"Ορεινοί Εθελοντές" στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη

Με την υποστήριξη του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη η 3η εθελοντική ομάδα των ” Ορεινών Εθελοντών ” ανέλαβε δράση και προχώρησε στον εξωραϊσμό του Κοινοτικού γραφείου και Αγροτικού Ιατρείου στην Τοπική Κοινότητα Κλειδίου !
Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος, «Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η γεωγραφική έκταση του Δήμου μας είναι τεράστια , ο πληθυσμός του βρίσκεται σε συρρίκνωση αλλά κυρίως οι εναπομείναντες κάτοικοι του κατατάσσουν το Δήμο μας σε έναν από τους πιο γηρασμένους Δήμους της Ευρώπης και αν κάνεις συνυπολογίσει την υποστελέχωση των υπηρεσιών και την έλλειψη εργατών λόγων της μεγάλης οικονομικής κρίσης γίνεται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη της ενεργοποίησης των δημοτών μέσω εθελοντισμού , συνεργασίας και αλληλεγγύης !»

Στα Γιάννενα ο Πρωθυπουργός Κ. Μητοτάκης
Σύμφωνα με σχόλιο του Βηματοδότη (tovima.gr) πρόσκληση απηύθυνε ο βουλευτής Ιωαννίννων Γ. Αμυράς στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τα Ιωάννινα και συγκεκριμένα το χωριό του το Εκκλησοχώρι κάτι που έχει προγραμματισθεί για μετά τις 20 Αυγούστου. Συγκεκριμένα αναφέρει: Άλλη συνάντηση ήταν αυτή του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργου Αμυρά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Και οι δύο τους λάτρεις των ποδηλάτων (είχαν κάνει άλλωστε συχνά μαζί ποδηλασία στον Λυκαβηττό). Ο κ. Αμυράς προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό όταν επισκεφθεί τα Γιάννενα (μια επίσκεψη που έχει προγραμματιστεί μετά τις 20 Αυγούστου) να κάνουν μαζί ποδήλατο στο ορεινό χωριό του κ. Αμυρά, το Εκκλησοχώρι. Το Εκκλησοχώρι (παλαιά ονομασία Τσαρκοβίτσα) είναι από τα πλέον αυθεντικά ηπειρώτικα χωριουδάκια και προσφέρεται για bike mount.
http://vimanews.gr/

Τροπολογία για άμεση πρόσληψη 46 κτηνιάτρων 
Τροπολογία για την άμεση πρόσληψη και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κτηνιάτρων με σκοπό την πρόληψη εισόδου στη χώρα της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων και τον έλεγχο του νοσήματος σε περίπτωση εξάπλωσής του, κατέθεσε στη Βουλή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.
Η σχετική διάταξη αφορά στην πρόσληψη 46 Κτηνιάτρων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, για ένα έτος, «για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή απρόβλεπτων κινδύνων που σχετίζονται με την προστασία της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής, την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως επί λέξει αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.
«Με την πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πλέον σε θέση να παρέμβει άμεσα περιορίζοντας ή ανακόπτοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις ενός έκτακτου συμβάντος», προστίθεται στην ίδια αιτιολογική έκθεση.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη και των Περιφερειακών Συμβούλων που εξελέγησαν στις εκλογές του Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 και ώρα 11.00 π.μ..

Κτηματολόγιο: Παράταση για τα αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα
Παράταση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έως τώρα έχουν χαρακτηριστεί «αγνώστου ιδιοκτήτη» δίνει διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.
Οι πολίτες μπορούν πλέον μέχρι τις 31/12/2020 να διεκδικήσουν εκ νέου τις περιουσίες τους. Πρόκειται για τις 21 περιοχές που η προθεσμία έληξε το 2017 αλλά και για τις 14 που έληξαν μεταξύ 2 Οκτωβρίου και 19 Νοεμβρίου 2018.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», από τη ρύθμιση επωφελούνται περίπου 15.000 ιδιοκτήτες.
Δίνεται, μάλιστα, οριζόντια παράταση ενός έτους και για όσες περιοχές κτηματογραφήθηκαν από το 2008 και μετά.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα χαρακτηρίζονταν ως «ορφανά» όταν συμπληρώνονταν 7 έτη από την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου, ωστόσο με τη ρύθμιση πλέον θα λήγουν κάθε 31 Δεκεμβρίου όπου και θα συμπληρώνονται τα 8 χρόνια.
Για τα προγράμματα κτηματογράφησης της περιόδου 1997 – 1999 ο χαρακτηρισμός «αγνώστου ιδιοκτήτη» προσδίδεται σε ένα ακίνητο εφόσον δεν δηλώθηκε για 15 χρόνια -τα 14 δηλαδή, της αρχικής προθεσμίας συν το ένα της παράτασης.
Την ίδια ώρα, για τα προγράμματα από το 2008 και μετά «αγνώστου ιδιοκτήτη» χαρακτηρίζονται όσα ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί επτά (με την παράταση οκτώ) χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του κτηματολογίου.
Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες αυτοί δεν εκμεταλλευτούν την τελευταία αυτή ευκαιρία που δίνεται, μετά το πέρας της προθεσμίας θα έχουν το δικαίωμα δικαστικής προσφυγής όχι, όμως, για την επιστροφή της κυριότητας του ακινήτου αλλά για αποζημίωση.

