Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τις ηλικίες 30-39 και 40-44 ετών

Την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021, ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεδομένου, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους είχαμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού. Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία τα άτομα της ηλικιακής ομάδας αυτά να εμβολιαστούν νωρίτερα από όταν θα ήταν η σειρά που θα είχαν με βάση την προτεραιοποίηση.
Τα ραντεβού μας είναι αρκετά και κάποιος ο οποίος θα κλείσει το ραντεβού του την Μεγάλη Τρίτη 27.4.2021, μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα. Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, έτσι ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν την πρώτη δόση σε ένα άμεσο, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Στην συνέχεια τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι πολίτες των ηλικιακών ομάδων αυτών, 30-39 και 40-44, θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς πλέον τρόπους.
Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους

Σε Αναπτυξιακό Οργανισμό μετατρέπεται η ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.
Τη μετατροπή της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. σε Αναπτυξιακό Οργανισμό, με έδρα την Πρέβεζα, ενέκρινε στη του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η μετατροπή γίνεται με την προοπτική μελλοντικά η ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. να απορροφηθεί από την ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός αναπτυξιακός οργανισμός με παραρτήματα σε Πρέβεζα και Άρτα.
Ανανεώθηκε η θητεία
Την παράταση της θητείας των μελών του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας για ένα χρόνο, ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την ενοποίηση των εδρών ταξί των Δήμων Ζίτσας και Ιωαννιτών. Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημήτρης Σιώλος «ο Δήμος Ζίτσας, είναι απολύτως περιαστικός κατά το μεγαλύτερο και ουσιαστικό μέρος του με τα Ιωάννινα και συνδέεται απόλυτα με την ίδια διοικητική μονάδα των Ιωαννίνων».
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης, τόνισε ότι με την απόφαση αποτρέπεται η έκδοση νέων αδειών ταξί στους Δήμους Ιωαννιτών και Ζίτσας και τελειώνει το ζήτημα με τις διαμάχες για το μεταφορικό έργο στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Στην εισήγηση προστέθηκε παράγραφος ως περιεχόμενο της απόφασης ότι εκτός του Δήμου Ζίτσας, δεν συντρέχουν όροι και προϋποθέσεις για συνένωση εδρών άλλων Καλλικρατικών Δήμων με την έδρα των Ιωαννίνων.
Στη συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, ενέκρινε την επικαιροποίηση της κήρυξης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων ακινήτων για το έργο της εισόδου της Ηγουμενίτσας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την εισαγωγή Μεταπτυχιακών Φοιτητών
Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προσκαλεί υποψηφίους για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) “Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών” για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022.
Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί εικοσιπέντε (25) μεταπτυχιακοί φοιτητές μετά από επιλογή, κατά προτεραιότητα πτυχιούχοι Τμημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικής Επιστήμης, και συναφών Τμημάτων Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
Η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών των υποψηφίων γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://master.accfin.uoi.gr/του προγράμματος από 26/04/2021 έως και 28/05/2021.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΠΜΣ (τηλ. 26820 50621, accfinmaster@uoi.gr) και στην ιστοσελίδα του προγράμματος (https://master.accfin.uoi.gr/).

Δήμος Ηγουμενίτσας
Παρεμβάσεις καθαρισμού και Επαναλειτουργία δημοτικών τουαλετών
Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, πραγματοποίησε χθες, Κυριακή 25 Απριλίου, πλύσιμο του πεζόδρομου της Γρ. Λαμπράκη, καθώς και των κάθετων σε αυτή οδών, Ελευθερίου Βενιζέλου και 23ης Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, με όλο το διαθέσιμο προσωπικό, πραγματοποιούνται εργασίες ελαιοχρωματισμού, κλαδέματος και κοπής χόρτων σε ολόκληροτον Δήμο.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι εδώ και λίγες μέρες τέθηκαν και πάλι σε λειτουργία οι δημόσιες τουαλέτες της πλατείας Δημαρχείου. Οι μέρες και ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα – Παρασκευή από τις 08:00 – 14:00.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι χρέος όλων μας να διατηρούμε καθαρούς τους δημόσιους χώρους, να τους προφυλάσσουμε από βανδαλισμούς, αλλά και να δείχνουμε τον απαραίτητο σεβασμό στους υπαλλήλους καθαριότητας.

Εξήντα λαμπάδες στα παιδιά του ορφανοτροφείου της Ι.Μ. Ντουραχάνης από τους Ορίζοντες Ηπείρου
Εξήντα λαμπάδες παρέδωσαν σήμερα το πρωί στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ορφανοτροφείο της Ιεράς Μονής Ντουραχάνης στα Γιάννινα μέλη των «Οριζόντων Ηπείρου», σε μια πασχαλινή κίνηση αγάπης και προσφοράς.
Μια κίνηση συμβολική όσο και ουσιαστική με στόχο να μη λείψει το παιδικό τους χαμόγελο και σ’ αυτές τις γιορτές.
Άλλωστε το ορφανοτροφείο το οποίο λειτουργεί με πολύ κόπο αλλά ισχυρή θέληση, προσφέρει τη ζεστασιά και τη φροντίδα στα παιδιά που φιλοξενεί, έχει όμως πάντα την ανάγκη στήριξης.
Οι «Ορίζοντες Ηπείρου»» αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο που επιτελείται είναι διαρκώς δίπλα στον γέροντα της Ντουραχάνης, ενισχύοντας το ορφανοτροφείο όπως και όποτε υπάρχει ανάγκη.
Τα μέλη της παράταξης ευχήθηκαν στα παιδιά, το προσωπικό και τους ιερείς της Μονής καλή Ανάσταση και έγιναν αποδέκτες της ειλικρινούς τους ευγνωμοσύνης για τη δωρεά των λαμπάδων.

