Ξενάγηση των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης

Aπό την Πολιτιστική γραμμή ΟΑΣΘ
με τη μάσκα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Γεώργιο Σκόδρα και τον Γενικό Διευθυντή κ. Ιωάννη Ρεντζεπέρη και τους παρέδωσε τις μάσκες του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με το χαρακτηριστικό σήμα της Θεσσαλονίκης, που θα φορούν οι εργαζόμενοι της πολιτιστικής γραμμής του ΟΑΣΘ και οι εργαζόμενοι των ειδικών καλοκαιρινών γραμμών για την μεταφορά επιβατών στις παραλίες Επανομής και Μηχανιώνας 70 και 71.

Αξίζει να σημειωθεί πως η περίφημη γραμμή 50 είναι η Πολιτιστική Διαδρομή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης με σημείο εκκίνησης τον Λευκό Πύργο και με στάσεις στα πολυάριθμα ιστορικά μνημεία που αποτυπώνουν την μακραίωνη ιστορία της από τους αρχαίους ελληνιστικούς ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους μέχρι σήμερα υποδέχεται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.
Η κ. Πατουλίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: “Πιστεύω στις καλές συνεργασίες και η πολιτιστική γραμμή του ΟΑΣΘ συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή της Θεσσαλονίκης στους τουρίστες. Το δυναμικό των εργαζομένων με αγάπη και αφοσίωση δίνουν το καλύτερο τους εαυτό για φύγουν οι επισκέπτες με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αλ. Χαρίτσης: Μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού το σχέδιο νόμου για τις συγκεντρώσεις
“Μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού” χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις δημόσιες συγκεντρώσεις ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε on camera δήλωσή του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “η κυβέρνηση φοβάται, όλο και περισσότερο, τη φωνή της κοινωνίας”, και συμπληρώνοντας: “Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεπέρασε τον εαυτό του!”.
“Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να γυρίσει το ρολόι του χρόνου στις πιο σκοτεινές μέρες της ελληνικής ιστορίας, να επαναφέρει το καθεστώς του κράτους – χωροφύλακα”, υπογραμμίζει ο ίδιος, επισημαίνοντας πως “ανοίγει το δρόμο για την αυθαίρετη απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων”, “περιορίζει και ποινικοποιεί το συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης, προβλέποντας εξοντωτικές ποινές για τους οργανωτές σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια”, και “καθιστά ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα τη συμμετοχή σε συγκέντρωση που έχουν απαγορεύσει οι αρχές”.

Ν. Ανδρουλάκης: Η Ευρώπη χωρίς κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα, μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες
Φρένο στην ανησυχητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και απέναντι σε συμμάχους του ΝΑΤΟ, ζήτησε η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλύ, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, κατά τη συνεδρίαση της υποεπιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (SEDE).
«Είναι πλέον πασιφανές ότι χωρίς κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα, θα μπούμε βραχυπρόθεσμα σε μεγάλες περιπέτειες ως Ένωση» επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στο κοινό κείμενο Γαλλίας – Γερμανίας που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων Υπουργών Άμυνας, εν μέσω εντάσεων που προκαλεί η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε ακόμη στην Επιχείρηση Ειρήνη και την αδυναμία επιβολής εμπάργκο όπλων μέσω του ελέγχου των Τουρκικών πλοίων που πήγαιναν προς τη Λιβύη λόγω έλλειψης θαλάσσιων μέσων. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές της δηλώσεις και πράξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, απειλώντας ευθέως δύο κράτη Μέλη, την Ελλάδα και την Κύπρο και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αρνήθηκε να της επιβάλει κυρώσεις όταν το ζήτησε η Κύπρος.

Δωρεά 10.000 υγειονομικών μασκών στη Βουλή των Ελλήνων
Με 10.000 επιπλέον μάσκες για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού εξοπλίστηκε η Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων, με δωρεά του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ανοχής και Ειρήνης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ενωμένοι υποτάσσουμε τον Covid-19». Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε σήμερα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Καιρίδη, καθώς η συγκεκριμένη δωρεά πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία και τη διαμεσολάβησή του, ως μέλους του Oργανισμού.
Ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Καιρίδη για την παρέμβασή του, η οποία ήταν αποφασιστική προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η τόσο χρήσιμη και πρακτική δωρεά στη Βουλή των Ελλήνων, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΓΣΕΕ: Δίκαιος ο αγώνας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Η ΓΣΕΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Ν. Ηρακλείου, του πρωτοβάθμιου Σωματείου τους και του τοπικού Εργατικού Κέντρου, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο.
Εργοδότες του κλάδου, συγκροτώντας οριακή πλειοψηφία στους επιχειρηματικούς συνδέσμους, αρνούνται να υπογράψουν τη Σ.Σ.Ε, έχοντας κατά νου την κατακρήμνιση στοιχειωδών συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Παραγνωρίζουν βεβαίως ότι «όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε» και οι συνέπειες της πανδημίας έχουν κυκλική φορά.
Η προσέγγιση της Συνομοσπονδίας στον κλάδο του Τουρισμού είναι ολιστική, καθώς η οριζόντια φύση στον κλάδο και οι πολλαπλοί συσχετισμοί του με άλλες δραστηριότητες στην αλυσίδα των διεργασιών προστιθέμενης αξίας, απαιτεί διακλαδική συνεργασία και λύσεις. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο, θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και παρεμβάσεις για να βρεθεί λύση και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.