Τσεπέλοβο Ζαγορίου: Το SELIO PARTY…. Επιστρέφει!
Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεπελόβου “Αναστάσιος Τσούφλης” διοργανώνει στο δασάκι Τσεπελόβου, το SELIO PARTY. Στις 10 Αυγούστου, από τις 10 το βράδυ και μετά, λίγες μέρες πριν τα παραδοσιακά πανηγύρια λάβουν χώρα, το δυνατό πάρτυ νεολαίας επιστρέφει . Η SELIO βραδιά, που έγινε θεσμός, έφτασε για τρίτη χρονιά και καλεί μικρούς και μεγάλους να την απολαύσουν, στο δασάκι Σελιό. Είσοδος ελεύθερη. Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει διαθέσιμος χώρος για camping.

Κέρκυρα -Ταβέρνα έβαλε τραπέζι μέσα στη θάλασσα
Μπορεί ο καύσωνας να κάνει πολλούς να θέλουν να παραμείνουν εντός του σπιτιού… αγκαλιά με τους ανεμιστήρες, ωστόσο ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας στην βόρεια Κέρκυρα φαίνεται πως βρήκε τη λύση για να δροσίσει τους πελάτες του, αλλά και να αυξήσει την πελατεία του.
Αναλυτικότερα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στις φωτογραφίες που ακολουθούν από τον φωτογράφο του πρακτορείου Eurokinissi, Γιώργο Κονταρίνη, ο καταστηματάρχης επέλεξε να τοποθετήσει ένα τραπέζι με καρέκλες εντός της θάλασσας, προκειμένου να προσελκύσει όλο και περισσότερα άτομα τις ώρες που η ζέστη στο νησί είναι ανυπόφορη.
Εικόνες: Ταβέρνα έβαλε τραπέζι μέσα στην θάλασσα λόγω του καύσωνα
Μάλιστα το τραπέζι φέρεται να έχει μεγάλη ζήτηση αφού πάνω του είναι τοποθετημένο το διακριτικό ταμπελάκι ότι είναι κρατημένο.

WWF και περιφέρεια Ηπείρου αντιδρούν στις εξορύξεις υδρογονανθράκων
Από τη μία η πολυπόθητη ανάπτυξη από την άλλη όμως το Περιβάλλον και η Κλιματική αλλαγή. Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα που θα ταλανίσει περιφέρειες δήμους και κυβέρνηση την επόμενη διετία. Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct Weekend, βρέθηκε o Ολιβιέ Βαρδακούλιας, οικονομολόγος και υπεύθυνος Oικονομικών Πολιτικών WWF, όπου μίλησε για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στο περιβάλλον.
Στη συζήτηση συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης. Η άποψη του περιφερειάρχη αναφέρεται στην άγνοια που επικρατεί σχετικά με το ελληνικό υπέδαφος, κάτι το οποίο θεωρεί πως είναι αποτέλεσμα της αφασίας του ελληνικού κράτους και διαφωνεί κάθετα με τις εξορύξεις στην περιοχή του Ζαγορίου, καθώς εκτιμά πως δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο εξορυκτικό ενδιαφέρον.
Από την πλευρά του, ο κ. Βαρδακούλιας υποστήριξε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι «ότι δεν έχει γίνει ουσιαστικός διάλογος για κέρδη και κόστη ούτε οικονομικά ούτε περιβαλλοντολογικά». «Οι σχετικές έρευνες που γίνονται δεν είναι ανώδυνες και επιτρέπονται σε περιοχές Natura. To δεύτερο στάδιο, που έπεται των ερευνών θα έχει βαριές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις», κατέληξε.

Ριζόπουλος: Ποιος είναι ανυπόστατος: Η ΕΛΣΤΑΤ ή ο περιφερειάρχης;
Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το μόνο πράγμα που δεν αμφισβητείται στη ζωή είναι ο θάνατος και οι αριθμοί. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου πριν από δύο μήνες, με την προχειρότητα που τον διακρίνει στα 30 χρόνια της πολιτικής του παρουσίας, είχε χαρακτηρίσει αστήρικτους ισχυρισμούς το γεγονός ότι η Ήπειρος είναι πρώτη περιφέρεια σε όλη τη χώρα σε ποσοστά ανεργίας.
Προφανώς του διαφεύγει το αυτονόητο: ότι την καταγραφή της ανεργίας στη χώρα την κάνει η Εθνική Στατιστική Αρχή και όχι τα καφενεία από τα οποία συνήθως αντλεί στοιχεία και πολιτικά επιχειρήματα.

Χθες, η ΕΛΣΤΑΤ εξέδωσε τα νέα επίσημα στοιχεία για το πρώτο πεντάμηνο του 2019. Δυστυχώς και πάλι διαπιστώνουμε ότι η Ήπειρος εξακολουθεί να έχει -εδώ και πολλά χρόνια- την αρνητική πρωτιά στην ανεργία.
Ο περιφερειάρχης βιάστηκε για μια ακόμη φορά να βασιστεί σε ενδείξεις της στιγμής και να εκτεθεί εκλαμβάνοντας ως πραγματικότητα την πρόσκαιρη μεταβολή που οφείλεται στην άνοδο της εποχικής εργασίας στους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρεβέζης λόγω του καλοκαιριού. Επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να πείσει τους πολίτες της Ηπείρου ότι όλα πάνε καλύτερα αλλά κυρίως να κρύψει τις δικές του διαχρονικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί.
Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η Περιφέρεια Αρχή ξεκινάει τη νέα της θητεία σε ένα μήνα χωρίς στρατηγική καταπολέμησης της ανεργίας και με έναν περιφερειάρχη ο οποίος διέπεται από πλήρη αδυναμία αντιμετώπισης του μείζονος αυτού ζητήματος.