Οι 510 υποψήφιοι του Τσιρογιάννη και του Σιαφάκα ζητούν σταυρό

ΤΩΡΑ Αρχίζει Το ματς!

Πρώτη αναμέτρηση την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Την ίδια μέρα τα Εγκαίνια των Εκλογικών Κέντρων

Τα ισχυρά χαρτιά των δύο συνδυασμών στις Δημοτικές Ενότητες

Μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών, ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος, με τους 510 υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους των υποψήφιων Δημάρχων Χρήστου Τσιρογιάννη και Χριστόφορου Σιαφάκα να ρίχνονται στην μάχη του σταυρού. Αυτή τη φορά, η μάχη του σταυρού θα είναι κυρίαρχη επειδή οι εκλογές –πλήν συγκλονιστικού απροόπτου- θα κριθούν από την πρώτη Κυριακή δηλαδή στις 8 Οκτωβρίου.
Και τούτο επειδή με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, εκλέγεται δήμαρχος με ποσοστό 43% από τον πρώτο γύρο, πράγμα που σημαίνει πως και στον Δήμο Αρταίων μπορεί να υπάρξει εκλογή από τον Α’ γύρο, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Μία από αυτές τις προϋποθέσεις είναι το υπόλοιπο που θα μένει για τους δύο συνδυασμούς του Χρήστου Τσιρογιάννη και του Χριστόφορου Σιαφάκα, να είναι πάνω από 85%, δηλαδή η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, να μην συγκεντρώσουν πάνω από 15%.
Σε αυτή την περίπτωση, πέραν της απίθανης περίπτωσης να λάβουν οι δύο συνδυασμοί από 42,5%, με όλες τις παραλλαγές, δηλαδή από 42,6-42,4 έως 42,9-42,1 οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι κάποιος συνδυασμός εκ των «Αρτινών Συνεργασία» και «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί¨, να λάβει 43,1% και ο άλλος 42,9%!
Και οι προϋποθέσεις αυτές δηλαδή να μην συγκεντρώσουν πάνω από 15% οι δύο συνδυασμοί ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες.

Τα κρίσιμα ποσοστά
Στις δημοτικές εκλογές του 2019, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ με επικεφαλής τον Στράτο Καλλώνη έλαβε 5,64% και 1.428 ψήφους ενώ η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ με επικεφαλής την
Ευαγγελία Κιτσαντά έλαβε 5,04% και 1.276 ψήφους, δηλαδή 10%.
Στις επερχόμενες εκλογές και με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην έχουν ψηφοδέλτια στον μεγάλο Δήμο Αρταίων, και οι δύο παρατάξεις ευελπιστούν πως θα υπάρξουν προοδευτικοί πολίτες, που δεν θα στέρξουν να ψηφίσουν κάποιον από τους δύο δεξιούς υποψήφιους Δημάρχους, αν και στους συνδυασμούς και των δύο του Τσιρογιάννη και του Σιαφάκα, υπάρχουν υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, που προέρχονται τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ και που ενδεχομένως να επιλεγούν από τους δημότες.

Κόντρες στην πλατεία
Οι εκτιμήσεις πως στον Δήμο Αρταίων, η κόντρα ανάμεσα σε δύο πρώην συνεργάτες επί 9 χρόνια, του Χρήστου Τσιρογιάννη ως Δημάρχου και του Χριστόφορου Σιαφάκα ως Αντιδημάρχου οδηγούνται σε μετωπική αντιπαράθεση, επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως όρισαν τα εγκαίνια των εκλογικών τους κέντρων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης την ίδια μέρα, την Παρασκευή στις 8 Σεπτεμβρίου 2023!!!
Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Τσιρογιάννης είχε προγραμματίσει την παρουσίαση των υποψήφιων χθες Τρίτη. Όμως με δικαιολογία τις καιρικές συνθήκες η εκδήλωση αναβλήθηκε για την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, μόνο που την ίδια μέρα είχε ανακοινώσει τα Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του ο Χριστόφορος Σιαφάκας. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, είναι βέβαιο πως τα εγκαίνια θα εξελιχθούν σε μια πρώτη καταμέτρηση δυνάμεων για τις εντυπώσεις, αφού θα επιδιωχθεί η προσέλευση το δυνατόν περισσότερων πολιτών.

Η ανακοίνωση Σιαφάκα
Η ανακοίνωση πως την Παρασκευή 08 – 09-2023 θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Χριστόφορου Σιαφάκα, έγραφε:
«Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Σιαφάκας Χριστόφορος και ο συνδυασμός μας
¨ Άρτα Υπεύθυνα Μαζί¨ σας προσκαλεί στην τελετή εγκαινίων του εκλογικού
κέντρου και στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ( πρώην cafe capital )
Παρασκευή 8/9/2023
Ώρα 7:30 μ.μ.
Θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί!»

Η αναβολή
Η ανακοίνωση αναβολής της εκδήλωσης Εγκαινίων και Παρουσίασης Υποψηφίων της παράταξης του Χρήστου Τσιρογιάννη «Αρτινών Συνεργασία», σημείωνε τα εξής: «Αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών, για την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, η σημερινή προγραμματισμένη εκδήλωση των Εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου και της παρουσίασης των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της «Αρτινών Συνεργασία».
Ανανεώνουμε το Ραντεβού μας, για την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 8:00 μ.μ.
Η παρουσία σας, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Σας περιμένουμε όλους».

