Ορκωμοσία του Δημάρχου Αρταίων και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων

Συμβολισμοί με το γεφύρι της Άρτας

Χρ. Τσιρογιάννης: θα εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε η Ορκωμοσία του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας, δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο.
Όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος Αρταίων, ο Χρ. Τσιρογιάννης, σημείωνε, πρόκειται για επιλογή του χώρου της τελετής που δεν είναι τυχαία, καθώς «πρόκειται για το μνημείο-σύμβολο της Άρτας, το οποίο ενώνει. Ενώνει κάθε περιοχή του Δήμου, αλλά επίσης ενώνει και ιδέες, αντιλήψεις και νοοτροπίες, που σε συνεργασία μπορούν να συμβάλλουν στο κοινό καλό».

Μάλιστα ο Δήμαρχος Αρταίων έδωσε και σημειολογική αξία στον χώρο της Ορκωμοσίας, τονίζοντας ότι η Ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο χώρο υποδηλώνει την θέσπιση δύο βασικών προτεραιοτήτων για την επόμενη θητεία: Της ολοκλήρωσης της Οριοθέτησης του Ποταμού Αράχθου και την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Άρτας.
Στην τελετή ορκωμοσίας, λόγω και της επιλογής του χώρου δόθηκε η ευκαιρία να παραβρεθούν πλήθος κόσμου, πολιτών και προσκεκλημένων, ενώ την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, τέλεσε ο Μητροπολίτης Πρεβέζης, κκ Χρυσόστομος, (ο Μητροπολίτης Άρτης, κκ Καλλίνικος, απουσίαζε) ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχές του για τη νέα θητεία του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην δική του ομιλία ο Δήμαρχος Αρταίων επανέλαβε τις προεκλογικές δεσμεύσεις λέγοντας: «Συνεχίζουμε με δύναμη, με τόλμη, με αποφασιστικότητα και με σκληρή δουλειά όπως και στην πρώτη μας θητεία. Δεσμευόμαστε για ακόμη μια φορά, ότι μαζί με τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Δήμου θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε με σεβασμό μέχρι και το τελευταίο ευρώ που μας εμπιστεύεστε και να δίνουμε πάντα λόγο στους πολίτες για τα πεπραγμένα μας, όπως το κάνουμε μέχρι τώρα. Δεσμευόμαστε για την υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος, όπως κάναμε και στην πρώτη μας θητεία».

Ενωτικός
Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης, επανέλαβε τον συμβολισμό του χώρου, το Γεφύρι, για την ένωση των δυνάμεων για το καλό του τόπου και των δημοτών τονίζοντας: Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, παραμερίζοντας τις όποιες πολιτικές μας διαφορές και βάζοντας πρώτα και πάνω από όλους και όλα την Άρτα και τους Αρτινούς μπορούμε να ολοκληρώσουμε το όραμα που έχουμε ήδη ξεκινήσει να υλοποιούμε και να αλλάξουμε την Άρτα. Να συνθέσουμε τα οράματά μας, τα σχέδιά μας και τις προτάσεις μας για την Άρτα και να βρούμε την κοινή συνισταμένη τους για το καλό της περιοχής μας. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο συμβολισμός του τόπου που βρισκόμαστε σήμερα, εδώ στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας. Το Γεφύρι ενώνει. Ενώνει τον μεγάλο μας Δήμο, την πόλη και τα χωριά μας, τις δύο μητροπόλεις μας».

Ο κ. Τσιρογιάννης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όσους κατήλθαν στις εκλογές για τον Δήμο Αρταίων λέγοντας «θα ήθελα, όμως, να ευχαριστήσω και όλους όσους έθεσαν υποψηφιότητα στις εκλογές του Μαΐου, αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν…όλους αυτούς που δεν εκλέχθηκαν τους θέλουμε να είναι ενεργοί και δίπλα μας. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς και η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοικτή για αυτούς».
Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους επικεφαλής των παρατάξεων, με κάποιους εξ αυτών, να ξεχνούν το χώρο και τον τόπο και να επιδίδονται σε προεκλογικού τύπου τοποθετήσεις και λογύδρια. Από τους πέντε επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θέλησε να μιλήσει ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Στράτος Καλλώνης. Ο λόγος δόθηκε στους βουλευτές Άρτας της ΝΔ Γ. Στύλιο και ΚΙΝΑΛ Χρ. Γκόκα, ενώ χαιρετισμό απήυθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασ. Ψαθάς.

Οι τοποθετήσεις
Στη δική της ομιλία-χαιρετισμό, η Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Βρισκόμαστε στο κατώφλι της τετραετούς θητείας που οι τελευταίες εκλογές καθόρισαν. Εργαλεία στην στάση μας, ό,τι προεκλογικά επικοινωνήσαμε και συνδιαμορφώσαμε, πιστοί σ’ αυτά που δεσμευτήκαμε για την θέση της Δημοτικής αρχής, θα παλέψουμε από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρόγραμμά μας, που οι επιτροπές μας, υπό την επιστασία μου σαν επικεφαλής, επικοινωνήσαμε με εκδηλώσεις σε όλες τις περιοχές του δήμου μας, και που είναι αναρτημένο στην σελίδα μας στο διαδίκτυο, θα είναι ο θεωρητικός μπούσουλας δράσης για εμάς. Εργαλείο και γνώμονας στάσης μας η αρχή: ακόμη πιο ΠΛΑΤΙΑ, ακόμη πιο ΕΝΩΤΙΚΑ, ακόμη πιο ΔΥΝΑΜΙΚΑ, σε κοινές τομές και συγκλίσεις απόψεων και αγώνων για το καλό του τόπου μας. (…) Στο δικό μας όραμα για τον Δήμο, δεν υπάρχουν γειτονιές πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Δεν υπάρχει η βιτρίνα και οι πίσω αυλές της πόλης και του Δήμου. Δεν υπάρχουν Άνθρωποι με διαφορετικά δικαιώματα στην πρόσβαση, στον πολιτισμό, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στα σχολεία, στον αθλητισμό…θέλουμε έναν Δήμο που θα προσφέρει περισσότερα στους Ανθρώπους του. Όλοι μας οφείλουμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους για τα δικαιώματά τους…»

«για πρώτη φορά, εδώ και πολλές τετραετίες, έγινε πράξη η συμμετοχή αλλά και η εκπροσώπηση τόσων πολλών ψηφοδελτίων, ώστε να εκφραστεί, όσο πιο ευρύτερα γίνεται, η βούληση των Αρτινών πολιτών. Γνωρίζουμε καλά όμως, πως η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου από μόνη της δεν καθορίζει την πορεία ενός Δήμου, αλλά η καθημερινή λειτουργία των θεσμών και της συμμετοχής στις αποφάσεις και την εφαρμογή τους είναι ο καθοριστικός παράγοντας στην άσκηση της Αναλογικότητας και των Δημοκρατικών θεσμών. Γι αυτό, και η εκπροσώπηση είναι σημαντικό εργαλείο Δημοκρατίας, αλλά εάν εμείς δεν το αξιοποιήσουμε, θα παραμείνει γράμμα κενό και τελικά θα έχουμε αποτύχει στην εντολή του’ τόνισε η κ. Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

Με συμβουλές προς τον Δήμαρχο Αρταίων επέλεξε να διανθίσει την ομιλία του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννης Παπαλέξης. Στην ομιλία του ο κ. Παπαλέξης μεταξύ άλλων είπε: «« θα είμαι πολύ σύντομος, γιατί αναγνωρίζω ότι σήμερα αυτή εδώ η γιορτή, είναι γιορτή κατά κάποιο τρόπο και ημών που ορκιζόμαστε αλλά κυρίως του δημάρχου ο οποίος κέρδισε τις εκλογές και δικαιούται να πανηγυρίσει και να απευθύνει το λόγο σαν δήμαρχος της επόμενης τετραετίας στον κόσμο.

Εύχομαι μια γόνιμη και δημιουργική θητεία για την δημοτική αρχή, η οποία δεν είναι πλέον νέα, είναι αρχή που έχει και εμπειρία και συνεπώς πρέπει να δράσει σύντομα και με πιο γοργά βήματα έτσι ώστε να προλάβουμε να υλοποιήσουμε αυτά που ο φίλος, κατά τα άλλα, δήμαρχος μας είπε εδώ. Γιατί ερχόμενος είχα πραγματικά μία μελαγχολία και σκεφτόμουνα, αλήθεια έχω κάνει όσα θα μπορούσα να έχω κάνει γι΄αυτή την πόλη, που έχει όλα τα προσόντα αλλά τελικά υστερεί σε ανάπτυξη; Και τελικά, διαπίστωσα, όπως σας είπε και ο δήμαρχος, ότι τα έχουμε όλα λυμένα. Έτσι κατάλαβα».
Παρότι, είπε, δεν έχει διάθεση για αντιπολίτευση, δεν παρέλειψε να μιλήσει αντιπολιτευτικά, λέγοντας: «Λοιπόν, δεν έχω διάθεση για αντιπολίτευση, θα τα πούμε στο δημοτικό συμβούλιο αυτά.Εγώ στο δημοτικό συμβούλιο, για να δώσω και μία άποψη στον κόσμο πως λειτουργούμε στο δημοτικό συμβούλιο, θα βάλω δύο ερωτήσεις.
Δήμαρχε, θέλω στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο να δεσμευτείτε πόσα από αυτά που είπατε θα είναι τελειωμένα στο τέλος της τετραετίας. Ένα 10 – 20%; Αν γίνει το 20% θα είμαι κι εγώ ευχαριστημένος και εγώ με σας.

Και δεύτερον, πόσα από αυτά είναι έργα δικά σας, εντός της δικιά σας θητείας, και όχι έργα των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Φιλικά τα λέω και όχι με διάθεση αντιπολίτευσης. Και τρίτον, επειδή είπε, όσοι από την αντιπολίτευση φέρουν σωστή πρόταση, εγώ θα την υλοποιήσω και θα την δεχτώ. Εσείς τι πιστεύετε; Δεν θα φέρουμε σωστή πρόταση εμείς ή δεν θα την ακούσει ο δήμαρχος; Εγώ λέω ότι, δυστυχώς, δεν θα την ακούσει ο δήμαρχος, γιατί εμείς οι δήμαρχοι τα έχουμε αυτά τα κουσούρια όταν γινόμαστε δήμαρχοι».

Και κατέληξε ως εξής: «Δυστυχώς, υπάρχουν και προβλήματα γιατί άλλο να σκέφτεσαι, άλλο να φαντάζεσαι, άλλο να οραματίζεσαι και άλλο να υλοποιείς. Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά. Η υλοποίηση είναι πολύ σοβαρό θέμα. Εύχομαι, λοιπόν, από καρδιάς, αγαπητέ φίλε δήμαρχε, καλή θητεία, γόνιμη και δημιουργική. Εμείς θα είμαστε εδώ και πρέπει να είμαστε εδώ διότι η απλή αναλογική επιβάλει συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε ο δήμος να μην βρεθεί σε αδιέξοδο λόγω της νομοθεσίας που ενδεχομένως υπάρξει γιατί όπως γνωρίζετε, ο δήμαρχος δεν έχει πλέον την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, με ότι αυτό σημαίνει.
Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου καλή θητεία σε όλους».

Θεσμικά μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, κ. Γιώργος Μπαλάγκας, που στη δική του τοποθέτηση ανέφερε:

Αγαπητές φίλες και φίλοι.
Η σημερινή τελετή ορκωμοσίας δεν σηματοδοτεί απλώς την ευθύνη όλων μας να υπηρετήσουμε ευσυνείδητα τις δημοτικές υποθέσεις και τις ανάγκες των συνδημοτών μας που προκύπτουν από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις. Σηματοδοτεί, πάνω και πέρα από όλα, να δεσμευτούμε επί τοις πράγμασι, όλες και όλοι, μέσα σε κλίμα συνεργασίας, εμπιστοσύνης και αγώνα, να επανασχεδιάσουμε το μέλλον του δήμου Αρταίων, στοχεύοντας στην ουσιαστική πρόοδο και προοπτική του, απορρίπτοντας όλα εκείνα που ίσως μας χωρίζουν, και επιλέγοντας όσα μας ενώνουν. Το οφείλουμε καταρχήν στους δημότες που μας εμπιστεύτηκαν και μας επέλεξαν να τους υπηρετήσουμε από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Άρτας, το οφείλουμε στους εαυτούς μας αλλά το πιο σημαντικό, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές, που μας παρακολουθούν και μας κρίνουν αυστηρά για το μέλλον που θα τους παραδώσουμε. Συνεπώς, από εμάς εξαρτάται αν θα παραδώσουμε ένα μέλλον για το οποίο θα μας ευχαριστούν ή ένα μέλλον για το οποίο θα μας αναθεματίζουν.

Ωστόσο, οι δημότες μας επιφύλαξαν με την κρίση τους, όπως είχαν και το δικαίωμα, για όλους μας διακριτούς ρόλους. Έτσι, εξ ορισμού, την ευθύνη της καλλιέργειας, του απαιτούμενου κλίματος συνεργασίας και συναίνεσης, που έδειξε να επιζητά και να επιλέγει με την ψήφο του στις εκλογές, ο Αρτινός δημότης, την έχει ο επανεκλεγείς δήμαρχος, ο οποίος και καλείται να αποδείξει αν πραγματικά θέλει ένα τέτοιο περιβάλλον, να διαμορφώσει τις συνθήκες της εξόδου της Άρτας στη λεωφόρο της ανάπτυξης ή ο ίδιος διαλέγει την ατέρμονη και αδιέξοδη πορεία των αυτοσχεδιασμών, των αυθαίρετων πειραματισμών και των ηγεμονικών συμπεριφορών.
Όπως και να έχει, εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε πως θα κάνουμε τα πάντα για να τιμήσουμε όλους όσους με την ψήφο τους μας εμπιστεύτηκαν καθώς και όλους όσους για τους δικούς τους λόγους δεν το έπραξαν, με μοναδική πυξίδα και γνώμονά μας την προώθηση και επίλυση των δημοτικών πραγμάτων που απασχολούν την Άρτα, την επαναφορά της αισιοδοξίας του ταλαιπωρημένου δήμου και των δημοτών μας και την δημιουργία των προϋποθέσεων που θα διαμορφώνουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον, αντάξιο της ιστορίας της Άρτας.

Και σ΄ αυτό το δρόμο της ευθύνης και της προσφοράς τον οποίο είμαστε αποφασισμένοι να διαβούμε, θέλουμε κι άλλους συνοδοιπόρους και γι΄ αυτό θα αγωνιστώ μέσω του δημοτικού συμβουλίου με προτάσεις και υπεύθυνες θέσεις. Δηλώνοντας παράλληλα ότι θα είμαστε απέναντι σε ότι ηθελημένα ή αθέλητα θα πληγώνει και θα αμαυρώνει το δήμο μας και θα βλάπτει τους δημότες μας. Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία σε όλους μας.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γ. Στύλιος, που σημείωσε: «Φίλες και φίλοι,

Σεβασμιότατε, αξιότιμε κύριε δήμαρχε, κύριε βουλευτά, κύριοι δήμαρχοι είναι χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας γιατί είναι μια γιορτή για το δήμο Αρταίων, είναι μια γιορτή για τη δημοκρατία, και για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα πολύ απλά, είμαι εδώ για να δηλώσω με την παρουσία μου ότι θα είμαι συμπαραστάτης τόσο στη νέα δημοτική αρχή όσο και στο σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, σε όλες τους τις δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες θα είναι και είναι προς όφελος όλων των Αρτινών δημοτών.
Στην πολιτική βρισκόμαστε, συμμετέχουμε για να προσφέρουμε, για να αλλάξουμε την μοίρα του τόπου μας, για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά. Για μένα αυτό είναι οδηγός, είναι ξεκάθαρο, σας το λέω εδώ δημόσια και ανοιχτά. Ξέρετε ότι έχω θέληση, ξέρετε ότι δεν στερούμαι δυνάμεων για να προσπαθήσω και θέλω να σας εξομολογηθώ ότι έχω πείσμα να εργαστώ για τα συμφέροντα της Άρτας και της Ηπείρου. Και με αυτό το πείσμα, μαζί με σας, όλοι μαζί θα προχωρήσουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης να ξεφύγουμε. Να είστε καλά, καλή δύναμη σε όλους

