Ούτε γάτα… ούτε ζημιά!

Ευαίσθητος σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας, ο Ευάγγελος Ντάκουλας, τηλεφώνησε σχετικά με το σχόλιο, για το πώς δουλεύει το σύστημα…
Ο κ. Ντάκουλας διευκρίνισε πως οι δομές του Νοσοκομείου και του παλιού Νοσοκομείου είναι διακριτές μονάδες… στο παλιό νοσοκομείο, βάσει νομοθεσίας, τοποθετούνται άτομα που έρχονται από άλλες περιοχές, είτε για συνυπηρέτηση είτε με άλλες αφορμές και τα λοιπά…

«Δεν υπάρχουν νοσηλευτές σε αλλότρια καθήκοντα» μας είπε ο Κ. Ντάκουλας, επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους αρρυθμίες, τις διόρθωσε με την ανάληψη των καθηκόντων του. «Έχουμε βάλει τάξη και με βάση αλγόριθμους βγαίνουν οι υπηρεσίες», μας είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας συγχρόνως πως και το τμήμα covid και το εμβολιαστικό κέντρο λειτούργησε άψογα.

Τέλος ο κ. Ντάκουλας σημείωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν κανονικά, αν και όπως είπε υπάρχουν και αρκετοί που δίνουν και το κάτι παραπάνω, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, που υπενθύμισε επιλέγουν το Νοσοκομείο της Άρτας και από όμορες περιοχές…

Εφόσον ο κ. Ντάκουλας διαβεβαιώνει πως όλα δουλεύουν ρολόι, θα έλεγα «ούτε γάτα ούτε ζημιά»… πάμε παρακάτω…

Καταβολή ενίσχυσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου και καταβολής της ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Ηπείρου που επλήγησαν από τον Covid-19. Mέχρι σήμερα ολοκληρώθηκε ο πλήρης έλεγχος δικαιολογητικών από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας και έχουν καταβληθεί από το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου 3.053 εκατομμύρια ευρώ σε 297 δικαιούχους.

Η διαδικασία επιταχύνεται και προωθούνται συνεχώς ολοκληρωμένοι φάκελοι προς πληρωμή, με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη να αναφέρει- ενημερώνοντας τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής- ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η πρώτη που άρχισε τις πληρωμές σε τέτοιο βαθμό, ενώ συνέστησε στις δικαιούχες επιχειρήσεις κατά την υποβολή των αιτημάτων πληρωμής να μεριμνούν για την κατάθεση όλων μαζί των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, ώστε να διεκπεραιώνεται ταχύτερα ο έλεγχος.

Νέα έργα 

Αναδόχους για οδικά έργα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες ανέδειξε – μεταξύ άλλων- στη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και αναδείχτηκαν οι οριστικοί ανάδοχοι των έργων της ΠΕ Άρτας:
• «Καθαρισμός ρείθρων επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος Γεώργιος Κιτσοπάνος».
• «Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στους κυκλικούς κόμβους εργατικών κατοικιών», προϋπολογισμού 139.100€. Ανάδοχος «MA.I.CON.»
• «Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας», προϋπολογισμού € 100.000. Ανάδοχος «ΤΕ.ΚΑΤ.ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ Δ.Τ.Τ.Ε.ΚΑΤ.Ο.Ε»,

Συναντήσεις

Από ανάρτηση του Περικλής Μίγδου: «Όσα κι αν είναι τα δύσκολα της Αυτοδιοίκησης, υπάρχουν και αυτές οι φιλίες που στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας! Με τον Κώστα Μπακογιάννη Δήμαρχο Αθηναίων μιλήσαμε για τους Δήμους μας , κυρίως για θέματα που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο!»…

Σημαντικές οι γνωριμίες του Περικλή..

Έδωσαν Αίμα! 

Κυριολεκτικά, έδωσαν το… αίμα τους οι αστυνομικοί της Άρτας που πήραν μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία που έγινε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Άρτας… συγκεντρώνοντας αρκετές φιάλες αίμα!
Η ανταπόκριση των αστυνομικών στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και της Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κρίθηκε εντυπωσιακή…

Δεν έχουμε παρά να πούμε μπράβο…

Παραμυθένιος γάμος
Διαβάζω πατριώτη πως τα σκαλιά της εκκλησίας πρόκειται να ανέβουν ο Αντώνης Λαιμός, γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και πρωτότοκος γιος του Νικόλα και της Ειρήνης Λαιμού, με την εικαστικό Μαρίκα Αράπογλου, κόρη του Τάκη και της Εβίτας Αράπογλου.

Στον κοσμικό γάμο θα παραστούν όλες σχεδόν οι οικογένειες των Ελλήνων εφοπλιστών που κυριαρχούν στο Σίτι του Λονδίνου. Προσκεκλημένοι θα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης. Στον θρησκευτικό γάμο θα βρεθούν αγαπημένοι, επίσης, φίλοι του Αντώνη Λαιμού και της Μαρίκας Αράπογλου, τα αδέλφια της νύφης και φυσικά ο αδελφός του γαμπρού, Φίλιππος Λαιμός, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2017 παντρεύτηκε στην Aγία Σοφία στο Λονδίνο τη Μαριάννα Γουλανδρή, εγγονή του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Θα μου πείς, πατριώτη, την είδες μήπως Κωστόπουλος (…που ειρήσθω εν παρόδω, ξαναβγάζει το Nitro);
Όχι βέβαια… όμως έχει ενδιαφέρον πως το ζευγάρι πρόκειται να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου στο πανέμορφο Πάπιγκο και οι προετοιμασίες στην περιοχή για το κοσμικό γεγονός είναι πυρετώδεις.

Οι κρατήσεις-λέει- σε όλα τα τοπικά καταλύματα αγγίζουν το100%. Ο γάμος θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου σε ένα παραμυθένιο τοπίο και η δεξίωση θα πραγματοποιηθεί σε ιδιόκτητο χώρο που έχει αγοράσει ο Αντώνης Λαιμός, με απώτερο στόχο να κατασκευάσει σπίτι στην περιοχή.

Να λοιπόν, πως έστω και παραπλεύρως, η Ήπειρος θα διαφημιστεί στα πέρατα της οικουμένης…

Ν.Α.Σ.