Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας

25/7/21 ΓΛΥΚΗ – ΓΕΦΥΡΑ – ΓΛΥΚΗ

Από το ΔΣ προσκαλούνται τα μέλη του ΕΟΣ ΑΡΤΑΣ σε μία δροσιστική διαδρομή μέσα στο φαράγγι του Αχέροντα. Όπως σημειώνεται στην πρόσκληση, η διαδρομή θα γίνει στο πιο όμορφο και συναρπαστικό κομμάτι του φαραγγιού. Οι εικόνες που θα δούμε θα μείνουν αξέχαστες στους συμμετέχοντες. Βράχια σμιλευμένα από τα αενάως ρεόντα ύδατα του ποταμού. Δέντρα που σκιάζουν το φαράγγι και δροσίζουν ακόμη περισσότερο τη διαδρομή μας. Ο απόκοσμος θόρυβος των μικρών καταρρακτών μας θυμίζει τον ”βαρκάρη”. Η δροσιά του νερού μας προφυλάσσει από τον τυχόν καύσωνα.

Τα μέλη που θα ακολουθήσουν πρέπει να γνωρίζουν απαραιτήτως κολύμβηση. Σε περίπτωση που έχουν αμφιβολίες, ας φέρουν μαζί τους βοηθητικό μέσο. Ως υπόδηση ενδείκνυται αθλητικά παπούτσια. Συστήνεται ένα κοντομάνικο μπλουζάκι (τεχνικό ή μη). Στην πορεία τα μέλη καλό είναι να μην έχουν ηλεκτρονικές συσκευές. Συστήνεται σακίδιο με νερό και ελαφρά είδη διατροφής, τα οποία έχουν στεγανοποιήσει, καθότι θα υπάρχουν τμήματα που θα κολυμπήσουμε.

Η πορεία έναντι στο ρεύμα διαρκεί περίπου δύο ώρες μέχρι το σημείο που θα καθίσουμε. Ο αρχηγός θα κρίνει από τις καιρικές συνθήκες την πραγματοποίηση της εξόρμησης. Σε περίπτωση που συγκεντρωθούν οι απαραίτητες συμμετοχές θα γίνει εναλλακτικά και η διάσχιση Τρίκαστρο – Γλυκή.
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: περίπου 5
Αρχηγός: Λεωνίδας Ασλανίδης (τηλ. 6977822897)
Αναχώρηση: Κυριακή 9:30 από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.
Για την συμμετοχή στην εκδρομή είναι απαραίτητη η διενέργεια self ή rapid test 24 ώρες πριν την πραγματοποίηση αυτής.
Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.
Επικοινωνήστε στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.