Ντίνου Γιώτη «60 χρόνια Αναγέννηση»

Η παρουσίαση του βιβλίου την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
Την παρουσία του βιβλίου του συμπατριώτη μας Ντίνου Γιώτη «60 χρόνια Αναγέννηση» θα έχουν την ευκαιρία οι Αρτινοί να παρακολουθήσουν την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του «ΣΚΟΥΦΑ». Η παρουσίαση γίνεται με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου»Η πολυθρόνα του Νίτσε» και ομιλητές θα είναι οι: Ντίνος Γιώτης, συγγραφέας, Κώστας Μπανιάς, αθλητικογράφος, Τάκης Παπαβασιλείου, πρόεδρος ΓΑΣ Αναγέννησης, Κώστας Τραχανάς, βιβλιοκριτικός.
Παρεμβαίνουν οι παλαίμαχοι της Αναγέννησης, Δημήτρης Σιακούφης, Μάκης Ντόβας, Βαγγέλης Κωστούλας

Για την σωστή διανομή της αλληλογραφίας στα χωριά του Δήμου
Ταχυδρόμους και ταχυδρομικές θυρίδες ζητά ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης
Επιστολή προς τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ Αθηνών, Ιωαννίνων και Άρτας απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων εξαιτίας των προβλημάτων που εντοπίζονται σε πολλές περιοχές του Δήμου Αρταίων με την διανομή αλληλογραφίας των κατοίκων.
Με την σχετική επιστολή, ο κ. Τσιρογιάννης ζητά τη τοποθέτηση των απαραίτητων ταχυδρομικών θυρίδων, καθώς επίσης και την επάρκεια σε προσωπικό (ταχυδρόμους) για την διανομή της αλληλογραφίας, για το λόγο ότι τίθεται, αφενός θέμα προσωπικών δεδομένων και αφετέρου, ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας σημαντικών εγγράφων (λογαριασμοί ΔΕΗ,ΟΤΕ, κλπ) των κατοίκων.

TeddyBearAfternoonTea, για πρώτη φορά στα Ιωάννινα 
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:30, ξενοδοχείο EpirusPalace
Χριστούγεννα. Μια γιορτή χαράς, αγάπης και προσφοράς. Μια γιορτή για τα παιδιά. Το EpirusPalaceCongress&Spa και η εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων MyrtalyCongress, αυτά τα Χριστούγεννα στήνουν ένα παραμυθένιο σκηνικό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «OrangeGrove».

Ειδικότερα, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας TeddyBearAfternoonTea, μια διοργάνωση για καλό σκοπό. Γονείς και παιδιά, λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα απόγευμα με τσάι, ζεστή σοκολάτα, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και δημιουργικά παιχνίδια με τον Άγιο Βασίλη και τον αρκούδοMrBalloo, με μοναδικό αντίτιμο την προσφορά ενός λούτρινου ή άλλου παιχνιδιού. Τα παιχνίδια που θα συγκεντρωθούν θα μοιραστούν στους ασθενείς της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και στα παιδιά του Οικοτροφείου Ντουραχάνης.
Οι Γιαννιώτες «αγκάλιασαν» εξ αρχής την εν λόγω πρωτοβουλία, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις καλύφθηκαν σε λίγα μόνο 24ωρα!
Ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα του EpirusPalace και της MyrtalyCongress, προσφέροντας αγάπη κι ένα… αρκουδάκι, διδάσκοντας στα παιδιά το «δώρο» της αλληλεγγύης.
Χρόνια Πολλά!

Ανακοίνωση Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής
Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του χώρου κατάληψης στο Κουκάκι, δημιουργεί ερωτήματα που άπτονται της συνταγματικής τάξης για τις κατ’ οίκον έρευνες και συλλήψεις και αφήνει δημόσιες σκιές.
Γι’ αυτό η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να δώσει στη δημοσιότητα το μόνον αντικειμενικό στοιχείο, το βίντεο του drone που παρακολουθούσε την αστυνομική επιχείρηση.
Αν δεν το κάνει, καταρρίπτεται κάθε κυβερνητική εκδοχή. Και πρέπει άμεσα να απολογηθούν οι υπεύθυνοι για αυτό το συμβάν.
Ταυτόχρονα, οφείλει η αρμόδια Εισαγγελία να ζητήσει τώρα την κατάσχεση αυτού του οπτικού υλικού.
Η δημοκρατική παράταξη είναι αυτή που υπερασπίστηκε τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας, που εμπέδωσε στην πράξη την συνδικαλιστική ελευθερία των αστυνομικών υπαλλήλων και δεν θα επιτρέψει διολίσθηση σε ακροδεξιές λογικές και στοχοποίηση του ρόλου της αστυνομίας.

Κοινωνικό μέρισμα 2019-Τηλεφωνικός αριθμός της ΑΑΔΕ για πληροφορίες
Ειδικός τηλεφωνικός αριθμός λειτουργεί από 19-12-2019 στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος 2019
Ο Ειδικός τηλεφωνικός αριθμός: 2131621000
Σύμφωνα με ανακοίνωση Υπουργείου Οικονομικών, που αναφέρει τα εξής:
«Για την διευκόλυνση των πολιτών, στο διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ θα ανοίξει απο 19-12-2019 συμπληρωματική σελίδα δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων. Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους. Επίσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δυο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση.»

Πληροφοριακό περίπτερο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας στον κεντρικό πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, εν όψει της εορταστικής περιόδου, λειτούργησε πληροφοριακό περίπτερο στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης της Ηγουμενίτσας με στόχο την ενημέρωση, την εξυπηρέτηση και την προστασία των πολιτών.
Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε χθες (18-12-2019) το πρωί στην οδό Λαμπράκη, όπου βρίσκεται ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης της Ηγουμενίτσας, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας καθώς και από αξιωματικούς διαφόρων υπηρεσιών της οικείας Διεύθυνσης. Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το έργο και τις ειδικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες στοχεύουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην προστασία και εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Επίσης, με τη βοήθεια έντυπου υλικού, αλλά και μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με τους αστυνομικούς, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή, την προστασία από εξαπάτηση, καθώς και την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων.
Επιπλέον, υπήρχε εγκαταστημένος έξω από το χώρο του περιπτέρου προσομοιωτής σύγκρουσης, μέσα από τη χρήση του οποίου τονίστηκε η αναγκαιότητα της χρήσης ζώνης ασφαλείας ακόμα και μέσα στην πόλη όπου οι ταχύτητες είναι χαμηλές.
Τέλος, το πληροφοριακό περίπτερο τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος στηρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενημέρωση των πολιτών ενώ ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ηγουμενίτσας καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.