Ο Αντιδήμαρχος Αρταίων, ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΡΒΑΣ μιλά στην ΗΧΩ

Ο κόσμος να μας εμπιστευθεί για μια δεύτερη θητεία

«Οι συνδημότες μας πιστεύω ακράδαντα ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα μας δώσουν και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης και θα είμαστε πάλι αυτοί οι οποίοι θα διοικούμε τον δήμο και με δήμαρχο τον επικεφαλής της παράταξής μας κ. Χρήστο Τσιρογιάννη» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Αρταίων, Τεχνικής Υπηρεσίας – Πολεοδομίας και Καθημερινότητας Κώστας Ζέρβας σε συνέντευξη στην ΗΧΩ.

«Η εμπιστοσύνη είναι ένα πράγματα το οποίο δεν αγοράζετε αλλά χτίζεται μέρα με την μέρα. Θα μπορούσα να διαλέξω τον εύκολο δρόμο, να χτυπάω στην πλάτη τους συνδημότες μου και να τους λέω ευχολόγια, να τους λέω σε όλα ναι και πως όλα μπορούν να γίνουν. Τακτικές γνωστές , τακτικές κοροϊδίας. Επέλεξα όμως τον δύσκολο δρόμο, τον δρόμο της σκληρής δουλειάς και της ειλικρίνειας. Λόγω επαγγέλματος βλέπετε είμαι πρακτικός άνθρωπος και όχι της θεωρίας» τονίζει ο κ. Ζέρβας.

Και απευθυνόμενος στους συμπολίτες ο Κώστας Ζέρβας λέει: στα πλαίσια της εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί αναμεσά μας, ζητώ λοιπόν από τους συμπολίτες μου, να δώσουν ξεκάθαρη εντολή τόσο σε εμένα αλλά και στον επικεφαλής της παρατάξεως <<Αρτινών Συνεργασία>> κ. Χρήστο Τσιρογιάννη για άλλη μια φορά να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει τα 5 τελευταία χρόνια».

Ακολουθεί η συνέντευξη:

ΕΡΩΤ.: Αισιόδοξος για την εκλογική αναμέτρηση;
ΑΠΑΝΤ.: Οι εκλογές είναι η υπέρτατη απόδειξη της δημοκρατίας . Οι πολίτες σκεπτόμενοι ώριμα και με αίσθημα ευθύνης , μακριά από κομματικά συμφέροντα και χωρίς πολιτικά χρώματα, πρέπει να ψηφίσουν τα πρόσωπα τα οποία θεωρούν ότι είναι ικανά για να πάνε τον τόπο μας ένα βήμα πιο πέρα και να βάλουν τον δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης.
Εμείς σαν δημοτική αρχή και με τον επικεφαλής δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε σκληρά σε όλους τους τομείς για να το πετύχουμε αυτό.

Ασχοληθήκαμε σχεδόν με όλα τα καυτά θέματα που τόσα χρόνια βασάνιζαν και ταλάντευαν τον δήμο μας. Θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, στηρίξαμε εμπράκτως τον πρωτογενή τομέα και την επιχειρηματικότητα , δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας, δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στον τουρισμό, στον αθλητισμό καθώς και στον πολιτισμό με την εξωστρέφεια του δήμου μας και κάνοντάς τον σημείο αναφοράς. Βάλαμε τις βάσεις για την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων, τα οποία όταν ολοκληρωθούν θα δώσουν πνοή ανάπτυξης στην πόλη μας και να είστε σίγουροι ότι τότε θα μιλάμε για έναν δήμο που όχι μόνο δεν θα έχει να ζηλέψει κάτι από άλλους δήμους άλλα θα είναι και το σημείο αναφοράς, ως ένας σύγχρονος και φιλικός προς τους δημότες του δήμος .

Σκύψαμε πάνω σε όλα τα προβλήματα των συνδημοτών μας και με μεθοδικότητα δώσαμε λύσεις. Συγκρουστήκαμε με τα μικροσυμφέροντά των λίγων ,βάλαμε στην άκρη το λεγόμενο πολιτικό κόστος που κάθε τόσο ακούγαμε σαν απειλή , για να αισθάνεται η πλειοψηφία των συμπολιτών μας ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα με κάποιους ως τότε «ευνοημένους».
Βέβαια στην πορεία κάναμε και λάθη. Λάθη τα οποία δεν διστάσαμε να διορθώσουμε αφήνοντας στην άκρη τον εγωισμό μας. Εξάλλου όποιος δουλεύει κάνει λάθη.
Έτσι κρίνοντας οι συνδημότες μας το έργο μας και αξιολογώντας το, πιστεύω ακράδαντα ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα μας δώσουν και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης και θα είμαστε πάλι αυτοί οι οποίοι θα διοικούμε τον δήμο και με δήμαρχο τον επικεφαλής της παράταξής μας κ. Χρήστο Τσιρογιάννη.

ΕΡΩΤ.: Ποιες θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής;
ΑΠΑΝΤ.: Οι προτεραιότητες και οι αρχές της κάθε δημοτικής αρχής θα πρέπει να έχουν ως βάση την ίση και δίκαιη διαχείριση των πολιτών κατά την επίλυση των καυτών θεμάτων που αφορούν έναν δήμο μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και το σημαντικότερο μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες .
Αναφέρω τα παραπάνω, γιατί όταν κάποιος άνθρωπος αποφασίσει να κατέβει ως υποψήφιος στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπαίνει στον πολιτικό στίβο για να υπηρετήσει τους συνδημότες του και όχι για να τον υπηρετούν γαντζωμένο σε μια καρέκλα.

