Ομόφωνο ψήφισμα της ΠΣΕ για την κατάργηση των διοδίων

Την ελεύθερη διέλευση απ’ τα διόδια από 2-7 Μαΐου 2024 για να διευκολυνθεί η επίσκεψη στα
χωριά της Ηπείρου το Πάσχα και στην προοπτική να καταργηθούν τα διόδια ζητά με ομόφωνο
ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ) που
έγινε στις 7 Απρίλη 2024.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο Μάκης Κιάμος και ο Σωτήρης Κολιούσης, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας, αντίστοιχα, του ΔΣ της ΠΣΕ, και με τίτλο «Με τι κριτήρια;» αναφέρονται τα εξής: «Η Γενική Συνέλευση της ΠΣΕ στη σύνοδο της 7 Απριλίου 2024 μετά από ομόφωνη εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα. Απαιτούμε τώρα την κατάργηση όλων των διοδίων!!!
Να αναλάβει το κράτος την συντήρηση του οδικού δικτύου.

Σε μια περίοδο που οι συνθήκες διαβίωσης, της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας και της Ηπειρωτικής Αποδημίας έχουν γίνει εφιάλτης, προβάλλει επιτακτικά η κατάργηση των διοδίων. Είναι δυσβάστακτο το οικονομικό βάρος διαβίωσης και ταυτόχρονα η αποδημία να μην μπορεί να επισκεφθεί την πατρίδα, να πάρει μια ανάσα, να ‘’αγναντέψει’’ και να ανακουφισθεί! Ίσως να φαίνεται παράξενο πόσο ‘’βάλσαμο’’ είναι η επίσκεψη στην πατρίδα!

Η Γενική Συνέλευση της ΠΣΕ στη προοπτική κατάργησης των διοδίων, εκφράζοντας τη θέληση όλων των Απόδημων Ηπειρωτών και προκειμένου να επισκεφθούμε τα χωριά μας τις μέρες του Πάσχα, ζητάει να σηκωθούν οι μπάρες και να μην πληρωθούν τα διόδια και τέλη στους Εθνικούς δρόμους από Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου έως Τρίτη 7 Μαΐου.