Οι υποψήφιοι
Μεγάλες κόντρες αναμένεται να υπάρξουν και ανάμεσα στους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Χρήστου Τσιρογιάννη, κάποιοι εκ των οποίων είτε συνυπήρξαν στην παράταξη του σημερινού Δημάρχου, ενώ άλλοι μέχρι πρότινος συνυπήρχαν σε κομματικές οργανώσεις, αλλά και σε αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Αρταίων και τώρα βρίσκονται αντίπαλοι, να διεκδικούν σταυρούς από τους ίδιους χώρους.
Μάλιστα μεταξύ των υποψήφιων συμβούλων των παρατάξεων «Αρτινών Συνεργασία» και «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» υπάρχουν ηχηρά ονόματα της κοινωνικής, συνδικαλιστικής και πολιτιστικής ζωής της Άρτας, τα οποία καλούνται να επισφραγίσουν την μέχρι σήμερα παρουσία τους στα κοινά της πόλης και του Δήμου με την εκλογή τους στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μια εκλογή, όμως, που τους φέρνει απέναντι σε πρώην συνεργάτες, σε αντιπαράθεση με μέλη των ίδιων διοικητικών συμβουλίων σε πολιτιστικούς, αθλητικούς και κοινωνικούς οργανισμούς.

«Αρτινών Συνεργασία»

Ανάμεσα στους υποψήφιους της παράταξης «Αρτινών Συνεργασία» του υποψήφιου Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη στις διάφορες Δημοτικές Ενότητες είναι και οι εξής υποψήφιοι:

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ Μάρος Κωνσταντίνος
ΑΡΤΑΙΩΝ Βασιλάκη-Μητρογεώργου Βικτωρία (Βίκυ)
ΑΡΤΑΙΩΝ Γαλάνης Παναγιώτης
ΑΡΤΑΙΩΝ Γιώτης Αλέξανδρος (Αλέκος)
ΑΡΤΑΙΩΝ Ζέρβας Κωνσταντίνος
ΑΡΤΑΙΩΝ Καραβασίλης Δημήτριος
ΑΡΤΑΙΩΝ Λιόντος Νικόλαος
ΑΡΤΑΙΩΝ Μιχάλης Αθανάσιος
ΑΡΤΑΙΩΝ Μπέλλος Κωνσταντίνος
ΑΡΤΑΙΩΝ Νάκα Μαρία (Μάρω)
ΑΡΤΑΙΩΝ Νικολάου Νικόλαος
ΑΡΤΑΙΩΝ Παπάζογλου Χαράλαμπος (Χάρης)
ΑΡΤΑΙΩΝ Σιλιόγκας Γεώργιος
ΑΡΤΑΙΩΝ Ταπραντζή-Κοίλια Πολυξένη (Τζένη)
ΑΡΤΑΙΩΝ Τράμπας Κωνσταντίνος
ΑΡΤΑΙΩΝ Τσιανάκας Γεώργιος
ΑΡΤΑΙΩΝ Φακίτσα-Βούλγαρη Ελευθερία (Τέρρυ)
ΑΡΤΑΙΩΝ Χρηστούλης Σωτήριος
ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ Πανέτας Γεώργιος
ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Μπουκουβάλας Γεώργιος
ΦΙΛΟΘΕΗΣ Κωλέτσος Παντελής

Άρτα Υπεύθυνα Μαζί

Στην παράταξη «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» με επικεφαλής τον Χριστόφορο Σιαφάκα μεταξύ των άλλων που κατέρχονται είναι και οι:

ΑΡΤΑΙΩΝ ΓΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΚΕΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΚΟΤΣΑΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΛΥΓΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΖΩΗ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΠΑΤΗΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΣΦΑΛΤΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΤΡΑΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ ΠΑΝΟΥΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΤΣΩΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Τι διεκδικούν
Οι δύο παρατάξεις, διεκδικούν ψήφους που πήραν οι Τσιρογιάννης, Ταπρανατζή, Παπαλέξης και Μπαλάγκας στον πρώτο γύρο των εκλογών του 2019.
Τα αποτελέσματα συγκεκριμένα ήταν:
-Τσιρογιάννης Χρήστος-Αρτινών ΣυνΕργασία 36,72% και 9.300 ψήφοι
-Ταπραντζή-Κοίλια Πολυξένη (Τζένη)-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 19,85% και 5.027 ψήφοι.
-Παπαλέξης Ιωάννης- ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 17,53% και 4.441 ψήφοι.
-Μπαλάγκας Γεώργιος-ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ 15,23% και 3.858 ψήφοι.
Πως θα μοιρασθεί η πίτα αυτή στις εκλογές του Οκτωβρίου, μένει να απαντηθεί κυρίως από τους δημοτικούς συμβούλους, που κατέρχονται και προσδοκούν να είναι αυτοί που θα οδηγήσουν τον Δήμο Αρταίων την επόμενη πενταετία.