Όπως είπα και πριν έχουμε προγραμματίσει και βρίσκονται στο στάδιο των μελετών ή στο στάδιο δημοπράτησης έργα τα οποία θα δώσουν άλλη πνοή στην πόλη μας .
Όπως κάναμε και στην θητεία μας τα 5 τελευταία χρόνια χωρίς να έχουμε χάσει ούτε μια πρόκληση από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα φέρνοντας στον δήμο 40.000.000€ έτσι θα πρέπει να κινηθούμε και στην επόμενη θητεία μας, η οποία θα ξεκινήσει όχι από 1η Σεπτεμβρίου αλλά από την 3η Ιουνίου συνεχίζοντας το τεράστιο έργο μας μοναδικό στόχο και προτεραιότητα την ανάπτυξη της πόλης

ΕΡΩΤ.: Ποιο είναι το δικό σας προσωπικό στοίχημα σε αυτές τις εκλογές;
ΑΠΑΝΤ.: Το στοίχημα τόσο για εμένα όσο και της παράταξή μου είναι σε αυτές τις εκλογές να αναγνωριστεί και να εκτιμηθεί το έργο μας και ο κόσμο να μας εμπιστευθεί για μια δεύτερη θητεία- επανεκλογή του συνδυασμού <<Αρτινών Συνεργασία>> με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο κ. Χρήστο Τσιρογιάννη .

ΕΡΩΤ.: Απευθυνόμενος στους συνδημότες σας, πείτε τους για ποιο λόγο θα πρέπει να σας εμπιστευτούν;
ΑΠΑΝΤ.: Η εμπιστοσύνη είναι μεγάλη κουβέντα. Είναι ένα πράγματα το οποίο δεν αγοράζετε αλλά χτίζεται μέρα με την μέρα. Θα μπορούσα να διαλέξω τον εύκολο δρόμο, να χτυπάω στην πλάτη τους συνδημότες μου και να τους λέω ευχολόγια, να τους λέω σε όλα ναι και πως όλα μπορούν να γίνουν. Τακτικές γνωστές , τακτικές κοροϊδίας. Επέλεξα όμως τον δύσκολο δρόμο, τον δρόμο της σκληρής δουλειάς και της ειλικρίνειας. Λόγω επαγγέλματος βλέπετε είμαι πρακτικός άνθρωπος και όχι της θεωρίας.
Διατέλεσα σε θέσεις ευθύνης όπως πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου κατασκευάζοντας την ιστοσελίδα του οργανισμού όπου δεν υπήρχε ως τότε. Πρόεδρος της Αρταίων Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας (Α.Δ.Α.Ε.) Ο.Τ.Α.όπου έγιναν οι προμελέτες για την κατασκευή του στεγασμένου εκθεσιακού κέντρο.Άνοιξε μετά από χρόνια το δημοτικό αναψυκτήριο γνωστός και ως παιδότοπος όπου κατασκευάστηκε πιστοποιημένη και ασφαλής παιδική χαρά. Διεξάχθηκαν υπό την προεδρία μου η 5η και η 6η Πανελλήνια Γενική Έκθεση 2016 και 2017 αντίστοιχα.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το 2016 στο χώρο του κάστρου με το 2ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό και με την παρουσία του αερόστατου, την επόμενη χρονιά μετέφερα της χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία Σκουφά με την διεξαγωγή του 3ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού και με την παρουσία παγοδρομίου. Λειτούργησε ο θερινός κινηματογράφος ¨ΟΡΦΕΥΣ¨ για τα έτη 2016 και 2017 με την συνεργασία της κινηματογραφικής λέσχης Κ.Λ.ΑΡΤ και της κινηματογραφικής ομάδας ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ με την προβολή γνωστών φιλμ και με τον αύλιο χώρο του σινεμά να είναι πάντα κατάμεστο από κόσμο.

Τέλος ως αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας – Πολεοδομίας και Καθημερινότητας θεωρώ ότι επι της θητείας μου είμαι κοντά στους πολίτες για την απρόσκοπτη εξυπηρέτησή τους. Στη θητεία μου έχουμε εντάξει πάνω απο 4.000.000€ σε έργα για την βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας . Όλα αυτά συνηγορούν στο γεγονός ότι από την πλευρά μου όπου και όποτε μου έχει ζητηθεί έχω προσφέρει τον καλύτερο μου εαυτό στην υπηρεσία των Αρτινών. Και φυσικά, για τις τιμητικές αυτές θέσεις ευχαριστώ θερμά το Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη που με εμπιστεύθηκε.

Ζητώ λοιπόν από τους συμπολίτες μου, στα πλαίσια της εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί αναμεσά μας, να δώσουν ξεκάθαρη εντολή τόσο σε εμένα αλλά και στον επικεφαλής της παρατάξεως <<Αρτινών Συνεργασία>> κ. Χρήστο Τσιρογιάννη για άλλη μια φορά να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει τα 5 τελευταία χρόνια έχοντας τώρα πια μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας αφορούν.
Σας ευχαριστώ.