Ολγα Γεροβασίλη: Η δημοκρατία είναι δύσκολη υπόθεση γιατί έχει κανόνες, απαιτεί και αντοχές

« Προφανώς, εννοούσε ο κ. Αποστολάκης, να φανταστώ, τις ατέρμονες συζητήσεις, που δεν καταλήγουν πουθενά. Ούτε κι εγώ συμφωνώ με αυτό. Θα πρέπει να υπάρχει αρχή, μέση, τέλος, προβληματισμός, ανάλυση, σύνθεση, αποτέλεσμα. Το οποίο αποτέλεσμα να μπορεί να μιλήσει στον ελληνικό λαό, διότι αυτός είναι ο αποδέκτης τελικά. Και σ’ αυτόν πρέπει να δώσεις μηνύματα, ελπίδα, αισιοδοξία, εμπιστοσύνη, σοβαρότητα κλπ.» είπε η Όλγα Γεροβασίλη για τις δηλώσεις Αποστολάκη «ότι αν συζητάμε κάτι και δεν καταλήγουμε ποτέ, καλύτερα να μην το συζητάμε». «Σε κάθε άλλη περίπτωση θα επρόκειτο αφ’ ενός για μία πολύ εύκολη απάντηση μπροστά σε δυσκολίες και αφ’ ετέρου για μία πολύ αντιφατική στάση. Διότι δεν γίνεται να υπερασπίζεσαι το δικαίωμα στη διαφορετικότητα ως δημοκράτης αριστερός και την ίδια στιγμή να έχεις χαμηλή ανοχή στη διαφορετική γνώμη. Η δημοκρατία, ξέρετε, είναι δύσκολη υπόθεση γιατί έχει κανόνες, απαιτεί και αντοχές και μάλιστα υψηλότερες σε κρίσιμες περιόδους για τη χώρα και σε περιόδους όπου η ίδια η κοινωνία βρίσκεται σε κρίση» τόνισε η Δ’ Αντιπροέδρος της ΒτΕ και βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στον Τ/Σ KONTRA, στην εκπομπή «KONTRA NEWS 21:30» με τον Πάνο Χαρίτο.

-Για την υπόθεση Αυγενάκη: «Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά στην προκειμένη περίπτωση -δεν είναι το κατά πόσον η ΕΛΑΣ έπραξε το καθήκον της, διότι εξ όσων γνωρίζω αποκλείω να μην ενημερώθηκε το Υ.Προ.Πο όταν έπρεπε- αλλά η συμπεριφορά του κ. Αυγενάκη και η αντίδραση από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας ως χαρακτηριστική έκφραση μιας εδραιωμένης πλέον αλαζονικής εξουσίας. Είναι η πρώτη φορά; Όχι. Γεννώνται όμως ερωτήματα στα οποία οφείλουμε να σταθούμε. Μήπως το «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ;» είναι μία από τις αιτίες της αποστροφής της ελληνικής κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα;» είπε η κ. Γεροβασίλη.

-Για το εξ Αμερικής κείμενο θέσεων Κασσελάκη: « Ένας ακόμη σημαντικός λόγος που υπήρξαν αντιδράσεις δεν ήταν μόνο αυτά που έλεγε το κείμενο αλλά το γεγονός ότι υπήρξε κείμενο δημοσιοποιημένο στα social media ως πλατφόρμα, ως σχέδιο το οποίο έχει ο ίδιος στο μυαλό του. Δεν όφειλε να το κάνει. Από εκεί και μετά βεβαίως και στα διάφορα επίμαχα ζητήματα, τα οποία έθεσε το ίδιο το κείμενο υπάρχουν συμφωνίες υπάρχουν και διαφωνίες. Ας πούμε ότι το κόμμα χρειάζεται αλλαγές, ποιος θα πει όχι; Ή ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο εκλεγμένος δημοκρατικά Στέφανος Κασσελάκης, ποιος το αρνείται;».

-Για την προτροπή του Προέδρου να αναζητήσει εναλλακτική όποιος δε συμφωνεί με την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος/α ή θα μπορούσε να υπάρχει -μετά απ’ όλα αυτά τα χρόνια και με όλους αυτούς τους κλυδωνισμούς που έχουμε περάσει ως χώρος σε κρίσιμες εποχές, σε δυσκολίες- που να πει «Δεν χρειάζονται αλλαγές στο κόμμα». Άρα είναι μάλλον εκ του περισσού. Επιπροσθέτως δεν είθισται να εκπέμπουμε απειλές. Οι απειλές ποτέ δεν εκφράζουν ισχύ, αλλά ανασφάλεια».
Το περιθώριο για να ξεκαθαρίσει το ταυτοτικό ζήτημα του κόμματος: «Θεωρώ ότι οι βασικοί άξονες θα πρέπει να αναλυθούν στην ΚΕ, αλλά εκτιμώ ότι στο Συνέδριο, το οποίο έχει ήδη εξαγγελθεί για το φθινόπωρο, θα πρέπει να λυθούν όλα τα ζητήματα με ένα εκτεταμένο προσυνεδριακό διάλογο».

-Για την ΑΥΓΗ: «Οι συζητήσεις για τα Μέσα του κόμματος είναι όντως παλιές, γιατί, εξαιτίας της μείωσης της δύναμής μας από το ’19 και μετά, η κρατική επιχορήγηση μικραίνει και οι δυσκολίες για τον έντυπο Τύπο, όπως ξέρετε καλύτερα από εμένα, είναι πάρα πολλές. Άρα η συζήτηση και η εξυγίανση είναι μονόδρομος. Από εκεί και πέρα όμως έχει σημασία τρόπος που κάποιος θα το κάνει, γιατί εκεί υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν εργαζόμενοι και βεβαίως υπάρχει ένα ιστορικό φορτίο πάνω στην εφημερίδα ΑΥΓΗ. Ο τρόπος ήταν λάθος».