Ξεκίνησε η κοπή και η απομάκρυνση πλατάνων

Στην κοπή των πλατάνων που έχουν προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος προχωρούν από σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.
Πρόκειται για μία διαδικασία που είχε δρομολογηθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά τις υποδείξεις του δασαρχείου το οποίο προσδιόρισε τα δέντρα που έχουν προσβληθεί από τον επικίνδυνο μύκητα.
Η κοπή ξεκίνησε από το Κάστρο, όπου απομακρύνονται δύο δέντρα, θα συνεχιστεί αύριο με την απομάκρυνση ενός δέντρου στην περιοχή της Λομνοπούλας και από την Πέμπτη θα ξεκινήσει η κοπή στην παραλίμνιο.
Στην παρούσα φάση θα κοπούν συνολικά 17 πλατάνια, εκ των οποίων τα 14 στην συστάδα της παραλιμνίου.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου όλα τα δέντρα θα αντικατασταθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις που θα γίνουν από το δασαρχείο.

Μουσικό Σχολείο Άρτας
Δράσεις για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Ένα μικρό βίντεο με στιγμές από αφιερώματα παλιότερων ετών, που πραγματοποιήθηκαν τη μέρα αυτή στο Μουσικό Σχολείο Άρτας , δημιούργησαν μαθητές και καθηγητές, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπως σημειώνουν και σε ανακοίνωσή τους, δυστυχώς φέτος τα μέτρα ενάντια στην πανδημία δεν μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε ζωντανά κάποια δράση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Για το λόγο αυτό οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του σχολικού έτους 2020-21 του Μουσικού Σχολείου Άρτας, δημιούργησαν και παρουσιάζουν ένα μικρό βίντεο με στιγμές από αφιερώματα παλιότερων ετών, που πραγματοποιήθηκαν τη μέρα αυτή στο σχολείο μας.
Παραγωγή: Γ΄Λυκείου σχολικού έτους 2020-21
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ρένα Γκιοσά, Παναγιώτης Γιαννούτσος
Στο βίντεο ακούγεται το τραγούδι “Μαλαματένια λόγια” σε ενορχήστρωση και διεύθυνση του Διονύση Παπαστέργιου.

Υιοθέτηση μέτρου οικονομικής ελάφρυνσης πληττόμενων επιχειρήσεων
Η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, με ευαισθησία και υπευθυνότητα, απέναντι στις πληττόμενες, από την πανδημία του κορωνοϊού, επιχειρήσεις και προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας, προχωρά στην υιοθέτηση του μέτρου απαλλαγής για το επόμενο τετράμηνο, από την υποχρέωση καταβολής τόκων υπερημερίας.
Ο τρόπος ένταξης στην ανωτέρω ρύθμιση από τις τοπικές επιχειρήσεις γίνεται αποκλειστικά με την υποβολή-αποστολή ηλεκτρονικού αιτήματος στο email της ΔΕΥΑΗ deyahg@otenet.gr, που θα συνοδεύεται:
•Είτε από την προσωποποιημένη πληροφόρηση από το TaxisNet, όπου αποτυπώνονται οι ΚΑΔ της επιχείρησης
•Είτε από την δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας από το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
Πλέον των ανωτέρω, απαιτείται επίσης η αποστολή συνημμένου αντίγραφου λογαριασμού της ΔΕΥΑΗ, όπου θα αποτυπώνεται ευκρινώς ο αριθμός παροχής.

Π.Ε. Άρτας: εξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης ασκήσεως επαγγέλματος Φαρμακοποιού
Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι, η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης ασκήσεως επαγγέλματος Φαρμακοποιού, της εξεταστικής περιόδου Δεκεμβρίου 2020, λήγει την Δευτέρα 7-12-2020.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα γραφεία της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άρτας, Κοσμά Αιτωλού 10, Α΄ όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2681363511-512.