Ούτε γάτα, ούτε ζημιά…

Το «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» είναι μια ελληνική ασπρόμαυρη κινηματογραφική ταινία παραγωγής 1955, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου και σενάριο του ίδιου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου. Πρωταγωνιστές Βασίλης Λογοθετίδης, Μίμης Φωτόπουλος, Ίλια Λιβυκού, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ρένα Στρατηγού…

Η πλοκή, ξεκαρδιστική έως κωμικοτραγική, στο τέλος όμως, όλα βρίσκουν το δρόμο τους, τακτοποιούνται και… «ούτε γάτα, ούτε ζημιά»!!!

Κάπως έτσι εξελίχθηκαν και τα πράγματα με την διάσταση απόψεων μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων και του Αντιδημάρχου επί της Καθαριότητος… τα πράγματα πήγαν να ξεφύγουν, όμως επικράτησαν ψύχραιμες φωνές και η ζωή, συνεχίζεται…

Ασφαλώς, διαψεύσεις δεν θέλω, αφού υπάρχουν μαρτυρίες, αλλά καλώς δεν οριστικοποιήθηκε η διαφαινόμενη ρήξη… ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μπουκουβάλας, είναι από αυτούς που λέμε «εργάτες» και που έχει ανάγκη ο κάθε Δήμαρχος, προκειμένου να «ξεντροπιάζεται» απέναντι σε δημότες και ψηφοφόρους… και τους «εργάτες»-αντιδημάρχους, πρέπει να τους προσέχουν οι Δήμαρχοι…

Όλα καλά, λοιπόν; Νομίζω πως η ζωή θα δείξει, αν οι εκατέρωθεν συμβιβασμοί και οι συμφωνίες που υπάρχουν εξάλλου, σε κάθε συνεργασία και μάλιστα πολιτική, όπως αυτές μεταξύ Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Συμβούλων, τηρούνται…

Open Malls…
Εν τω μεταξύ, διαβάζω πως βάλτωσε το πρόγραμμα των Open Malls! Σημαντικές καθυστερήσεις –λένε- στην υλοποίηση της πλειονότητας των έργων των Open Malls, διαπιστώθηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό , μεταξύ του αρμόδιου υπουργού και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Πιο συγκεκριμένα , στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΔΕ , Δημήτρη Παπαστεργίου , αξιολογήθηκε η εξέλιξη των έργων που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ…

Τα έργα υλοποιούνται από συνεργατικά σχήματα που αποτελούνται από τους Δήμους ως Δικαιούχους και τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους ή Επιμελητήρια, ως Συνδικαιούχους, και αποσκοπούν στην ανάδειξη των τοπικών εμπορικών αγορών, μέσω της υλοποίησης παρεμβάσεων αναβάθμισης στο δημόσιο χώρο και τις προσόψεις των τοπικών επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει σ΄ ανακοίνωση της , η ΚΕΔΕ , εξετάστηκαν οι αιτίες των καθυστερήσεων αυτών, και συζητήθηκαν πιθανές άμεσες ενέργειες διευκόλυνσης και επιτάχυνσης της υλοποίησής τους, με στόχο την υποστήριξη των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων στην παρούσα δύσκολη συγκυρία.

Δεν ξέρω, τι ακριβώς μπορεί να γίνεται στο Open Mall, που έχει αναλάβει ο Δήμος Αρταίων με τον Εμπορικό Σύλλογο… θα ρωτήσω τον πρόεδρο Δημήτρη Χουλιάρα, να δούμε που και αν κολλήσαμε…

Διότι, το άλλο, με το ΒΙΟΠΑ, όχι μόνο κόλλησε, αλλά χάθηκε απ’ τα ραντάρ…

Τοξικότης…
Όλο αυτό το κλίμα με τον Λιγνάδη και τα λοιπά, καταγράφεται από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ως εξής: «το όργιο φημών και σκανδαλοθηρίας, που εκδηλώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ανακαλεί αλγεινές μνήμες από τον εκτροχιασμό της κρίσης.

.»Η δίκαιη κριτική προς ορισμένους χειρισμούς, που και η κυβέρνηση ομολογεί ότι υπήρξαν ατυχείς, έχει εκτραχυνθεί σε ένα κύμα συκοφαντιών και τοξικής λάσπης δίχως μέτρο. Δεν είναι αντιπολίτευση η χάλκευση και διασπορά ψευδών ειδήσεων, που παρουσιάζουν τον πρωθυπουργό της χώρας ως συνένοχο σε κυκλώματα μαστροπείας ανηλίκων. Δεν έχει θέση στην πολιτική ο λόγος που ταυτίζει μια ολόκληρη παράταξη με την παιδοφιλία («#ΝΔ_Παιδεραστές»).
.»Το δηλητήριο της αντιπολιτικής θα προκαλέσει –και προκαλεί ήδη– δηλητήριο, σαν αντίδραση από την άλλη πλευρά. Και θα καταλήξει να τροφοδοτεί εκείνους που εμπορεύονται πολιτικά την καχυποψία συλλήβδην κατά της δημοκρατίας και των θεσμών. Το «όλοι είναι μια συμμορία» δεν το καρπώνονται ποτέ τα δημοκρατικά κόμματα» επισημαίνει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Νομίζω πως ακόμα και αυτές τις φωνές, τις φωνές μιας συντηρητικής μεν αλλά όχι φανατικής εφημερίδας, λίγοι θα την ακούσουν… και τούτο, επειδή, οι πολλοί, ήδη κλείνουν τα αυτιά τους, σε όσα λέγονται και σε όσα θα ακουστούν…

Αντοχές…
Βέβαια, στον ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί ήδη ένα κλίμα αντιπαλότητας έως έχθρας προς τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ… το ίδιο όμως άσχημο είναι το κλίμα και σε όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν να χαμηλώσουν οι τόνοι…

Σε ανάρτησή του, στο Facebook, ο προστρέξας στον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπίστης, γράφει: «Το πρόβλημα θα οξυνθεί αν οι πολιτικές δυνάμεις υποκύψουν στις κραυγές διαφόρων φανατικών και εντάξουν στην κομματική αντιπαράθεση ένα μεγάλο και με πολλές παράπλευρες εκδοχές και επιπτώσεις θέμα. Αν δηλαδή μετατραπεί σε καλλιστεία ηθικολογίας όπου οι πολιτικές ηγεσίες θα συναγωνίζονται και η μία θα εγκαλεί την άλλη…»

.»Από την συνέχιση της κομματικής αντιπαράθεσης σε ηθικολογική βάση και με υπόστρωμα χυδαιότητας – ακόμα και αν γίνεται από αυτόκλητους παρατρεχάμενους- θα ενισχυθεί το υπάρχον ρεύμα πολιτικού κυνισμού, η διαδεδομένη αντίληψη ότι όλοι ίδιοι είναι. Αυτό θα είναι πλήγμα για την δημοκρατία και ήττα για την Αριστερά. Δεν είναι το δικό μας γήπεδο. Δεν το αντέχουμε”, κάνει λόγο ο Νίκος Μπίστης.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει… ο Παύλος Πολάκης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων με ανάρτησή του στο Facebook στο ΥΓ αναφέρει τα εξής:
Μια παλιά κρητική μαντιναδα (παραφρασμενη λίγο) λέει το εξης : «Γι αυτό εσείς του «ήθους και ύφους» σεμνά και ταπεινά και προπαντός σιωπηλά! Οι γκάνγκστερ δεν παλεύονται με ράντισμα με βασιλικό και επίκληση της ηθικής γενικως!! Παλεύονται με αποκάλυψη και σκληρή ΜΑΧΗ(που έχει προσωπικό κόστος)…

.»Αν δεν μπορείτε να βγαλετε τα κάρβουνα απ τη φωτιά μην κατηγορείτε αυτούς που το κάνουν, πως δεν τα βγάζουν με το τσιμπιδάκι.. Αντιληπτόν ή να δώσω κι άλλα DOCUMENT(Α);;;;;;»… λέει ο Πολάκης.

