«Ξύπνησαν» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ανακοινώνουν ψηφοδέλτια

Στον «αέρα» η τρίτη έδρα της Άρτας

Η απογραφή κρατά σε «ομηρία» τις υποψηφιότητες

Αναμονή για τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης

Ποιοι είναι οι σίγουροι υποψήφιοι για τα δύο κόμματα

Μετά από μήνες προετοιμασιών, η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προχωρά στην τελική κατάρτισή τους.

Με email του στα μέλη του κόμματος, ο Βαγγέλης Αργύρης τα ενημερώνει ότι η Επιτροπή προχωρά στην τελική κατάρτιση των ψηφοδελτίων που θα υποβληθούν ως πρόταση για έγκριση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη και την Κεντρική Επιτροπή.

Στο ίδιο μήνυμα, ο επικεφαλής της Επιτροπής ψηφοδελτίων καλεί όσους είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψηφιότητάς τους στις επόμενες εθνικές εκλογές να επιβεβαιώσουν το αρχικό τους ενδιαφέρον, με επισυναπτόμενη την σχετική πλατφόρμα. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ από το TheCaller, η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του κόμματος, συγκροτήθηκε τον περασμένο Μάρτιο με επικεφαλής τον Ευάγγελο Αργύρη, και τους: Γεωργία Καζά , Άγγελο Καραχάλιο, Μαρία Κουκουδάκη, Γιώργο Κουτρουμάνη, Πωλίνα Λάμψα, Μανώλη Όθωνα και Νίκο Τσούκαλη να την απαρτίζουν.

Ο Ευάγγελος Αργύρης, είχε επισημάνει σχετικά ότι «ευθύνη μας είναι, τα ψηφοδέλτιά μας να περιλαμβάνουν τους καλύτερους μέσα από κριτήρια επιλογής όπως:
• η διεύρυνση των επιλογών μας με κριτήρια μορφωτικά ηλικιακά, γεωγραφικά, κοινωνικά κλπ,
• η αναζήτηση υποψηφιοτήτων και εκτός των μελών και φίλων του κόμματός μας, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα αντιπροσώπευσης σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας
• η κατά 50% τουλάχιστον ανανέωση των προσώπων των προηγούμενων ψηφοδελτίων και η κατά 30% τουλάχιστον συμμετοχή των νέων κάτω των 40 ετών, πάντα μετά και από την έγκριση της Επιτροπής.
• η εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων, κριτηρίων και μεθοδολογίας, ώστε να διασφαλιστεί η ευρύτητα, η διαφάνεια και η αξιοκρατία των επιλογών μας».
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ήδη ενημερωθεί για το αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής που έχει εκδηλωθεί όλους αυτούς τους μήνες, και η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων να αναμένεται τον επόμενο μήνα. Σκοπός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι η διαμόρφωση ισχυρών ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια «με γνώμονα το ήθος, την πολιτική επάρκεια και την κοινωνική αποδοχή» όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος σε ομιλία του.

Το ψηφοδέλτιο της Άρτας

Για το ψηφοδέλτιο της Άρτας, ήδη υπάρχουν τα τέσσερα πρόσωπα, που φέρονται –και είναι- ως σίγουρα και είναι ο βουλευτής Χρήστος Γκόκας και οι Χρήστος Μέγας, Κατερίνα Ρίζου και η Χριστίνα Μαρέτη.
Σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιο της Άρτας υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού ουδείς γνωρίζει με ποια απογραφή θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές. Εάν διεξαχθούν με την προηγούμενη απογραφή, τότε θα υπάρξει μία ακόμη ανδρική υποψηφιότητα και ως υποψήφιοι για αυτή τη θέση φέρονται ο πρώην Δήμαρχος Αρταίων και νυν Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Παπαλέξης, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Σωτήρης Χρηστούλης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Άλκης Παπαχριστάκης.
Εάν όμως οι εκλογές διεξαχθούν με τη νέα απογραφή και αυτή φέρει μείωση στις έδρες της Άρτας, δηλαδή αν η Άρτα γίνει διεδρική, τότε οι υποψήφιοι θα μείνουν οι τέσσερις που αναφέρονται ως βέβαιοι σήμερα, εκτός εάν μετά την μείωση των εδρών κάποιος ή κάποια αποχωρήσει.