Ξεκινά η «Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ»
-Πρότυπη μονάδα αιγοπροβάτων, για αυξημένη παραγωγή γάλακτος
-Τον Σεπτέμβριο 2019 σε ιδιόκτητη έκταση 47 στρεμμάτων, στην Καμπή
-Στόχος η εξέλιξη συγκεκριμένων φυλών και μεταφορά τεχνογνωσίας σε κτηνοτρόφους
Ένα φιλόδοξο εγχείρημα, που η επιτυχία του μπορεί να συμβάλει ώστε να απογειωθεί η παραγωγή γάλακτος των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής μας, ξεκινά να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Άρτα.
Η πρωτοβουλία της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας ΗΠΕΙΡΟΣ για τη δημιουργία μιας πρότυπης φάρμας αιγοπροβάτων, όπως είχε ανακοινωθεί από την εταιρεία, έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, σε ιδιόκτητη έκταση 47 στρεμμάτων, στην Καμπή Άρτας, 800 μέτρα μόλις από το εργοστάσιο της εταιρείας στον Αμμότοπο. Σήμερα, έχει ήδη προχωρήσει η κατασκευή των κτισμάτων, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου, ενώ η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, με στόχο την έναρξη λειτουργίας τον Νοέμβριο του 2019.
Μεταφορά τεχνογνωσίας
Σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και συνεχή κτηνιατρική παρακολούθηση, σκοπός της «Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ» είναι να συμβάλλει στην εξέλιξη συγκεκριμένων φυλών αιγοπροβάτων μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής των πιο ανθεκτικών και παραγωγικών ζώων καθώς επίσης να εφαρμόσει πρότυπες μεθόδους σταυλισμού, διατροφής και άμελξης που να συντελούν σε αυξημένη παραγωγή γάλακτος υψηλής διατροφικής αξίας και υγιεινής. Παράλληλα, κύριο μέλημα της δραστηριότητας της «Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ» αποτελεί η διασφάλιση της ευζωίας των ζώων (animal welfare) καθώς και η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ζωικής παραγωγής στο περιβάλλον.
Η τεχνογνωσία που θα αναπτυχθεί θα είναι διαθέσιμη στους υπάρχοντες, αλλά και στους εν δυνάμει, συνεργάτες-κτηνοτρόφους της ΗΠΕΙΡΟΣ, στηρίζοντας έμπρακτα με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία των μονάδων τους, μέσω της βελτίωσης του ζωικού τους κεφαλαίου και την αύξηση παραγωγής γάλακτος υψηλής ποιότητας.
Σχετικά με την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ
H ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα. Επεξεργάζεται ετησίως παραπάνω από 32.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος και διαθέτει ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, στον Αμμότοπο Άρτας, στην Ήπειρο.
Η παραγωγική δυνατότητα, οι τεχνικές, το πρωτοποριακό πνεύμα και οι συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία, έρευνα και ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη γνώση της παράδοσης, εγγυώνται την άριστη ποιότητα των προϊόντων της, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η «ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ», η «ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ με Λιγότερο Αλάτι», η «ΗΠΕΙΡΟΣ Μαλακή», το «ΗΠΕΙΡΟΣ Ελαφρύ», το «ΗΠΕΙΡΟΣ Κατσικίσιο», η «Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ», το «ΗΠΕΙΡΟΣ Οικογενειακό», η «Γραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ», η «Κεφαλογραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ», το «Κεφαλοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ», το «Ανθότυρο ΗΠΕΙΡΟΣ» και άλλα.