Ολοκληρώθηκε η 45η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 45η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη7 Ιουλίου στις 19:30 στην αίθουσα Βασιλείου Πυρσινέλλα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Ηπείρου, θεσμικοί παράγοντες, επιχειρηματίες και συνέταιροι, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο δείχνουν σταθερά την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας στην Τράπεζα ως δύναμη κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Ηπείρου.

Τη Γενική Συνέλευση άνοιξε με την εναρκτήρια ομιλία του ο Προέδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη γεωπολιτική αστάθεια της περιόδου αλλά και τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα μετά την πανδημία του Covid-19. Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Ζωνίδης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε παρά το βαρύ οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα που άφησε η πανδημία COVID-19 την τελευταία διετία. Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε το προσωπικό και τα στελέχη της Τράπεζας για τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, καθώς και τους συνεταίρους της Τράπεζας που συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην ενδυνάμωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο οποίος παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2021, αναφέροντας ότι αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την Τράπεζα, καθώς σημειώθηκε σημαντική βελτίωση σε όλους τους τομείς. Κέρδη προ προβλέψεων ανήλθαν σε €4,5 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 20% , κυρίως μέσα από την υγιή πιστωτική επέκταση. Τα μη εξυπηερούμενα ανοίγματα μειώθηκαν περαιτέρω κατά 9,6% ανερχόμενα πλέον στο 46,1% του συνόλου των δανείων. Επίσης το costtoincome βελτιώθηκε κατά 2,6μονάδες.

Ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Βασίλειος Τσουκανέλης, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της Τράπεζας για το 2021, τα οποία όπως ανέφερε είναι τα καλυτέρα ιστορικά για τον οργανισμό σε όλα τα επίπεδα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ανοδική πορεία της τράπεζας θα συνεχιστεί. Παράλληλα, τόνισε την καθοριστική συμβολή του στρατηγικού επενδυτή ο οποίος με τη συμμετοχή του το 2015 στο κεφάλαιο της τράπεζας άλλαξε την πορεία και καθόρισε και καθορίζει το μέλλον του οργανισμού, δίνοντας όραμα στους παλαιούς και νέους συνεταίρους της τράπεζας οι οποίοι επίσης αυξήσαν σημαντικότατα τη συμμετοχή τους.
Με την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, όλα τα Διοικητικά στελέχη της Τράπεζας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τα αποτελέσματα του 2021 και ευχαρίστησαν όλο το προσωπικό της Τράπεζας το οποίο με την αφοσίωση και αποφασιστικότητά του συμβάλει στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους Ηπειρώτες.