ΞΕΝΙΑ όπως παλιά θέλουν οι Αρτινοί

Το 80% επιθυμούν ξανά το ξενοδοχείο δείχνει δημοσκόπηση

Μια δημοσκόπηση δείχνει πως η κοινωνία της πόλης αντιτίθεται σε μεγάλη πλειοψηφία στην αλλαγή χρήσης του ΞΕΝΙΑ της Άρτας, από ξενοδοχειακή μονάδα, σε Κέντρο Πολιτισμού κλπ.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα δημοσκόπησης της εφημερίδας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ της Άρτας, που πραγματοποιήθηκε από την κορυφαία εταιρεία Κάπα Research, από 5 – 8 Δεκεμβρίου 2022, σε δείγμα 514 ατόμων, αριθμός διπλάσιος, με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια, από τον απαιτούμενο για ένα πιο ασφαλές αποτέλεσμα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι στις πανελλαδικές δημοσκοπήσεις, το δείγμα κυμαίνεται από 1000 – 1200 άτομα.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης το 63% ζητάει την τουριστική αξιοποίησή του, έναντι 33% για άλλες χρήσεις.
Και το ποσοστό αυτό είναι τουλάχιστον κατά 10% μεγαλύτερο, καθόσον αρκετοί από τους ερωτηθέντες προέρχονται από τα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ στο Δήμο Αρταίων, οι κάτοικοι, σχεδόν στο σύνολό τους, είναι υπέρ του ΞΕΝΙΑ όπως παλιά.
Ακόμα το 80% των ερωτηθέντων, ζητούν την εκ νέου προσφυγή στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), με νέο φάκελο, ώστε να αλλάξει η προηγούμενη απόφασή του, ώστε ο χώρος του ΞΕΝΙΑ και του Κάστρου, να είναι χρήσιμες και ωφέλιμες για την τοπική κοινωνία.
Να σημειωθεί ότι αυτή η δημοσκόπηση έγινε και για λογαριασμό Πρωτοβουλίας Αρτινών Πολιτών, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται υπέρ της τουριστικής αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ.