ΟΧΙ στις… «ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ»

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταθέτει την αντίθεσή του
-Είναι βούτυρο στο ψωμί’ των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων

Την αντίθεσή του εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Άρτας στην πρόταση του Δημάρχου Αρταίων, για την διοργάνωση ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ και στην Άρτα. «Η πρόταση του Δημάρχου στον εμπορικό σύλλογο είναι ‘βούτυρο στο ψωμί’ των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των πολυεθνικών εταιριών, που σε πλήρη συνεννόηση με τις εκάστοτε κυβερνήσεις επιδιώκουν να περάσουν μέτρα για ακόμα μεγαλύτερο τσάκισμα στα δικαιώματα των εργαζομένων, για να γιγαντωθούν τα κέρδη των ομίλων σε βάρος των μικρών επαγγελματιών.

Οι ‘Λευκές Νύχτες’ είναι ένα ακόμη μέτρο που μαζί με την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, προσφέρει ακόμη πιο φθηνή εργατική δύναμη στους μονοπωλιακούς ομίλους. Η επέκταση του ωραρίου, σε καμιά περίπτωση δε θα επιφέρει τόνωση στην αγορά της Άρτας» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του ΕΚΑ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Άρτας σύμφωνα με την οποία εκφράζει τη διαφωνία του για τη διοργάνωση «Λευκής Νύχτας» στην πόλη της Άρτας, αναφέρει συγκεκριμένα: «Συνάδελφοι/σσες, Εξυπηρετώντας για ακόμα μια φορά τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, η νέα δημοτική αρχή δια στόματος του Δημάρχου, προτείνει την διοργάνωση ‘Λευκής Νύχτας’ με το πρόσχημα της τόνωσης της τοπικής αγοράς. Η υποκρισία και ο εμπαιγμός, λέμε εμείς σε όλο του το μεγαλείο!!

Η συγκεκριμένη πρόταση έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες προτάσεις δημάρχων και περιφερειαρχών τόσο της ΝΔ όσο και του Σύριζα, που από την πίσω πόρτα βάζουν και αυτοί το χεράκι τους στην περαιτέρω απελευθέρωση και ελαστικοποίηση των ωραρίων, στην κατάργηση του 8ώρου, της Κυριακάτικης αργίας.
Για ακόμα μια φορά αποκαλύπτεται το πραγματικό τους πρόσωπο που είναι άκρως εχθρικό απέναντι στους εργαζόμενους και τους μικρομαγαζάτορες της πόλης, καθώς με τις μεθοδεύσεις τους αυξάνουν την εκμετάλλευση και εξαντλούν ακόμη περισσότερο τους ήδη εξαντλημένους εργαζόμενους και εξωθούν πολλούς μικρούς καταστηματάρχες στο λουκέτο.

Η πρόταση του Δημάρχου στον εμπορικό σύλλογο είναι ‘βούτυρο στο ψωμί’ των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των πολυεθνικών εταιριών, που σε πλήρη συνεννόηση με τις εκάστοτε κυβερνήσεις επιδιώκουν να περάσουν μέτρα για ακόμα μεγαλύτερο τσάκισμα στα δικαιώματα των εργαζομένων, για να γιγαντωθούν τα κέρδη των ομίλων σε βάρος των μικρών επαγγελματιών.
Οι ‘Λευκές Νύχτες’ είναι ένα ακόμη μέτρο που μαζί με την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, προσφέρει ακόμη πιο φθηνή εργατική δύναμη στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Η επέκταση του ωραρίου, σε καμιά περίπτωση δε θα επιφέρει τόνωση στην αγορά της Άρτας.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν ξοδεύει δεν αγοράζει γιατί δεν έχει λεφτά. Γιατί οι κυβερνήσεις των μνημονίων Σύριζα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ του έχουν πιεί το αίμα στους φόρους.
Στα χρόνια της κρίσης οι ομοϊδεάτες του Δημάρχου ψήφισαν και εφάρμοσαν αγκαλιά με τους ‘αριστερούς’ του Σύριζα όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, τις μειώσεις μισθών, το πετσόκομμα των συντάξεων, τη φοροληστεία του Λαού κ.α.

Το Κόμμα του Κυρίου Δημάρχου όπως και ο Σύριζα φρόντισαν άλλωστε και προεκλογικά να τονώσουν την αγορά με το προκλητικό δωράκι για τη μείωση της φορολογίας στο μεγάλο κεφάλαιο από 15 σε 10% και την ‘Εθελοντική προσφορά-φορολόγηση’ των εφοπλιστών στον κρατικό προϋπολογισμό.
Για να τελειώνουμε λοιπόν με τις προκλήσεις και τις γελοιότητες περί τόνωσης της τοπικής αγοράς.

Καλούμε τους Εμποροϋπάλληλους να μην δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα ξημερώματα αφού ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν!
Καλούμε τους μικρούς επαγγελματίες να σκεφθούν, ότι σύμμαχός τους είναι ο εργαζόμενος και όχι η πολυεθνική ή ο μεγαλοεπιχειρηματίας που τους κλείνει τα μαγαζιά. Καλούμε τον εμπορικό σύλλογο να μη συναινέσει στο έγκλημα σε βάρος των μικρών επαγγελματιών και των εργαζομένων.

Καλούμε επίσης τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση στο ζήτημα, να συζητηθεί στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει. Καλούμε το Δήμαρχο και όποιον άλλο ‘κόπτεται’ για την τόνωση της αγοράς να υιοθετήσουν τα ακόλουθα: Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, με 3 απογεύματα κλειστά και με σταθερό ωράριο.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.

Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, 8ωρο-5ήμερο-40ωρο!Κατάργηση της Μερικής Απασχόλησης , του Ωρομίσθιου, των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου και όλων των Ελαστικών Μορφών Εργασίας.Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων, κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.

Καλούμε τέλος όλο το Λαό, τους Εργαζόμενους της Άρτας, να ακυρώσουμε στην πράξη τα σχέδια των μεγάλων αφεντικών ντόπιων και ξένων:Να ακυρώσουμε στην πράξη το «‘Πανηγυράκι» των δουλεμπόρων της ‘Λευκής Νύχτας’.Οργανωνόμαστε στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας. Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας. Ενισχύουμε το Π.Α.ΜΕ και τα Ταξικά Σωματεία».