπεισε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά, να γίνει πρωταθλητής γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να είσαι αθλητής σε ατομικό άθλημα. Ο Ντίνος Μήλιος λοιπόν είναι 6ος παγκόσμιος πρωταθλητής, ένα παιδί από την Άρτα και η τοπική Πολιτεία, ο Δήμος έπρεπε ήδη να τον έχει βραβεύσει.

Φτασαμε στο σημείο να είμαστε μία κοινωνία η οποία αποθεώνει το survivor και απαξιώνει τους ανθρώπους τους αθλητές τους υπέραθλητές. Γιατί αν ήταν ένας Survivor ήδη θα είχε τιμηθεί από το Δήμο. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει μία τελετή βράβευσης από τον Δήμο Αρταίων πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου για να τιμηθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ντίνος Μήλιος και ο προπονητής του ο Άρης Κόκκας για την επιτυχία και για το πρότυπο που μπορεί να γινει για την Νέα Γενιά αυτό το νέο παιδί. Και ο Δήμος θα πρέπει να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.
Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως μπορεί να εξελιχθεί η πορεία του σαν αθλητής, έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα από αθλητές που ξεκίνησαν από πολύ μικρές πόλεις με σκληρή δουλειά, με το ταλέντο τους και φυσικά την τύχη εχουν φτάσει σε υψηλά παγκόσμια αθλητικά επίπεδα. Ο Ντίνος Μήλιος πρέπει να έχει τις ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Ντίνο συνέχισε, αξίζεις…

(Ο Άλκης παπάχρηστάκης είναι αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής)