Ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Δημήτρης Σφήκας μιλά στην ΗΧΩ

Η θητεία μας στον Δήμο Αρταίων, αποτιμάται με θετικό πρόσημο

«Παρόλο που περάσαμε δύσκολες στιγμές, με αποχωρήσεις Δημοτικών Συμβούλων μετά τη λήξη της θητείας τους ως Αντιδήμαρχοι, πεισμώσαμε και δείξαμε μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού μας και Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, πως εμείς μπορούμε και πως η διοίκηση δεν σταματάει στις προσωπικές φιλοδοξίες και δεύτερες σκέψεις κάποιων» αναφέρει με συνέντευξή του στην ΗΧΩ ο Δημήτρης Σφήκας, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Δήμου Αρταίων.

«Το μήνυμα μου προς τους Αρτινούς ενόψει των εκλογών είναι να επιλέξουν ανθρώπους με περιεχόμενο και όχι περιτύλιγμα. Να δρουν με βάση το συμφέρον του Δήμου και όχι προσωπικές φιλοδοξίες και ιδιοτελείς σκοπούς. Να έχουν μεράκι, καινοτόμες ιδέες, αγάπη και όραμα για τον τόπο μας» επισημαίνει ο κ. Σφήκας, λέγοντας ως «αυτή η δημοτική αρχή αν μη τι άλλο προσπαθεί κάθε μέρα και ασχολείται πραγματικά με τον Δήμο και τους δημότες..».

Η συνέντευξη του κ. Σφήκα έχει ως εξής:

– ΕΡΩΤ: Πως εκτιμάς τη δημοτική θητεία που πέρασε;
ΑΠΑΝΤ: Πιστεύω πως, η θητεία μας ως Δημοτική αρχή του Δήμου Αρταίων, αποτιμάται με θετικό πρόσημο. Παρόλο που περάσαμε δύσκολες στιγμές, με αποχωρήσεις Δημοτικών Συμβούλων μετά τη λήξη της θητείας τους ως Αντιδήμαρχοι, πεισμώσαμε και δείξαμε μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού μας και Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, πως εμείς μπορούμε και πως η διοίκηση δεν σταματάει στις προσωπικές φιλοδοξίες και δεύτερες σκέψεις κάποιων. Κανένας μα κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Πρώτος εγώ.

– ΕΡΩΤ: υπήρξαν δύσκολες στιγμές κατά τη θητεία σου ως Αντιδήμαρχος;
ΑΠΑΝΤ: Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της θητείας μου ήταν, όταν επισκέπτονταν ανά διαστήματα το γραφείο μου κάποιες Κυρίες κατά κύριο λόγο, ζητώντας μου εργασία και μεταφέροντάς μου την κακή οικονομική τους κατάσταση. Επίσης, μια δύσκολη στιγμή ήταν λίγο μετά τα Χριστούγεννα, όπου ο βαρύς χειμώνας έφερε κάποιες βλάβες στους λέβητες των σχολείων και έπρεπε να ανταποκριθούμε άμεσα διότι πρόκειται για σχολεία και ευαίσθητες ηλικίες. Με την βοήθεια των διευθυντών των σχολείων, αλλά και των τεχνικών (τους οποίους ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση), πιστεύω πως όλα πήγαν καλά και ανταποκριθήκαμε στο ακέραιο σε όλα τα σχολεία αλλά και γενικά σε ολόκληρο τον Δήμο εκείνες τις μέρες της κακοκαιρίας. Μια άλλη δύσκολη στιγμή από πλευράς χρόνου, ήταν την ίδια περίοδο, (στις διακοπές των Χριστουγέννων), όταν ξεκινήσαμε την αποχέτευση του 6ου δημοτικού σχολείου και του 8ου νηπιαγωγείου. Ένα χρόνιο αίτημα ενός σχολικού συγκροτήματος και μεγάλο έργο για το σχολείο, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε 12 μέρες!!!

Γενικά θα έλεγα ότι οι ευχάριστες στιγμές, οι στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης (σωματικής και πνευματικής), είναι λίγες όταν μπαίνεις σε αυτό τον χώρο με διάθεση να δουλέψεις. Με την ευκαιρία που μου δίνεται, να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που ανέχεται τα ωράρια μου και τις ώρες απουσίας μου από κοντά τους.

– ΕΡΩΤ: και ποιες θεωρείς ότι ήταν οι καλές στιγμές;
ΑΠΑΝΤ: Καλές στιγμές για εμένα είναι, όταν ικανοποιούνται τα αιτήματα που έχω δρομολογήσει. Απολαμβάνω πραγματικά το αποτέλεσμα, μιας ενέργειας που έχω βάλει ως αρχικό στόχο. Επίσης καλές στιγμές είναι αυτές που ακούς έναν καλό λόγο από τους συνδημότες σου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή. Είναι αυτό που σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις να προσπαθείς. Κάποια στιγμή, κατά την επίσκεψή μου σε ένα σχολείο λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, γύρισε μια Κυρία που δούλευε ως καθαρίστρια του σχολείου και μου είπε: «κύριε Σφήκα αναφερθήκατε για εμάς με τα καλύτερα λόγια και σας ευχαριστούμε πολύ γι αυτό». Ξαφνιάστηκα και πραγματικά, εκείνη τη στιγμή ένιωσα σαν να μου έδωσε κάποιο δώρο για τα Χριστούγεννα.

