Ντίνος Παπαδημητρίου. Ήρθε η ώρα της πολιτικής ανανέωσης και στην Άρτα

«Είμαι υποψήφιος με τη ΝΔ και αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη ευθύνη. Γιατί ευθύνη; Για να γίνει πράξη το όραμα πολλών ανθρώπων, πολλών συμπολιτών μας, για μια άλλη φωνή στην Αθήνα. Μια φωνή που θα μεταφέρει τις αγωνίες τους, τους προβληματισμούς τους, τα θέλω τους και τις διεκδικήσεις τους. Εγώ εδώ είμαι, με ξέρουν και τους ξέρω» τονίζει μιλώντας στην ΗΧω ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Άρτα Ντίνος Παπαδημητρίου.

«Με τιμάει η πρόταση του Πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Άρτα και να δώσω και εγώ από την πλευρά μου τη μάχη» σημειώνει ο Ντίνος Παπαδημητρίου, «η περιοχή της Άρτας έχει σπουδαίες δυνατότητες στον τομέα της αξιοποίησης του ορεινού όγκου τόσο στον τομέα του Τουρισμού και των υποδομών όσο και της Πρωτογενούς παραγωγής, αλλά έχει μείνει πίσω. Δείτε ακόμα και τις επιχειρήσεις μας που πρωτοπορούν, αλλά θέλουν μεγαλύτερη στήριξη…. Άρα, πεδίο δόξης λαμπρό με δουλειά και καίριες και ουσιαστικές παρεμβάσεις εκεί που πρέπει να αλλάξει αυτό και να ανέβουμε πολλά σκαλοπάτια. Και κυρίως να μην είμαστε ο φτωχός συγγενής της Ηπείρου».
Η συνέντευξη του Ντίνου Παπαδημητρίου:

ΕΡΩΤ.: Και επίσημα υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Άρτα. Τι άλλαξε;
ΑΠΑΝΤ.: Πρώτα απ’ όλα με τιμάει η πρόταση του Πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Άρτα και να δώσω και εγώ από την πλευρά μου τη μάχη. Δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά εμένα τουλάχιστον. Αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σε άλλα επίπεδα. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι είμαι εδώ, δραστηριοποιούμαι στην Άρτα. Με βλέπουν οι Αρτινοί. Εδώ ζει η οικογένειά μου. Εδώ είναι η κοινωνική, οικογενειακή και επαγγελματική μου ζωή. Άρα, δεν άλλαξε κάτι. Απλά, είμαι υποψήφιος με τη ΝΔ και αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη ευθύνη. Γιατί ευθύνη; Για να γίνει πράξη το όραμα πολλών ανθρώπων, πολλών συμπολιτών μας, για μια άλλη φωνή στην Αθήνα. Μια φωνή που θα μεταφέρει τις αγωνίες τους, τους προβληματισμούς τους, τα θέλω τους και τις διεκδικήσεις τους. Εγώ εδώ είμαι, με ξέρουν και τους ξέρω. Ό,τι έκανα τόσο καιρό θα συνεχίσω να κάνω, με μεγαλύτερη ένταση τώρα καθώς είμαι υποψήφιος.
Ήταν , μια επιβράβευση της δουλειάς που κάνω τόσα χρόνια. Μια αναγνώριση. Όμως εγώ, όλοι μας, φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες, αλλά και απλός κόσμος, συνεχίζουμε, αυτό που κάνουμε εδώ και πολλούς μήνες. Την άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία μας. Πάντα δίπλα τους. Γειτονιά, γειτονιά. Περιοχή, περιοχή. Χωριό, χωριό. Εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους. Μέχρι να νιώσει κάθε Αρτινός, ότι εκπροσωπείται επάξια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ήρθε η ώρα της πολιτικής ανανέωσης και στην Άρτα.

