Ολοκληρώθηκαν τα θερινά προγράμματα του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού

Με μια όμορφη τελετή λήξης και την επίδοση των πιστοποιητικών παρακολούθησης ολοκληρώθηκαν τα θερινά προγράμματα του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε.

«Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο θεατράκι του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος» και την τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης και Πρόεδρος του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ., καθηγητής Ξενοφών Μπήτσικας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού, κύριος Στέφανος Σίντος, ο ταμίας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, κύριος Ηλίας Γαλανός, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής, κύριος Ιωάννης Κατσίμπαρης, το μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, κύριος Σπύρος Ζιώγκας και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Γεωργίας, κυρία Ευγενία Κοτανίδη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η υπεύθυνη του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος», κυρία Βασιλική Παντελή απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους προσκεκλημένους. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση είχαν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες των τριών θερινών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν κατά τον μήνα Ιούλιο: το Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για Απόδημους Ηπειρώτες και Ομογενείς Έλληνες του Εξωτερικού, το Πρόγραμμα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας για Ομογενείς από τη Γεωργία και το Θερινό Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ως ξένης/δεύτερης. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες μίλησαν για τη σημασία της ελληνικής γλώσσας, έγινε απαγγελία θραυσμάτων από τη συλλογή «Υστερόγραφο» του Μ. Αναγνωστάκη και ένα αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη. Την εκδήλωση ομόρφυναν τα τραγούδια που ερμήνευσαν οι ίδιοι σπουδαστές και σπουδάστριες και οι παραδοσιακοί χοροί που παρουσίασαν με τον δάσκαλό τους, κύριο Βασίλειο Ράπτη.

Για την υλοποίηση της τελετής λήξης συνεργάστηκαν το διδακτικό προσωπικό του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ., η κυρία Θεοδώρα Ζαμπάκη, η κυρία Αναστασία Γιαννίκου, ο κύριος Εμίλ Θεοδωρόπουλος, η κυρία Κωνσταντίνα Γιακαλάρα και η κυρία Αθηνά Βούρβου καθώς και το διοικητικό προσωπικό, η κυρία Ελευθερία Κοντού, η κυρία Αναστασία Γιαννίκου, η κυρία Άννα Δούβαλη και η κυρία Ευαγγελία Αποστόλου.

Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση κατά την οποία οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη διοργάνωση των μαθημάτων και των παράλληλων δράσεων, αλλά και τη λύπη τους που τα θερινά προγράμματα έφτασαν στη λήξη τους. Τέλος, εκδήλωσαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στα Ιωάννινα τον Ιούλιο του 2025 και να συνεχίσουν το «ταξίδι» τους στην ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.