ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ

Περιπατητική διαδρομή στο λόφο της Περάνθης 
Ο λόφος της Περάνθης αποτελεί έναν ιδανικό τόπο αναψυχής για τους κατοίκους της Άρτας διαθέτοντας ένα αρκετά μεγάλο δίκτυο μονοπατιών τα οποία αποτελούν άριστο μέρος για άθληση και προπόνηση μέσα στη φύση. Επιπλέον η εναλλαγή τοπίου καθώς και τα πολυβολεία, τα οποία κατασκευάστηκαν επί Μεταξά, δίνουν στην όλη διαδρομή ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας αποφάσισε να “συστήσει” τα μονοπάτια αυτά στους κατοίκους της πόλης και με μεγάλη μας χαρά είδαμε πως η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Ελπίζουμε πως χάρη σε αυτή τη γνωριμία όλο και περισσότεροι θα επισκέπτονται πλέον τα μονοπάτια, με τον απαραίτητο σεβασμό στη φύση, γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθούν αλλά και να τα γνωρίσουν όλο και περισσότεροι! Ευχαριστούμε πολύ όσους συμμετείχαν στην περιπατητική αυτή διαδρομή και ιδιαίτερα όσους γονείς αποφάσισαν να φέρουν τα παιδιά τους.

Μαζικά για τα «rapid test» κορωνοϊού οι Γιαννιώτες!
Τα πολλά κρούσματα στην περιοχή των Ιωαννίνων, οδήγησε πολλούς Γιαννιώτες στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, για να συμμετέχουν στη διενέργεια ενός «γρήγορου τεστ» (rapid test) για την ανίχνευση κορωνοϊού.
Οι εξετάσεις, οι οποίες διενεργούνται από μονάδες του ΕΟΔΥ με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, της 6ης ΥΠΕ και της 1ης ΤΟΜΥ Ιωαννίνων, θα συνεχιστούν και από τεστ αναμένεται να περάσουν χιλιάδες πολίτες της περιοχής των Ιωαννίνων.
Οι εξετάσεις έγιναν στον προθάλαμο της Περιφέρειας με τη συμμετοχή δύο μονάδων του ΕΟΔΥ.
Εκπρόσωπος του Οργανισμού διαβεβαίωσε πως τα συγκεκριμένα γρήγορα τεστ είναι έγκυρα και αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή πολιτών λέγοντας ότι μέσα από αυτήν θα δοθεί μία σαφής εικόνα στον ΕΟΔΥ για το πόσο επιβαρυμένη επιδημιολογικά είναι η πόλη των Ιωαννίνων. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης τόνισε ότι η περιοχή μας αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα, το οποίο έχει τη ρίζα του και στο γεγονός ότι υπήρξε ένας γενικότερος εφησυχασμός.
Όπως έχει ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ, μονάδες του θα βρίσκονται ξανά στην Περιφέρεια Ηπείρου και αυτή την Παρασκευή, μόνο το πρωί για να διενεργούν τεστ σε όσους πολίτες επιθυμούν να κάνουν ταχύρυθμη εξέταση, η οποία είναι δωρεάν.

Διαδικτυακή εκδήλωση Κύκλου Ιδεών: Οι επιπτώσεις της απόφασης για τη «Χρυσή Αυγή» 
Ο Κύκλος Ιδεών διοργανώνει διαδικτυακή δημόσια συζήτηση με θέμα:
Οι επιπτώσεις της απόφασης για τη «Χρυσή Αυγή»- τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασθέντων
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, ώρα 4 το απόγευμα
Συζητούν:
Νίκος Αλιβιζάτος, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ΕΚΠΑ
Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης, ΕΑΠ
Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Ποινικού Κώδικα
Σπύρος Βλαχόπουλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ΕΚΠΑ
Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου, Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, ΑΠΘ
Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ΑΠΘ, που θα συντονίσει και τη συζήτηση
Την συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω
Youtube και Facebook Live
Καθώς και από τις σελίδες: evenizelos.gr & ekyklos.gr
Μπορείτε να στείλετε ερωτήσεις, πριν ή κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μέσω:
ekyklos.gr@gmail.com & info@ekyklos.gr

Γ. Βρούτσης: Συνεχίζεται κανονικά το «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» 
Το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», που αφορά την επιδότηση έως 60% του μισθού και του 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται, θα συνεχιστεί κανονικά ως την 31η Δεκεμβρίου 2020.
Η κυβέρνηση και τo υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνεχίζουν να στηρίζουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας.

Εξετάσεις για απόκτηση άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ορίστηκαν οι ημερομηνίες διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, που είναι η Δευτέρα 2, η Τρίτη 3 και η Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου, με ώρα έναρξης 9.00 π.μ.
Οι σχολές Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε. οφείλουν να προσκομίζουν στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων την Υ/Δ του Διευθυντή Σπουδών με τις τελικές καταστάσεις και τα δικαιολογητικά (παράβολο συμμετοχής κλπ) των υποψηφίων έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020. Υποψήφιοι οι οποίοι δεν δηλώθηκαν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις.