Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων
Με γεύσεις και αρώματα από τις συνταγές που παρουσίασαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Άρτας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων, η 6η Γιορτή Πορτοκαλιού – Μανταρινιού – Ακτινιδίου και Ελιάς, που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων.
Το δεύτερο μέρος της Γιορτής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στους Κωστακιούς Άρτας, όπου Πολιτιστικοί Σύλλογοι είχαν μαγειρέψει συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα και τις οποίες συνταγές παρουσίασαν στο κοινό, αλλά και στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Στη φετινή γιορτή ο κάθε Σύλλογος είχε ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο πιάτο βασισμένο στα τοπικά μας προϊόντα και στο τέλος της γιορτής βραβεύτηκαν τα τρία πιο γευστικά εδέσματα. Τα πιάτα μπήκαν σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων και την ομάδα του κ. Γιάννη Μανικά.
Τις τρεις πρώτες θέσεις με τα καλύτερα πιάτα απέσπασαν: το πρώτο βραβείο για το γεμιστό κρεμμύδι με χταπόδι και πλιγούρι ο Σύλλογος Γυναικών «Θεά Δήμητρα», το δεύτερο βραβείο για το κότσι χοιρινό με λαχανικά ο Μορφωτικός Σύλλογος Κωστακιών και το τρίτο βραβείο για το πιάτο Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο Πολιτιστικός Σύλλογος Κωστακιών «η Παναγία».
Το διήμερο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων του Δήμου Αρταίων, πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Ν. Άρτας, του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «ο Σκουφάς», της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και του Συλλόγου Αρτοποιών Άρτας, ενώ είχε την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της ΚΕΔΕ, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και του ΕΟΤ.