Κατόπιν πήρε το λόγο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χρ. Γκόκας, τονίζοντας τα εξής: Κύριε δήμαρχε, σεβασμιότατε, κύριε συνάδελφε βουλευτά, κύριε αντιπεριφερειάρχη κύριε Ψαθά, κύριοι δήμαρχοι των άλλων δήμων, κυρίες και κύριοι επίσημοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και τοπικοί σύμβουλοι, συνδημότισσες και συνδημότες.
Να ευχηθώ με τη σειρά μου, αφού συγχαρώ για την εκλογή τους, καλή επιτυχία στο έργο όλους όσους στα τοπικά συμβούλια και στο δημοτικό συμβούλιο και στον δήμαρχο. Καλή επιτυχία στο έργο τους. Μια θητεία δημιουργική και παραγωγική που θα στοχεύει στην εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ποιότητας της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και θα συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη. Είναι κρίσιμη η τοπική ανάπτυξη για το σύνολο της ανάπτυξης της χώρας μας και ξέρουμε ότι έχουμε ανάπτυξη όταν έχουμε αποκέντρωση και αποκέντρωση έχουμε όταν έχουμε ισχυρή αυτοδιοίκηση. Μια αυτοδιοίκηση δημοκρατική αλλά και δημιουργική.

Ανήκω σε μια παράταξη που θεσμοθέτησε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης, έχω θητεύσει και προσωπικά περίπου 20 χρόνια στο δεύτερο και κυρίως στο πρώτο βαθμό και βεβαίως αναγνωρίζω τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν, τον κρίσιμο ρόλο της αυτοδιοίκησης και γι΄αυτό το λόγο δηλώνω και με την παρουσία μου εδώ αλλά και με τις προσπάθειές μου και τα προηγούμενα χρόνια, ότι θα είμαι δίπλα και θα συνεργαστώ για όλα τα ζητήματα που πρέπει να προωθήσουμε και τις δράσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Όπως και στο παρελθόν με κορυφαίο το ζήτημα της οριοθέτησης και διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου, που υπήρξε συνεργασία και το αποτέλεσμα της ένταξής του στο νέο ΕΣΠΑ 2014. Πιστεύω πως είναι χρέος μας, όλων των αντιπροσώπων του ελληνικού λαού σε όλους τους θεσμούς, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων να συνεργάζονται και συντονίζουν τις προσπάθειές τους διότι έτσι θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη του τόπου μας, για ένα καλύτερο μέλλον το οποίο θα δώσει ζωή και θα κρατήσει ιδιαίτερα τους νέους στον τόπο τους και θα είναι κίνητρο για κάποιους και γιατί όχι για όλους να επιστρέψουν και να ζήσουν στον τόπο τους. Καλή θητεία και καλή δύναμη στο έργο σας.

Τέλος στο δικό του χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας είπε: «Σεβασμιότατε, αγαπητέ δήμαρχε, εκλεκτοί κύριοι βουλευτές, αγαπητοί κύριοι δήμαρχοι, αγαπητοί συνάδελφοι πρώτου και δευτέρου βαθμού, αγαπητοί φίλοι. Εύχομαι εκ βαθέων μια καλή, αποτελεσματική και παραγωγική θητεία σε όλο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αρταίων. Ως μητροπολιτικός δήμος που είστε, ως αιρετή περιφέρεια που είμαστε καλούμαστε να συνεργαστούμε, καλούμαστε με κοινό βηματισμό να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που είναι πιθανό είναι και χρόνια και να προχωρήσουμε ενωμένοι για το μέλλον. Τα προβλήματά μας φυσικά είναι κοινά για όλους. Τα προβλήματα διαφοροποιούνται από εμάς αποκλειστικά και μόνο από σκοπιμότητες και εγωισμούς.
Όμως, είναι κάποια πράγματα δεδομένα στην πολιτική, αλλά αυτά θα πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη ωε άνθρωποι της αυτοδιοίκησης.

Τα προβλήματα της οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού, τα προβλήματα των απορριμμάτων και ο νέος τρόπος επεξεργασίας τους, ο πρωτογενής τομέας και η αναβάθμισή του όπως και πολλά άλλα προβλήματα, καλούμαστε ενωμένοι να δώσουμε λύσεις.Σας εύχομαι ξανά δήμαρχε, με το ανθρώπινο δυναμικό που στις υπηρεσίες σας, με το ποιοτικό σώμα πλέον από όλες τις παρατάξεις που έχετε, να προχωρήσετε δυναμικά για την πόλη της Άρτας, για το δήμο της Άρτας, για την περιφερειακή ενότητα της Άρτας. Σας ευχαριστώ και καλή επιτυχία».