Νομίζω πως πρέπει να διώξει τον Μπίστη και τον κάθε Μπίστη, απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ… θολώνουν τον αγωνιστικό ορίζοντα του Πολάκη και των άλλων…

Βαρόμετρο…
Διαβάζω σε διθυραμβικούς τόνους σε ορισμένα site και τα λοιπά: «Έρευνα Opinion Poll: Σημαντικό το προβάδισμα Λοβέρδου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ»!!!

Σημαντικό προβάδισμα –λένε- για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως αποτυπώνεται στο βαρόμετρο της Opinion Poll. Στην έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Political, ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 18,1% της Φώφης Γεννηματά και 17,9% του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η αποδοχή του Ανδρέα Λοβέρδου είναι –λένε- ακόμα μεγαλύτερη στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ καθώς προηγείται με ποσοστό 39,74% έναντι 26,9% του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει ποσοστό 16,6.

Ρε φίλε… ποιους ρώτησες;

Φωτογραφίες!
Όλο και περισσότερο φτάνουν στο υπουργείο Παιδείας καταγγελίες για τις λεγόμενες «φωτογραφικές» προκηρύξεις για διδάσκοντες στις οποίες προβαίνουν πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια!

Σε ρεπορτάζ του Απόστολου Λακασά στην «Καθημερινή της Κυριακής», επισημαίνεται ότι, όπως πάει η κατάσταση, εάν προκριθούν οι «ημέτεροι» οι οποίοι θα αποτελέσουν τη βάση για τη στελέχωση και ανάπτυξη των τμημάτων, αυτά θα βουλιάξουν στην εσωστρέφεια και την αναξιοκρατία… ειδικά όταν μένουν εκτός νέοι επιστήμονες με σημαντικά ακαδημαϊκά προσόντα αλλά χωρίς τις κατάλληλες γνωριμίες εντός του πανεπιστημιακού κατεστημένου.

Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, είναι μια γνωστή «πληγή» για τα ΑΕΙ, όπου οι γνωριμίες παίζουν το ρόλο τους και μάλιστα σημαντικό, στη πρόσληψη υποψηφίων για τη διδασκαλία… σήμερα γίνεται χειρότερο, επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες χάρη στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα που προέκυψαν με τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πλειοψηφία των συνολικά 550 νέων θέσεων στα ΑΕΙ κατευθύνονται προς τα νεοσύστατα πανεπιστημιακά τμήματα ώστε να καλυφθούν κενά στη διδασκαλία κρίσιμων μαθημάτων τους… ασφαλώς και όσα αναφέρονται ισχύουν και για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου, μετά τη συνένωση με το ΤΕΙ Ηπείρου, έχουν δημιουργηθεί αρκετά καινούρια τμήματα, τα οποία όμως στερούνται επαρκούς αριθμού διδασκόντων!

Ενδεικτικό είναι κάποια γνωστικά αντικείμενα θέσεων διδασκόντων τα οποία θεωρείται ότι είναι πολύ εξειδικευμένα… αντικείμενα όπως «Η διοίκηση και ανάπτυξη εθελοντών σε αθλητικά γεγονότα», η «Οργάνωση ποδοσφαίρου – αθλητικός στοιχηματισμός», ή η «Πολυμεσική, ευφυής, Φυσική και συναισθηματική αλληλεπίδραση», προκαλούν αν μη τι άλλο, χαμόγελα και μουρμουρητά αποδοκιμασίας…

Πως έλεγαν οι άλλοι «φωτογράφε φωτοχάλια, μ’ έβγαλες με δυό κεφάλια;»…. ε, ακριβώς έτσι…

Λόγος Δικαστών…
Αυτή η υπόθεση με τον Κουφοντίνα, είναι μια χαίνουσα πληγή της μεταπολίτευσης… βρέθηκε στη χειρότερη στιγμή για τη χώρα μας, να κυβερνά ο αδερφός της γυναίκας, που ο Κουφοντίνας σκότωσε τον άντρα της…

Σκέψου πατριώτη, πόσο ζέον είναι το θέμα, που ανακοίνωση με την οποία ζητά από την πολιτεία «να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του καταδικασμένου τρομοκράτη της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα εξέδωσε μέχρι και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού», λέει οι φυσικοί μας δικαστές…

Νομίζω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να ακούσει τη φωνή των Δικαστών…

N.A.Σ.