Οργανωμένη καλλιέργεια ναρκωτικών εντοπίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας

Εκριζώθηκαν 57 δενδρύλλια κάνναβης σε βατώδη περιοχή της Πρέβεζας
Οργανωμένη καλλιέργεια ναρκωτικών εντοπίστηκε στις 4-10-2024 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.
Η καλλιέργεια, αποτελούμενη από 57 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -1- έως -3,10- μέτρα, βρέθηκε σε βατώδη περιοχή της Πρέβεζας.
Για την περιποίησή της είχε εγκατασταθεί σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από δεξαμενή νερού, αντλία και λάστιχο ποτίσματος, ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον γεωργικά εργαλεία και λιπάσματα, που ανευρέθηκαν στον χώρο.
Η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για την ανακάλυψης της ταυτότητας των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

Ημεδαπός κατηγορείται για δύο διαρρήξεις οχημάτων σε περιοχή της Πρέβεζας
Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας δύο διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων, που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της 3-9-2024 σε περιοχή της Πρέβεζας.
Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο ημεδαπός εισήλθε στα αυτοκίνητα σπάζοντας τζάμι τους, από όπου στη συνέχεια αφαίρεσε συνολικά -2- φορητούς υπολογιστές, χρηματικό ποσό -300- ευρώ, -400- Λεβ Βουλγαρίας και προσωπικά έγγραφα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων συνελήφθησαν στις 04-10-2024 το απόγευμα και το βράδυ, αντίστοιχα, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, ημεδαπή και αλλοδαπή, διότι όπως διαπιστώθηκε, εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, χωρίς να κατέχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Σύλληψη διατάραξη νυχτερινής ησυχίας από κατάστημα διασκέδασης
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, συνελήφθη μετά τα μεσάνυχτα ημεδαπός, ως ιδιοκτήτης καταστήματος διασκέδασης, στον εξωτερικό χώρο του οποίου γινόταν αναπαραγωγή μουσικής από ζωντανή ορχήστρα, με αποτέλεσμα τη διατάραξη της νυχτερινής ησυχίας των κατοίκων.

Συνελήφθησαν στην Πρέβεζα δύο ανήλικοι για κλοπή μοτοσικλέτας
Για παραμέληση της εποπτείας τους κατηγορούνται οι γονείς τους
Συνελήφθησαν στις 3-10-2024 στην Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας δύο ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Ειδικότερα, οι ανήλικοι εντοπίστηκαν να έχουν στην κατοχή τους δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία, όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει την ίδια ημέρα από σημείο της πόλης της Πρέβεζας.
Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Σύλληψη για χρήση μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ημεδαπός και αλλοδαπός, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, διότι διαπιστώθηκε να λειτουργούν καταστήματα διασκέδασης, όπου γινόταν χρήση μουσικής, καθ’ υπέρβαση της επιτρεπόμενης έντασης, διαταράσσοντας την κοινή ησυχία των κατοίκων.