Ολοκληρώνονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις του «ΕΣΠΑ on the Road»

Ολοκληρώνονται το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος ΗΠΕΙΡΟΣ στις 4 Περιφερειακές Ενότητες για την προβολή συγχρηματοδοτούμενων έργων, που υλοποιήθηκαν στην περιοχή μας.

Το «ΕΣΠΑ on the Road» ξεκίνησε από το Μέτσοβο τον περασμένο Ιούλιο και συνεχίστηκε με συμμετοχικές δράσεις σε συνεργασία με φορείς και ομάδες σε Πρέβεζα, Άρτα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Τελευταίος σταθμός είναι το Κάστρο Ιωαννίνων, όπου το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν:
19:00: Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Διαδραστική, περιπατητική διαδρομή με σημείο εκκίνησης την Νότια Πύλη του Κάστρου (περιοχή Σκάλα), με κατεύθυνση στο Ίτς Καλέ και τελικό σταθμό τα Οθωμανικά Λουτρά και λήξη στην Πλατεία Γλυκήδων. Με την συνδρομή ειδικών και σε μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή με χάρτες, εκπλήξεις και δρώμενα παιδιά όλων των ηλικιών ανακαλύπτουν τους θησαυρούς του Αλή Πασά και γνωρίζουν τις παρεμβάσεις που έγιναν μέσω του ΕΣΠΑ. Σε συνεργασία με την KALLIERGON syn Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

* Σημείο συνάντησης – εκκίνησης: Νότια Πύλη Κάστρου Ιωαννίνων
(περιοχή Σκάλα).

20:30: Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα «Δε Luckies» στην Πλατεία Γλυκήδων, που με την νέα της μορφή αποτελεί το ιδανικό σημείο για το κλείσιμο της περιήγησης μέσα στους χώρους του Κάστρου, με μια μουσική εκδήλωση για θεατές όλων των ηλικιών.
Όλες οι δράσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, ενώ στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν αναμνηστικά δώρα.