ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ”-Βραδιές Κινηματογράφου

Τετάρτη 21:30 – είσοδος ελεύθερη

Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ

O ρόλος του Δρ. Sean Maguire, χάρισε στον Robin Williams το μοναδικό Όσκαρ της καριέρας του. Στην καλύτερη, ίσως, ταινία που πρόλαβε να γυρίσει ο ηθοποιός στήνεται απέναντι στον Matt Damon, ως ψυχίατρος, ως φίλος, ως πατρική φιγούρα και ως προβοκάτορας. Και κάποια στιγμή, τον οδηγεί στο πάρκο και σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές του σινεμά της δεκαετίας του 1990.
Η ταινία έλαβε εννιά υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας δύο στις κατηγορίες Β’ Ανδρικού Ρόλου και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Το νέο σάρωθρο και στα χωριά του Δήμου Αρταίων
Μηχανήματα του Δήμου επιχειρούν καθημερινά στην πόλη και σε Τοπικές Κοινότητες. Εκτός από τα μηχανήματα έργου και τις παρεμβάσεις καθημερινότητας και καθαριότητας που εκτελούνται από τα τεχνικά συνεργεία και τα συνεργεία καθαριότητας, σε συνεννόηση με τους προέδρους των Κοινοτήτων, στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, ήδη καθαρίζει και το νέο σάρωθρο του Δήμου σε γειτονιές της πόλης και σε χωριά, με σκοπό την ενίσχυση της καθαριότητας και κατ’ επέκταση της βελτίωσης της καθημερινότητας δημοτών.

Το νέο υπερσύχρονο σάρωθρο, με το οποίο ενισχύθηκε πρόσφατα η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις Κοινότητες Κεραματών, Κωστακιών και Κιρκιζατών, ενώ συνεχίζει και σε άλλες περιοχές σε όλο το εύρος του Δήμου, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Υπηρεσίας.
«Ο εξοπλισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας αναβαθμίζεται κι εκσυγχρονίζεται, έτσι ώστε να απολαμβάνουμε όλοι μας ένα Δήμο πιο καθαρό. Καθημερινά οι άνθρωποι μας δίνουν μάχη για την απομάκρυνση των απορριμμάτων και τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, έχοντας στη διάθεσή μας υπερσύγχρονα μηχανήματα καθαρισμού που η Δημοτική μας κατάφερε να προμηθευτεί. Οι δημότες αξίζουν να απολαμβάνουν μια πόλη όμορφη και καθαρή. Σε αυτή την προσπάθεια αναζητούμε και τη δική τους συνδρομή, με σεβασμό και οικολογική συνείδηση», τόνισε ο Δήμαρχος επιβλέποντας το νέο σάρωθρο επί το έργον, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Μπουκουβάλα, τον Πρόεδρο των Κεραματών Δημήτρη Κατσαρό, των Πρόεδρο των Κωστακιών Βησσαρίων Νούλη και τον Πρόεδρο των Κιρκιζατών Νίκο Μπέλλο.

Εθελοντική αιμοδοσία ΔΕΕΠ Άρτας της ΝΔ

Η ΔΕΕΠ Άρτας, οι ΔΗΜΤΟ Ν. Άρτας και η ΟΝΝΕΔ Άρτας, στο πλαίσιο των κοινωνικών τους δράσεων πραγματοποίησαν το Σάββατο 17 Ιουνίου, εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Δημητρίου .
«Η συμμετοχή όπως πάντα ήταν μεγάλη καθώς κατανοούμε την αναγκαιότητα που υπάρχει σε αίμα και πως διαθέτοντας λίγο από τον χρόνο μας, βοηθάμε έναν συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τα μέλη και τους φίλους της παράταξής μας που ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στη πρόσκλησή μας, το προσωπικό του Τμήματος Αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και φυσικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτας κκ. Καλλίνικο για την φιλοξενία στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο 9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών ο «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» 

