Ολγα Γεροβασίλη “Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστο και σοβαρό ΣΥΡΙΖΑ ”

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” με τη δημοσιογράφο Ανθή Βούλγαρη μίλησε η Όλγα Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπρόεδρος της ΒτΕ και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Η κυρία Γεροβασίλη ερωτηθείσα αρχικά για το αν θα υπάρξει “κόφτης” στις υποψηφιότητες για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, διαφώνησε με αυτό τον όρο και αναφέρθηκε σε “αναγκαίες προϋποθέσεις”. Είπε συγκεκριμένα: “Αυτοί που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα πρέπει να έχουν μερικές προϋποθέσεις. Πέρυσι υπήρχε η προϋπόθεση συλλογής, για τον καθένα, 30 υπογραφών μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Συζητήθηκε στη Πολιτική Γραμματεία χθες αν αυτό είναι αρκετό ή αν θα πρέπει να υπάρξει και κάποια άλλη προϋπόθεση, αν κάποιος πρέπει να εμφανίσει το πόθεν έσχες του, αν κάποιος πρέπει να εμφανίσει ένα πιστοποιητικό ποινικού μητρώου, χωρίς όμως κάτι τελικό ακόμα”.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι “Το κίνητρό μας δεν είναι ο κ. Κασσελάκης. Είναι κι άλλα θέματα που έχουμε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν και υποχρεωθήκαμε, σε διαφορετικές στιγμές, να αλλάξει κάποιος που ήταν υποψήφιος βουλευτής ή να αλλάξει κάποιος που ήταν υποψήφιος στην Ευρωβουλή, διότι δεν είχαν ‘διαβαστεί’ σωστά κάποια θέματα τα οποία ανέκυψαν στην πορεία. Καλό είναι να μη βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης έχει πει ότι έχει καταθέσει το πόθεν έσχες του και έχει κάνει και μία ομιλία στη Θεσσαλονίκη, όπου το παρουσίασε. Επομένως, δεν έχει να κάνει με ‘φωτογραφική’ προϋπόθεση, όπως υπονοήθηκε, αλλά με μία πραγματική αγωνία να μη βρεθούμε μπροστά σε εκπλήξεις την επόμενη μέρα, διότι έχουμε βρεθεί συχνά μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις”.

Δυσάρεστη εξέλιξη

Στη συνέχεια, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε ότι “Ο κ. Κασσελάκης ήταν δυστυχώς, παρά τις αρχικές προσδοκίες, μια δυσάρεστη εξέλιξη, για πολιτικούς και αξιακούς λόγους και θέματα που έχουν να κάνουν με το DNA ενός αριστερού, προοδευτικού κόμματος” και πρόσθεσε ότι από τις αρχικές προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν πέρσι με την εκλογή του Στ. Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος σήμερα “φτάσαμε στο σημείο να μιλάει για ‘κουκούλες’, για ‘εκτροπή και για ‘πραξικόπημα’” σε βάρος των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που, όπως τόνισε η κυρία Γεροβασίλη “επίσης έχουν εκλεγεί με κάλπη από τη βάση των μελών του κόμματος” και επειδή δεν του άρεσε μια απόφαση που ελήφθη με πλειοψηφία και δημοκρατικά. “Αυτά καταδεικνύουν ότι δεν σέβεται τις συλλογικές διαδικασίες ενός χώρου του οποίου ταυτοχρόνως θέλει να ηγηθεί. Και βεβαίως φτάσαμε έως και τις καταγγελίες της κυρίας Νοτοπούλου, αλλά και άλλων, περί εκφοβισμού και αυταρχικών συμπεριφορών” πρόσθεσε η κυρία Γεροβασίλη στο ίδιο πλαίσιο.

Σε ερώτηση της κυρίας Βούλγαρη για το αν υπάρχουν κι άλλα τέτοια περιστατικά εκτός από της κ. Νοτοπούλου, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: “Πιστεύω πως ναι, στο επίπεδο των πολιτικών διαδικασιών. Είναι άλλο πράγμα ο πρόεδρος ενός κόμματος να πιστεύει κάτι και είναι άλλο πράγμα ο τρόπος που θέλει να το επιβάλλει. Εκεί, στις δυσκολίες, εμφανίζονται και οι πραγματικοί χαρακτήρες. Και δεν επέδειξε καλά αντανακλαστικά ο κ. Κασσελάκης απέναντι σ’ αυτό. Είμαι σε θέση να σας πω πως το ξέρουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι κι από μένα”.
Ερωτηθείσα έπειτα για το αν έχει προτείνει διαγραφή του κ. Κασσελάκη, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι “Δεν πρότεινα διαγραφή του κ. Κασσελάκη” και εξήγησε: “Μετά από ένα χρόνο στην Ελλάδα, τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζει τα βασικά για την Αριστερά. Έπρεπε να ξέρει ότι στο σώμα της Κεντρικής Επιτροπής που μίλησε για ‘κουκούλες’ υπάρχουν αγωνιστές, άνθρωποι που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στη δικτατορία”. “Η άποψή μου είναι αυτή” απάντησε στη συνέχεια η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν θεωρεί ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο δικής της υποψηφιότητας για Πρόεδρος του κόμματος, απάντησε: “Είναι κάτι για το οποίο πολύ σύντομα θα πάρω απόφαση. Πάρα πολύ σύντομα, αλλά σήμερα δεν είμαι σε θέση να την έχω. Δεν έχω πει όχι, ούτε ότι θα είμαι ούτε δεν θα είμαι. Χρειάζομαι λίγες μέρες για να πάρω μια απόφαση, την οποία φυσικά θα δημοσιοποιήσω”. “Εγώ αισθάνομαι πολύ καλά με τον εαυτό μου, που έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου τον περασμένο Φεβρουάριο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και αισθάνομαι καλά, διότι νωρίς άνοιξα μερικά ζητήματα. Δεν ήταν ώριμα τότε, κατανοητό, αλλά σήμερα είναι πιο ώριμα και μάλιστα πολλοί άνθρωποι που στήριζαν τον Στέφανο Κασσελάκη μέχρι και πολύ πρόσφατα, έχουν πλέον αλλάξει άποψη, όπως ο κ. Πολάκης. Περιμένω να το κάνουν και μερικοί άλλοι” τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.