Ευχαριστήριο Ι.Μ. Άρτης προς ΕΟΔΥ-ΚΟΜΥ Άρτας
Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Ἄρτης, με ανακοίνωσή της, ἐκφράζει τήν εὐγνωμοσύνη της, πρός τόν ΕΟΔΥ-ΚΟΜΥ Ἄρτας, γιά τήν διενέργεια, στό προσωπικό, τῶν Γραφείων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, προληπτικῆς ἐξέτασης (test) ἀνίχνευσης covid 19, στίς 26 Ἀπριλίου 2021. Ὅλοι οἱ ἐξετασθέντες διεγνώσθησαν ἀρνητικοί.
Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ἄρτης κ. Καλλίνικος εὔχεται καί προσεύχεται ὑπέρ ὅλων τῶν ἐρευνητῶν, τῶν ἰατρῶν καί νοσηλευτῶν, πού ἀγωνίζονται μέ αὐτοθυσία, ἐναντίον τῆς φονικῆς πανδημίας. Ὁ Ἰησοῦς Χριστός, ὁ Ὁποῖος νίκησε διά τοῦ Σταυροῦ τόν θάνατο, νά δώσει αἴσιο πέρας στόν ἀγῶνα ἐναντίον τῆς θανατηφόρου ἰώσεως καί μέ ὑγεία νά ἑορτάσουμε τήν ἔνδοξο Ἀνάστασή Του, τήν κατατρόπωση τοῦ θανάτου.

Κατάθεση αναφοράς Μ. Τζούφη στη Βουλή
Διώξεις πυροσβεστών και μείωση οργανικών θέσεων στο Νομό Ιωαννίνων
Την επιστολή της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία καταγράφονται συνδικαλιστικές διώξεις πυροσβεστών στο νομό Ιωαννίνων, κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά η Μερόπη Τζούφη.
Απευθυνόμενη προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επισημαίνει πως οι διώξεις οφείλονται στη συνδικαλιστική δράση των πυροσβεστών, μέσω της οποίας διεκδικούν την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου. Έτσι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει την ερώτηση «αν ισχύουν ακόμη οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες και εάν είναι αποδεκτό ο συνδικαλισμός να εκφοβίζεται και να διώκεται, θυμίζοντας άλλες εποχές».
Επίσης, η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων θέτει το ζήτημα της μείωσης των οργανικών θέσεων στα Ιωάννινα. Τονίζεται πως τα οργανικά κενά δυσχεραίνουν το έργο της υπηρεσίας και θέτουν εμπόδια στην προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής, ζητώντας την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.
Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει την επιστολή της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, να ενημερώσει τη Βουλή και την τοπική κοινωνία, όπως και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ο ΕΡΜΗΣ
Ακόμη και την Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ γίνεται διαχωρισμός σε βάρος της αγοράς
Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νικόλαο Παπαθανάση, απέστειλε μία ακόμη επιστολή ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ο ΕΡΜΗΣ, με θέμα το ωράριο της Μ.Παρασκευής. Στην επιστολή τονίζονται τα εξής:
«Έντονη είναι η Αγανάκτηση που επικρατεί στην Αγορά μετά την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για διαχωρισμό του ωραρίου λειτουργίας την Μ.Παρασκευή ανάμεσα στις επιχειρήσεις των Τροφίμων και αυτών του Λιανικού Εμπορίου επιτρέποντας την έναρξη στα Σούπερ Μάρκετ από τις 9.00 το πρωί ενώ στα καταστήματα επιτρέπεται να ξεκινήσουν στη 13.00 μετά το μεσημέρι.
Αυτός ο διαχωρισμός προκαλεί τον Εμπορικό κόσμο ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που περιμένει να πάρει μια ανάσα έχοντας υποχρεωθεί να κρατήσει τις επιχειρήσεις του κλειστές για έξι μήνες μέσα σε ένα χρόνο για την προστασία της δημόσιας υγείας σε αντίθεση με τα σούπερ μάρκετ που δεν έκλεισαν ούτε μια μέρα στη διάρκεια της πανδημίας μέχρι και σήμερα .
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου απαιτεί άμεσα από την Κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας της Αγοράς την Μ.Παρασκευή και να ξεκινήσει η λειτουργία της στις 9.00 το πρωί γιατί σε αντίθετη περίπτωση δημιουργούνται συνθήκες ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥσε βάρος των μικρών επιχειρήσεων του Λιανικού Εμπορίου».