Επίσης, καλές στιγμές είναι, όταν ακούς από τους υπαλλήλους του Δήμου, διοικητικούς και μη (που υπολείπονται κατά πολύ σε αριθμό και κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για ανταποκριθούν στις ανάγκες ακόμη και πέρα από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα), πως αυτή η δημοτική αρχή αν μη τι άλλο προσπαθεί κάθε μέρα και ασχολείται πραγματικά με τον Δήμο και τους δημότες. Μια καλή στιγμή για εμένα ήταν πρόσφατα, όταν χρειάστηκε να βγάλουμε την άδεια διεξαγωγής αγώνα του «Δρόμου του Γιοφυριού» που μας ζητήθηκε τελευταία στιγμή. Εκεί χρειάστηκε να συνεργαστώ με μια υπάλληλο από άλλη υπηρεσία εκτός του Δήμου. Πραγματικά υπερέβαλλε του εαυτού της και μιλούσαμε ακόμη και απογεύματα προκειμένου να προλάβουμε. Συνάντησα αυτή την κυρία πριν λίγες μέρες και μου είπε: «Αντιδήμαρχε, κατάλαβα την πίεση που ένιωθες εκείνες τις στιγμές και βοήθησα όσο μπορούσα γιατί πιστεύω πως αυτές οι διοργανώσεις βοηθούν τον Δήμο μας». Νομίζω πως έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι για την Άρτα. Πέρα από τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα και πλαίσια. Οι υπάλληλοι του Δήμου πραγματικά πιστεύω πως αυτό κάνουν.

– ΕΡΩΤ: τι θα θέλατε να γίνει, αλλά δεν ολοκληρώθηκε;
ΑΠΑΝΤ: Νομίζω πως σε επίπεδο σχολικών μονάδων είμαστε πολύ καλά και πως υπάρχει μια κανονικότητα και άμεση ανταπόκριση σε αιτήματα που αφορούν μικροεπισκευές. Αυτό υποστηρίζεται από ένα δίκτυο εξωτερικών συνεργατών που δημιουργήσαμε στο Τμήμα Παιδείας και περιλαμβάνει διάφορες ειδικότητες όπως ξυλουργοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, σιδεράδες, ελαιοχρωματιστές κλπ.
Αυτό που με στεναχωρεί σε επίπεδο Δήμου είναι πως δεν προλάβαμε να παραδώσουμε μεγάλα έργα όπως, τον κυκλικό κόμβο, την οριοθέτηση της κοίτης, το ιστορικό Δημαρχείο, το Ξενία το Open Mall, την γεφύρωση του Αράχθου. Έργα που θα αλλάξουν πραγματικά την Άρτα. Ωστόσο δεν με ανησυχεί καθόλου γιατί όλα έχουν δρομολογηθεί και πιστεύω πως οι δημότες, θα μας δώσουν την ευκαιρία να τα ολοκληρώσουμε στην επόμενη θητεία.

– ΕΡΩΤ: ποια είναι το δικό σου μήνυμα στους Αρτινούς;
ΑΠΑΝΤ: Πρώτα, θέλω να ευχαριστήσω τους συνδημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους στις προηγούμενες εκλογές δίνοντάς μου την ευκαιρία να είμαι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου για πέντε περίπου χρόνια, με τον συνδυασμό του Χρήστου Τσιρογιάννη «Αρτινών Συνεργασία». Πιστεύω πως στάθηκα αντάξιος των προσδοκιών τους, ως Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και ως Αντιδήμαρχος.
Το μήνυμα μου προς τους Αρτινούς ενόψει των εκλογών είναι να επιλέξουν ανθρώπους με περιεχόμενο και όχι περιτύλιγμα. Να δρουν με βάση το συμφέρον του Δήμου και όχι προσωπικές φιλοδοξίες και ιδιοτελείς σκοπούς. Να έχουν μεράκι, καινοτόμες ιδέες, αγάπη και όραμα για τον τόπο μας. Να διέπονται από χαρακτηριστικά όπως, ειλικρίνεια, τιμιότητα, ευθύτητα, δικαιοσύνη, εργατικότητα & αποτελεσματικότητα, ήθος, αξιοπρέπεια και ταπεινότητα. Να εμπνέει. Ως εδώ… Πιστεύω πως ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Πάνω από όλα η Άρτα!!!