Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Ν. Σκουφά

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) αποτελεί το στρατηγικό σχέδιο των αναγκαίων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας προς τις βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις οικισμών του Δήμου.
Στο πλαίσιο αυτό, αξιολογήθηκαν συνολικά 37 ανοιχτοί και κοινόχρηστοι χώροι καθώς και δημοτικά κτίρια σε 11 οικισμούς του Δήμου όπου προτάθηκαν σχετικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της προσβασιμότητας τους.

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας σε φεστιβάλ του Επιμελητηρίου

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, την Πέμπτη στις 21 και το Σάββατο στις 23 Σεπτεμβρίου του 2023 συμμετείχε στο τριήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Άρτας, στο πλαίσιο του έργου “αλιΑμβρα”, και αφορούσε την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού – Άρτας. Το μουσικό σύνολο των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας ερμήνευσε μια σειρά τραγουδιών με θέμα τη θάλασσα. Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Άρτας για την πρόσκληση να συμμετέχουμε στην προσπάθεια ανάδειξης των μοναδικών τοπικών μας προϊόντων. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του μουσικού συνόλου που συμμετείχε, για την εξαιρετική τους παρουσία

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας στην 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας συμμετείχε στην 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και υποδέχτηκε τη «Φλόγα της Αγάπης»που πέρασε από την πόλη μας το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023. Μικροί και μεγάλοι,φίλοι του συλλόγου, αιμοδότες και εθελοντές ανταποκρίθηκαν θετικά στην γιορτή του εθελοντισμού και μετέφεραν το μήνυμα της προσφοράς και της αιμοδοσίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.Η φλόγα ξεκίνησε από το γραφείο του συλλόγου στην Πλατεία Κιλκίς και έπειτα από μία περιπατητική πορεία , τερματίζοντας στο χώρο του Ιστορικού γεφυριού της Άρτας όπου ένα νιόπαντρο ζευγάρι μαζί με τον δήμαρχο κ.Χρήστο Τσιρογιάννη άναψαν τον βωμό.
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους και τη συνεργασία τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Παράρτημα Άρτας, τον Σύλλογο Δρομέων, το τμήμα αισθητικής γυμναστικής Πύρρος, την ΔΟΑΚ Άρτας ,την ομάδα ποδοσφαίρου της Αναγέννησης , τον Δήμο Αρταίων, την τροχαία Άρτας που διασφάλισε την ασφάλεια των λαμπαδηδρόμων τον σύλλογο Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας και τέλος να ευχαριστήσουμε το συγκρότημα Concordia και τους υπέροχους μουσικούς Καλλιόπη Χονδρουδάκη, Χρήστο Κατσίδη και Κώστα Κωνσταντάκη για την μαγική βραδιά που μας χάρισαν. .Ένας δεν αρκεί ,χρειάζεται να γίνουμε πολλοί,δώστε αίμα!» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο.