ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΩΝ για την κατασκευή Υδροηλεκτρικού στον Μελισσουργιώτικο

Σχετικά με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για την κατασκευή Υδροηλεκτρικού σταθμού στον Μελισσουργιώτικο ποταμό, εξέδωσε ανακοίνωση το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΩΝ και σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΣ και ο Γραμματέας ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ σημειώνουν τα εξής:
Διαμαρτυρόμαστε έντονα στη λήψη τέτοιων αποφάσεων, που λαμβάνονται ερήμην της τοπικής κοινωνίας αλλά και της Αποδημίας την οποία εκπροσωπούμε, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή, που εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων θα κατασκευαστεί ο σταθμός, έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά.
Επίσης συμπαραστεκόμαστε στον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Γιωτόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο και το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, για την απαράδεκτη συμπεριφορά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας απέναντί του.

ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑ: Συνάντηση δημάρχου με εκπροσώπους της κυβερνητικής επιτροπής κρατικής αρωγής

Τον Δήμο Νικολάου Σκουφά επισκέφτηκαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και η συντονίστρια ενημέρωσης και πληροφόρησης κ. Κατερίνα Πατσογιάννη.
Τους δύο εκπροσώπους της κυβερνητικής επιτροπής κρατικής αρωγής υποδέχθηκε στο δημαρχείο του Πέτα η δήμαρχος κ Ροζίνα Βαβέτση.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι καταστροφές που προέκυψαν στο δήμο μετά τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα και τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Η κ Βαβέτση ευχαρίστησε τους δύο κυβερνητικούς εκπροσώπους για το ενδιαφέρον που έδειξαν κι ευελπιστεί στην κρατική ενίσχυση προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα οι ζημίες.

Κοπή βασιλόπιτας από την Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Πρεβέζης
Η Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Ν. Πρεβέζης προσκαλεί τους Πρεβεζάνους ετεροδημότες την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00 το απόγευμα Παραμονή της εορτής του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αθηνών (Ακαδημίας 67), όπου θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.
Στον Eσπερινό θα παραστεί και θα ομιλήσει η Αντιπρόεδρος της Εστίας Νέας Σμύρνης κα. Θέμις Παπαδοπούλου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει η κοπή βασιλόπιτας στο Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού.

Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Άρτας
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άρτας, διοργανώνει και προσκαλεί, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, μετά τις 9 μμ, στο Καφέ Μαξίμ, και όπως υπογραμμίζει στην πρόσκληση, «Με αισιοδοξία και ελπίδα για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ».

.

Η Περιφέρεια Ηπείρου στην τουριστική έκθεση ITB 2023 στο Βερολίνο
Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», πρόκειται να συμμετάσχει με φυσική παρουσία ως αυτόνομος εκθέτης, στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού ΙΤΒ 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί 7-9 Μαρτίου 2023 στο Βερολίνο.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, σκοπεύει να διαθέσει ένα εισιτήριο εισόδου και δωρεάν συμμετοχή στην πλατφόρμα οργάνωσης B2B συναντήσεων.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις οδηγίες που θα ανακοινώσει η ΙΤΒ, μέσω της εγγραφής στην πλατφόρμα.
Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: e.chanoglou@encore.com.gr, τη φόρμα συμμετοχής ως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023. Τα εισιτήρια εισόδου θα είναι ονομαστικά και δεν μεταβιβάζονται.
Για περαιτέρω πληροφορίες κα Ελένη Χανόγλου, τηλέφωνο 2310 407071.

Για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα
Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης στον Δήμο Ηγουμενίτσας
Στις 30/01/2023, πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ), Ημερίδα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα με τον διακριτικό τίτλο «Μελίτη».
Η κα Βασιλική Λάζου, Πνευμονολόγος και μέλος της ΕΝΘΕ, ανέλυσε στην ομιλία της τα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν στον καρκίνο του πνεύμονα ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου με ετήσια χαμηλής δόσης αξονική τομογραφία θώρακος (LDCT).
Πριν την έναρξη της ομιλίας πραγματοποιήθηκαν δωρεάν σπιρομετρήσεις σε καπνιστές άνω των 50 ετών.
Την ημερίδα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και Αντιπρόεδρος Β’ ΕΔΔΥΠΠΥ ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ακόμα μια φορά αποδεικνύουμε τη σταθερή μας στόχευση στην πρόληψη υγείας μέσα από δράσεις που υλοποιεί το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στην προσπάθειά μας να καταστήσουμε την πρόληψη τρόπο ζωής των δημοτών μας έχουμε συνοδοιπόρο μας το ΕΔΔΥΠΠΥ».

Κώστας Μπάρκας: δεν έχει εξεταστικό κέντρο για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ  η Πρέβεζα

Η μόνη πρωτεύουσα στην Ήπειρο που δεν έχει εξεταστικό κέντρο για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είναι η Πρέβεζα, τονίζεται σε δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, σχετικά με τον αποκλεισμό της Πρέβεζας από εξεταστικό κέντρο του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που αναφέρει τα εξής: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο υπολογίζει τους πολίτες του Νομού Πρέβεζας. Η Πρέβεζα είναι η μόνη πρωτεύουσα Νομού από όλη την Ήπειρο, που οι υποψήφιοι για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τον προσεχή Μάρτιο, θα πρέπει να φύγουν εκτός Νομού ώστε να εξεταστούν. Περίπου πεντακόσιοι (500) υποψήφιοι από τον Νομό μας, πέρα από την αγωνία των εξετάσεων, θα πρέπει ταυτόχρονα να ξεσπιτωθούν ξημερώματα, καταβάλλοντας και το σχετικό κόστος και να διανύουν αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων για να δώσουν εξετάσεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ανίκανη να σχεδιάσει και να υλοποιήσει στοιχειωδώς έναν απλό, αλλά τόσο ουσιαστικό διαγωνισμό, μη μπορώντας να φιλοξενήσει εκατοντάδες υποψηφίους έστω σε μια σχολική δομή της πρωτεύουσας ενός ολόκληρου Νομού».

Κατέρχεται η «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ της Πρέβεζας»

Η «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλης της Πρέβεζας»  δηλώνει παρών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, που σε ανακοίνωση ενημερώνει για τα εξής: «Τη Κυριακή 5/2 πραγματοποιήθηκε συνέλευση της δημοτικής μας κίνησης με θέμα: «απολογισμό δράσης του τελευταίου διαστήματος και η παρέμβαση της παράταξης στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου».

Μετά τη παρουσίαση του απολογισμού δράσης του τελευταίου διαστήματος από το δημοτικό σύμβουλο Κατσιώτη Μάριου,  πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές.

Ομόφωνα τα μέλη της  πρώτης αυτής συνέλευσης αποφάσισαν να οργανώσουν τη νέα εκλογική κάθοδο παρά το αντιδραστικό πλαίσιο για τις προϋποθέσεις εκλογικού κατεβάσματος που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε να απευθυνθεί κάλεσμα για αγωνιστική διεύρυνση της δημοτικής κίνησης και για ισότιμη κοινή δράση με ανεξάρτητους/ες  συμπολίτες και συμπολίτισσες και με ανένταχτο κόσμο του δήμου με τον οποίο βρεθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα σε κοινούς αγώνες αλλά και σε παρεμβάσεις  για τοπικά ζητήματα.

Τις επόμενες μέρες η συντονιστική επιτροπή της δημοτικής κίνησης θα οργανώσει και υλοποιήσει τη συγκεκριμένη απεύθυνση , μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με δημόσια παρουσίαση της πρότασης εκλογικής παρέμβασης σε εύλογο χρονικό διάστημα».