Οριστικός ανάδοχος για τα έργα αναβάθμισης του αντλιοστασίου Βίγλας ΓΟΕΒ Άρτας

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει η δημοπράτηση των έργων αναβάθμισης του αντλιοστασίου Βίγλας ΓΟΕΒ Άρτας. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε οριστικό ανάδοχος του έργου τον Κωνσταντίνο Τσιρώνη. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.054.000 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αντίθετα ο διαγωνισμός για το έργο «βελτίωση- εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων ΤΟΕΒ Πεδιάδος Παραμυθιάς, προϋπολογισμού 569.408 €, για το οποίο εγκρίθηκε η επαναδημοπράτησή του.
Άλλες αποφάσεις
Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε επίσης και τις εξής αποφάσεις:
Ανέδειξε τους αναδόχους των έργων:
-«Αποκατάσταση αρδευτικού τροφοδοσίας κτηνοτροφικών μονάδων περιοχής Μηλιωτάδων», προϋπολογισμού € 150.000. Οριστικός Αθανάσιος Μηλιώνης.
– «Επισκευή και αποκατάσταση Σχολαρχείου ΤΚ Βούρμπιανης Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 143.408,29 €. Προσωρινός ανάδοχος «ΛΙΑΝΟΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.».
-«Άμεση αποκατάσταση επαρχιακών οδών στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού € 64.000. Προσωρινός ανάδοχος: Θεόδωρος Τριανταφύλλου
Ενέκρινε τις διαδικασίες δημοπράτησης των έργων:
-«Άμεση αποκατάσταση τεχνικού έργου κατάντι της οδού προς Καβάσιλα», προϋπολογισμού 74.400 €.
– «Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης και βατότητας κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου στο Ρωμανό», προϋπολογισμού 195.000 €

Δήμος Ιωαννιτών: «Silver» βραβείο για το Πάρκο Πολιτισμού
«Silver» βραβείο κέρδισε η πρόταση που είχε υποβάλλει ο Δήμος Ιωαννιτών στο θεσμό των Best City Awards 2023. Τα Best City Awards επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις και για έβδομη χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις.
Ο Δήμος Ιωαννιτών βραβεύτηκε στην Ενότητα 1 «Liveable City, 1.1 Υποδομές & Αστική ανάπλαση/Urban development, 1.1.1 Έργα ανάπλασης», για το έργο «Πάρκο Πολιτισμού» που υλοποιείται στο Κάστρο.
«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την επιβράβευση του έργου “Πάρκο Πολιτισμού” στην ενότητα Liveable City. Τα βραβεία Best City Awards αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για τους Δήμους ώστε να ανταλλάξουν και να αναδείξουν καλές πρακτικές» ανέφερε ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.
Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι η μετατροπή του Κάστρου σε ένα ανοιχτό πάρκο πολιτισμού, αποτελεί παράμετρο του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Ιωαννιτών.
«Με τις παρεμβάσεις αποκατάστασης που εξελίσσονται και όσες έχουν προγραμματιστεί θα επιτευχθεί η λειτουργική ενοποίηση του χώρου, θα αναδειχθούν τα μνημεία και θα αναβαθμιστεί ο περιβάλλων χώρος. Μέσω όλων των παρεμβάσεων θα επιτευχθεί η ενιαία προβολή της περιοχής του Κάστρου των Ιωαννίνων ως εμβληματικού μνημειακού συνόλου της πόλης» υπογράμμισε ο κ. Αρλέτος.

Διαφημιστική προβολή της Ηπείρου από τα online κανάλια της AEGEAN
Μια νέα σημαντική πρωτοβουλία για την τουριστική προβολή της Ηπείρου αναλαμβάνει η Περιφέρεια. Συγκεκριμένα από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 37.200 για διαφημιστική καμπάνια της Ηπείρου στα Online κανάλια της ΑEGEAN, με στόχο να κάνει γνωστούς τους τουριστικούς προορισμούς στις χιλιάδες των επιβατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της και διακινούνται με τα αεροσκάφη της.
Η διαφημιστική καμπάνια θα καλύψει το δίμηνο Φεβρουαρίου- Μαρτίου 2023 και είναι συνέχεια της συνεργασίας που είχε ο Περιφερειάρχης με τη Διοίκηση της Εταιρείας στο πλαίσιο της διερεύνησης της δυνατότητας καθιέρωσης δρομολογίου από Ιωάννινα προς Ισραήλ και για τυχόν άλλες συνεργασίες.

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας – τελετή έναρξης με την πίτα το Σάββατο 21 Ιανουαρίου
Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας κόβει την πίτα του το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και ώρα 8 το βραδάκι στο Μητρόπολις καφέ στην παραλία Πρέβεζας και είστε όλοι και όλες προσκεκλημένοι στην πρώτη του γιορτή για τις Απόκριες του 2023. Παράλληλα όμως το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας προετοιμάζει την επίσημη τελετή έναρξης του Καρναβαλιού για το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ώρα 18.00 στην πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα. Τελετή έναρξης Καρναβαλιού σε όλη την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία διοργανώνει στην Πρέβεζα ΜΟΝΟ το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας και κανείς άλλος. Συνεπώς οποιοδήποτε χορευτικό και θεατρικό σχήμα θέλει να συμμετέχει στην τελετή έναρξης του Καρναβαλιού απευθύνεται ΜΟΝΟ στους υπεύθυνους του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας. Οι σχολές και οι θεατρικές ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν με θεατρικά και χορευτικά σχήματα στην τελετή της επίσημης έναρξης του Καρναβαλιού, δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν με τους: Βάσω Λαδιά (6987332613), Χρήστο Λούπα (6941606001), Θωμά Τσούνη (6937287704), Σπύρο Πλέουρα (6947565249). Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πρόγραμμα θεατρικών και μουσικών σχημάτων στα πλαίσια της επίσημης τελετής έναρξης του Καρναβαλιού πραγματοποιείται το Σάββατο 28 Ιανουαρίου συναυλία ΔΩΡΕΑΝ με το συγκρότημα ONIRAMA σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πρέβεζας.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Απάντηση στην παράταξη «Ιωάννινα 2023»
Η Δημοτική Αρχή ούτε ζήτησε, ούτε χρειάζεται την κηδεμονία από την παράταξη «Ιωάννινα 2023» όπως και από καμία άλλη.
Εκτιμά το γεγονός ότι η κ. Καλογιάννη αναγνωρίζει πως δεν υπάρχει κενό εξουσίας στο Δήμο και ότι τα θεσμικά όργανα λειτουργούν.
Όμως δεν μπορεί να δεχθεί υποδείξεις για την εφαρμογή του προγράμματός της και για τις δράσεις οι οποίες έχουν ήδη αποφασιστεί από τα θεσμικά όργανα και είναι κατά κοινή ομολογία προς όφελος των πολιτών.
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται θεσμικά και με συνέπεια στο πρόγραμμά της σύμφωνα με τις επιλογές του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ.
Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει στην πράξη την διάθεσή της για διάλογο και συνεργασία κάτι που οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κάνοντας συχνά επίδειξη δύναμης, τα απέρριψαν.
Η παράταξη της κ. Καλογιάννη λοιπόν, όπως και οι λοιπές, θα κριθούν από την στάση που θα κρατήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα θεσμικά όργανα του Δήμου στα οποία μετέχουν.