Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Η φωνή μας δυναμώνει για τη δικαίωση του / της Ζακ/Zackie Oh

«Πληθαίνουν οι φωνές των ανθρώπων της τέχνης που ζητούν δικαιοσύνη για τον Ζακ, δικαιοσύνη για τη ZackieOh. Αυτή η άνευ προηγουμένου αθρόα συμμετοχή καλλιτεχνών μάς ενδυναμώνει να συνεχίσουμε ακούραστα μέχρι τη στιγμή της δικαίωσης. Συνεχίζουμε ως Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τη δράση και έξω από το Μικτό Ορκωτό και συνεχίζουμε δίπλα στην οικογένεια, ώστε να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της, ότι εκτός από εμάς, πολλοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μαζί μας και ζητούν δικαιοσύνη» αναφέρει ανακοίνωση της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, που μεταξύ άλλων υπογραμμίζει και τα εξής: «Συνεχίζουμε και ενισχύουμε το αίτημα για αλλαγή αίθουσας και ευρύτερη παρακολούθηση και δημοσιογραφική κάλυψη της δίκης που δεν έγινε δεκτό, παρά τις εκκλήσεις των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών…. Συνεχίζουμε γιατί, μετά τη δυσανάλογα τεράστια καθυστέρηση, δεν έχει σταματήσει ο εμπαιγμός από το δικαστικό σύστημα. Ένα σύστημα που ανθίσταται, αρνούμενο να αποδώσει ουσιαστική δικαιοσύνη, ακόμα και με στρεβλή κατηγορία (όχι ανθρωποκτονία ως όφειλε, αλλά θανατηφόρο σωματική βλάβη).

Μετά την ανακοίνωση συμπαράστασης από δέκα καλλιτέχνες στις 21 Οκτωβρίου και άλλους δέκα την 1η Νοεμβρίου, προστίθενται κι άλλοι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου που δηλώνουν τη στήριξή τους και ζητούν δικαιοσύνη για τον/τη Ζακ/Zackie Oh: Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Δάντης, Παντελής Κυραμαργιός, Δημήτρης Πουλικάκος, Έλενα Βασιλειάδη, Αργυρώ Καπαρού, Ελένη Καρασαββίδου, Νίκη Σερέτη, Νότης Μαυρουδής.
Στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, μέσω του συνδέσμουhttps://gogetfunding.com/justice-for-zak , ο οποίος συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του/της Ζακ/Zackie Oh. Οποιοδήποτε ποσό είναι ευπρόσδεκτο».