Στο νησί του Παπαδιαμάντη, στην καταπράσινη και πανέμορφη Σκιάθο ,με τις υπέροχες παραλίες και τα σμαραγδένια νερά ,θα μεταβεί το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου μας ,με δάσκαλο τον κ.Νίκο Τόλη ,στις 22 έως 25 Ιουνίου, συμμετέχοντας στο 9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, που διοργανώνει η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Σκιάθου.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 14 Σύλλογοι με παραδοσιακούς χορούς απ όλη την Ελλάδα.
Το χορευτικό μας τμήμα θα εκπροσωπήσει επάξια τον Σύλλογό μας μεταφέροντας την Ηπειρώτικη κουλτούρα, παράδοση και λεβεντιά της Ηπείρου.

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή Πράσινου σημείου στον Δήμο Ηγουμενίτσας
Υπεγράφη στις 16 Ιουνίου 2023 με την Ανάδοχο «Κ/ΞΙΑ 4 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΤΙΑΝΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΚΥΡΙΤΣΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 719.160,00 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», σε ποσοστό 93,5131%, ενώ η υπολειπόμενη δαπάνη θα καλυφθεί από τη ΣΑΤΑ Δήμου Ηγουμενίτσας.
Το Πράσινο Σημείο του Δήμου Ηγουμενίτσας χωροθετείται σε έκταση 25 περίπου στρεμμάτων στην Νέα Σελεύκεια. Θα αποτελέσει έναν οργανωμένο χώρο, οριοθετημένο και διαμορφωμένο με την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, ώστε οι πολίτες να αποθέτουν χωριστά ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα, προκειμένου αυτά να προωθηθούν για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.
Με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος ανέφερε τα εξής:
«Κάνουμε το όραμά μας πράξη, για ένα φιλικό στο περιβάλλον σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων. Με τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου στοχεύουμε στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και διαμορφώνουμε μια νέα νοοτροπία στα ζητήματα διαχείρισης των αποβλήτων».

Αγραφιώτεια και Μπαρμπαστάθεια βραβεία από τον Σύλλογο «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» 
Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» προσκαλεί στην
– Απονομή των Αγραφιώτειων Βραβείων και την
– Επίδοση των Μπαρμπαστάθειων Μαθητικών Βραβείων
την Παρασκευή 23Ιουνίου 2023 και ώρα 9:30 μ.μ.στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου
Επίσης από το Δ.Σ. του Συλλόγου το Τμήμα Ελληνικών Χορών του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» ανακοινώνεται οτι την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 και ώρα 9:30 μ.μ., στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας στην εκδήλωση των παιδικών χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, με τίτλο “Ο κυρ βοριάς εφύσηξε…” για να μας ταξιδέψει σε στεριές και θάλασσες!
Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 και ώρα 9:30 μ.μ, στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας, στην εκδήλωση με τίτλο «Της γλώσσας ιδιώματα και του χορού καμώματα» σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ντοπιολαλιάς και χορού από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη.

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων
Από την Δευτέρα 19 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων, προχωρά στην διανομή τροφίμων και ειδών προσωπικής φροντίδας προς τους δικαιούχους του.
Η διανομή πραγματοποιείται από τις 10:00 το πρωί έως 14:00 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που βρίσκονται στην οδό Αρτινών Πεσόντων.
Τα είδη προς τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι: Ελαιόλαδο, οδοντόκρεμες, άνθος αραβοσίτου και σπάλα μόσχου άνευ οστού.
Στις οικογένειες που υπάρχουν ανήλικα μέλη θα δοθούν γάλατα εβαπορέ και μαρμελάδες. Επίσης για κάθε ανήλικο μέλος έως 12 ετών θα διανεμηθούν παιδικά σαμπουάν και αφρόλουτρα. Τέλος στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Φαρμακείου θα διανεμηθούν αντισηπτικά μαντηλάκια.