Ξενοδοχείο Βυζαντινό - Θερινός κινηματογράφος

Θερινός κινηματογράφος την Τετάρτη, 6/7
ώρα 21.00, στον κήπο του Ξενοδοχείου Βυζαντινό.
Είσοδος ελεύθερη.
Δροσερές βραδιές με φίλους

4ο τουρνουά μπάσκετ 3on3 της ΚΝΕ Παραμυθιάς
Βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας των θεραπευτικών πρακτικών του ΚΕΘΕΑ είναι η ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων με τις τοπικές κοινωνίες και η παρότρυνση και υποστήριξη των μελών των θεραπευτικών κοινοτήτων για συμμετοχή σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Σ’ αυτό το πνεύμα εντάσσεται και η συμμετοχή των μελών του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ την Πέμπτη 30.06.2022 22 στο 4ο τουρνουά μπάσκετ 3on3 της ΚΝΕ Παραμυθιάς με το σύνθημα “Ψάξε την πραγματική ουσία – Πες ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά”.
«Πάμε μαζί» είναι το μήνυμα που στέλνει φέτος το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά Των Ναρκωτικών.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας
Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3147/22-06-2022) η ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, με έδρα την Ηγουμενίτσα, η λειτουργία του οποίου πρόκειται να ξεκινήσει από το προσεχές σχολικό έτος 2022-23, με τους ακόλουθους τομείς:
1. Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
2. Διοίκησης και Οικονομίας
3. Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού
4. Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
5. Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας σε σχετική του δήλωση ανέφερε τα εξής:
«Η ίδρυση μιας ακόμη εκπαιδευτικής μας μονάδας στoν Δήμο μας, ως καρπός των εντατικών μας προσπαθειών και της αγαστής μας συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους πολιτικούς-αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τους συμπολίτες μας, δίνει νέες ευκαιρίες στην περιοχή μας.
Με τη ίδρυση και λειτουργία του εσπερινού ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, καλύπτεται πλέον ένα μεγάλο κενό του Δήμου μας, αλλά και ολόκληρου του νομού, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα κυρίως ενηλίκων εργαζομένων συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή επιθυμούν την απόκτηση ενός δεύτερου τίτλου».

Εκδήλωση από την ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝΘΕΜΑΤΩΝ
Συγκρούσεις και αναθεωρητισμός, ΒΑΛΚΑΝΙΑ απειλές και επιπτώσεις
Με ομιλητή τον Πρέσβη επί τιμή κο Αλέξανδρο Μαλλιά
Στις 25 Ιουνίου Σάββατο στον Δημοτικό χώρο ΟΡΦΕΑΣ οι πολίτες της Άρτας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρέσβη επί τιμή κο Μαλλιά Αλέξανδρο σε μια εκδήλωση – συζήτηση την οποία διοργάνωσε η ΕΤ.ΕΛ.ΘΕ (ΕΤΑΙΡΙΑΕΛΛΗΝΙΚΩΝΘΕΜΑΤΩΝ με έδρα την Άρτα),με θέμα : Συγκρούσεις και αναθεωρητισμός, ΒΑΛΚΑΝΙΑ απειλές και επιπτώσεις.
Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση από την ΕΤ.ΕΛ.ΘΕ που υπογράφουν για το ΔΣ ο πρόεδρος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και η γραμματέας ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΟΥΛΗ «η παρουσία του κου Μαλλιά μας έδωσε την δυνατότητα να συνομιλήσουμε με έναν έμπειρο διπλωμάτη και να πάρουμε μια γεύση από έναν διαφορετικό κόσμο , εκείνον της διπλωματίας. Στην προσπάθεια μας να κατανοήσουμε το περιβάλλον στα Βαλκάνια όπως αυτό έχει ήδη διαμορφωθεί και επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις , ο κος Μαλλιάς απάντησε σε ερωτήσεις και με επιχειρήματα υποστήριξε τις απόψεις του. Ο κος Πρέσβης και η σύζυγός του μας ευχαρίστησαν θερμά για την πρόσκληση και την διοργάνωση καθώς επίσης και για την φιλοξενία η οποία ολοκληρώθηκε την επομένη με ξενάγηση που οργάνωσε η ΕΤ.ΕΛ.ΘΕ σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Άρτας, σε αρχαιολογικούς χώρους της πόλης μας.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η εκδήλωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους τόσο για την διοργάνωση όσο και για την επιλογή του ομιλητή .