Απρόβλεπτο πρόβλημα υγείας, του Μωυσή Ελισάφ

Σχετικά με την απουσία του Δημάρχου, από τον Δήμο Ιωαννιτών, ανακοινώνεται πως απρόβλεπτο πρόβλημα υγείας, που προέκυψε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ταξιδιού του, υποχρεώνει τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ να παραμείνει στην Αθήνα, ώσπου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις και ο διαγνωστικός έλεγχος.
Ο Δήμαρχος βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τους συνεργάτες του και δίνει τις κατευθύνσεις για όλα τα ζητήματα του Δήμου.

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη μάχη στο Πέτα
Εκδήλωση της Αδελφότητας Πέτα για τα 200 χρόνια από τη μάχη στο Πέτα, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ώρα 7μμ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, Κρέμου 123 και Φιλαρέτου.
Στην εκδήλωση θα διατίθεται η επετειακή έκδοση της Αδελφότητας Πέτα για τα 200 χρόνια από τη μάχη στο Πέτα (επισυνάπτεται το εξώφυλλο του βιβλίου) και το ημερολόγιο του 2023.

Αρτινός ο 19χρονος σμηνίτης που αυτοπυροβολήθηκε στο Άκτιο
τα ξημερώματα του Σαββάτου ένας 19χρονος σμηνίτης, ο οποίος υπηρετούσε στη Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION, έβαλε τέλος στη ζωή του.
Ο 19χρονος, με καταγωγή από την Άρτα, αυτοπυροβολήθηκε, ενώ εκτελούσε σκοπιά στο φυλάκιο των καυσίμων.Σε ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρει: «Κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου 2022, o Σμηνίτης Ζ.Μ., ετών 19, ο οποίος υπηρετούσε στη Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION, τραυματίστηκε σοβαρά με όπλο, ευρισκόμενος εν υπηρεσία. Διεκομίσθη άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Άρτα: κλοπή από ημεδαπό που παρίστανε υπάλληλο της Δ.Ε.Η. 
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή που έγινε σε περιοχή της Άρτας το πρωί της 28-11-2022 και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η., έπεισε ηλικιωμένο να τοποθετήσει τσαντάκι με χρηματικό ποσό 3.500 ευρώ σε ασφαλές σημείο του σπιτιού προκειμένου να το προστατέψει από τυχόν φθορά του λόγω επικείμενης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο στη συνέχεια αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.