ΕΡΩΤ.: Ποια είναι τα κυρίαρχα θέματα στις επαφές με τον κόσμο, στις συζητήσεις με τους πολίτες;
ΑΠΑΝΤ.: Πρώτα απ’ όλα να πω ότι εισπράττω προσωπικά πολύ θετικά μηνύματα, αν και οι πολίτες είναι ευρύτερα προβληματισμένοι και αυτό δεν συνδυάζεται με την γενικότερη κυβερνητική πολιτική. Εδώ υπάρχει το ζήτημα της επιβίωσης και το ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα. Η περιοχή μας έχει προβλήματα και πολλά δεν έχουν γίνει. Το τοπικό όμως συνδυάζεται με το ευρύτερο πολιτικό και ποια κυβέρνηση θα τους εκπροσωπήσει αύριο. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Οι πολίτες ξέρουν όμως ότι ψηφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν τόσο το πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε, όσο και τον Πρωθυπουργό που θα το υλοποιήσει. Οι πολίτες βλέπουν τα θολά μηνύματα που εκπέμπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αντιλαμβάνονται ότι η χώρα έχει ανάγκη ισχυρής κυβέρνησης για να συνεχιστεί η πρόοδος και η σταθερότητα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δεν πρέπει να γυρίσουμε σε περιόδους και πολιτικές που οι Έλληνες έχουν απορρίψει. Οι πολίτες την 21η Μαΐου θα δώσουν ισχυρό μήνυμα νίκης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά πιστεύει στις ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις και στην κάλπη της απλής αναλογικής αυτό είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Όλα λοιπόν εξαρτώνται από την σωστή επιλογή που θα κάνουν και στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση και η ΝΔ ακούει, είναι δίπλα τους και το έχει αποδείξει με σωρεία αποφάσεων. Έχουμε μπροστά μας αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα. Και αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε μαζί, με όλους τους πολίτες της χώρας. Εμείς θα μιλάμε όχι μόνο για το παρελθόν, θα μιλάμε για το μέλλον. Θα μιλάμε για την Ελλάδα του 2027, πώς θα είναι η Ελλάδα στο τέλος της επόμενης τετραετίας, θα μιλάμε για την Ελλάδα του 2030, θα μιλάμε για την Ελλάδα την οποία οραματιζόμαστε, για τους 17αρηδες οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές.

ΕΡΩΤ.: Υπάρχει μια αίσθηση, πως όλοι οι πολιτικοί ίδιοι είναι. Εσύ τι διαφορετικό προτείνεις; Τι θα κάνεις;
ΑΠΑΝΤ.: Πρώτα απ΄ όλα μιλάω για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης. Αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Κυρίως όμως μιλάω για μια άλλη σχέση πολίτη και πολιτικού. Μια σχέση που θα χαρακτηρίζεται από αμοιβαιότητα και ειλικρίνεια. Όχι θεωρία, αλλά ουσιαστικές προτάσεις. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από μεγάλα έργα, έχει ανάγκη από νέα και μεγάλα οράματα τα οποία θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας. Από τη πλευρά μου δεσμεύομαι να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να αρθεί η απομόνωση που έζησε ο Νομός τα προηγούμενα χρόνια και με νέα και σημαντικά έργα υποδομής να δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά να μείνει και να δημιουργήσει εδώ, αλλά και πολλοί άλλοι νέοι και όχι μόνο να επιστρέψουν.
Να πάμε στο μείζον τώρα. Η περιοχή της Άρτας έχει σπουδαίες δυνατότητες στον τομέα της αξιοποίησης του ορεινού όγκου τόσο στον τομέα του Τουρισμού και των υποδομών όσο και της Πρωτογενούς παραγωγής, αλλά έχει μείνει πίσω. Δείτε ακόμα και τις επιχειρήσεις μας που πρωτοπορούν, αλλά θέλουν μεγαλύτερη στήριξη. Η Άρτα έχει πολλές δυνατότητες και εδώ είμαστε να συμβάλλουμε να αυξηθεί το τοπικό εισόδημα, με καλύτερες αμοιβές, με δουλειές, με ανάπτυξη και με καλύτερους όρους για πιο ελπιδοφόρο μέλλον.
Εξάλλου, ως νομός Άρτας, είμαστε από τους ελάχιστα μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, που δεν έχει αναπτυξιακή υποδομή. Άρα, πεδίο δόξης λαμπρό με δουλειά και καίριες και ουσιαστικές παρεμβάσεις εκεί που πρέπει να αλλάξει αυτό και να ανέβουμε πολλά σκαλοπάτια. Και κυρίως να μην είμαστε ο φτωχός συγγενής της Ηπείρου.
Η Άρτα δεν είναι και δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό, να είναι παρίας, ο φτωχός συγγενής. Και για να αλλάξει αυτό, δεσμεύω με την ψήφο των πολιτών να αλλάξει.