Ο Αντιπρόεδρος Αναγέννησης Άρτας Νίκος Χρηστίδης στο Campion.gr!

Έχουμε κοινούς στόχους, όραμα και φιλοσοφία

Επιμέλεια: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Το περασμένο καλοκαίρι η Αναγέννηση Άρτας έκανε την μετάβαση σε μια νέα πραγματικότητα.
Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε για την ομάδα της βορειοδυτικής Ελλάδας και μια ομάδα Αρτινών επιχειρηματιών και πολιτών ανέλαβε το τιμόνι της. Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και το Campion.gr φιλοξένησε τον Αντιπρόεδρο της ομάδας, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ως λογιστής, Νίκο Χρηστίδη.
Μαζί του μιλήσαμε για όλη αυτή την προσπάθεια, για όσα έγιναν το καλοκαίρι, για την ομάδα, για τα σχέδιά τους, για την μπουτίκ, για την ανταπόκριση από τον κόσμο, για τον προπονητή και για πολλά ακόμη.

ΕΡΩΤ.: Νίκο το περασμένο καλοκαίρι εσύ μαζί με μια ομάδα Αρτινών αναλάβατε τις τύχες τις Αναγέννησης Άρτας. Μίλησέ μου γι’ αυτό.
ΑΠΑΝΤ.: Το καλοκαίρι τα μέλη της ομάδας μας ενημέρωσαν ότι η ομάδα οδεύει προς διοίκηση πρωτοδικείου και μας πρότειναν να αναλάβουμε τις τύχες της. Μαζί με τον Βασίλη τον Ασπροποταμίτη σκεφτήκαμε τον τρόπο που θα μπορούσαμε να εμπλακούμε στα κοινά της Αναγέννησης, αμφιταλαντευτήκαμε πάρα πολύ για το τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι και κυριολεκτικά πριν μπούμε στην Γενική Συνέλευση, πήραμε την απόφαση να πούμε το ναι. Από εκεί και πέρα προτείναμε ένα ΔΣ που τα μέλη του ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους, “κουμπώνουν” μεταξύ τους. Όλοι έχουμε κοινούς στόχους, όραμα και φιλοσοφία και πιστεύω πως έχουμε συμπορευτεί άρτια όλο αυτό το διάστημα. Παρόλο της δυσκολίας και του πρωτόγνωρου για μας εγχειρήματος.

ΕΡΩΤ.: Τι σας ώθησε στο να αναλάβετε τις τύχες της ομάδας;
ΑΠΑΝΤ.: Μας ώθησε το όνομα της Αναγέννησης, η Ιστορία της, το ότι είναι η ομάδα της πόλης, ένα από τα λίγα σήματα κατατεθέντα που διαθέτει η πόλη της Άρτας. Δεν μπορεί μια ιστορική ομάδα, όχι μόνο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αλλά πανελληνίως, να μη βρίσκεται σε μια εθνική κατηγορία και να μπορεί να σταθεί επάξια. Αυτό ήταν και είναι το κύριο μέλημά μας, να δημιουργήσουμε την ένδοξη Αναγέννηση των περασμένων δεκαετιών. Να δημιουργήσουμε πάλι μια παραδοσιακή δύναμη. Και αυτό το παλεύουμε καθημερινά. Ως τώρα η ανταμοιβή μας είναι ότι όποιους έχουμε «φιλοξενήσει», δηλαδή αντίπαλες ομάδες, διαιτητές, παράγοντες, φιλάθλους, σκάουτερς, μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα, για την ατμόσφαιρα του γηπέδου, για αυτό που προσπαθούμε να στήσουμε.
Θέλουμε η Αναγέννηση να αποκτήσει ξανά την αίγλη που είχε και αυτό το προσπαθούμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε. Θέλουμε το «Όλη η Άρτα μια Ομάδα» να μην μείνει ένα απλό σλόγκαν αλλά να αποτυπωθεί στην συνείδηση του κάθε Αρτινού. Να την αγαπήσουμε ξανά, να ανυπομονούμε να φτάσει η Κυριακή για να πάμε γήπεδο. Αν το πετύχουμε αυτό, η ομάδα έχει τεράστιες προοπτικές μπροστά της.

ΕΡΩΤ.: Ποιές ήταν οι δυσκολίες του εγχειρήματος;
ΑΠΑΝΤ.: Η κύρια δυσκολία στην αρχή ήταν η έλλειψη χρόνου. Η ομάδα είχε μόλις ανέβει στη Γ Εθνική, εμείς αναλάβαμε στα μέσα Ιουλίου, μπροστά μας είχαμε έναρξη προετοιμασίας την 1η Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου το Κύπελλο και την έναρξη του πρωταθλήματος. Οπότε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έπρεπε να παρθούν αποφάσεις για την στελέχωση του ρόστερ παικτών και των προπονητών από ένα ΔΣ που πρώτη φορά συνεργαζόμαστε μεταξύ μας με σκοπό να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να μπορεί να σταθεί στην κατηγορία. Όχι να πάμε μόνο και μόνο για την συμμετοχή. Τεράστιο εγχείρημα. Θυμάμαι συγκεντρωνόμαστε εδώ στο γραφείο μου, μέχρι τις 4 τα ξημερώματα και ξεκινούσαμε ξανά την επομένη από τις 8 το πρωί κάθε μέρα ξανά και ξανά. Για 20-25 μέρες ασχολούμασταν μόνο με την ομάδα. Τρέχαμε σε ρυθμούς απίστευτους. Να επιλέξουμε το προπονητικό τιμ, παίκτες, να «τρέξουμε» ακαδημίες, να φτιάξουμε τα γήπεδα, να βρούμε χορηγίες, να «τρέξουμε» τα διαρκείας, να γράψουμε μέλη, το οποίο είναι μεγάλο στοίχημα για την ομάδα. Η Αναγέννηση θα πρέπει να στηρίζεται στον Αρτινό λαό, γι’ αυτό λέμε «Μια πόλη, μια ομάδα». Θα πρέπει επαναλαμβάνω να γίνει συνείδηση του Αρτινού κόσμου ότι είναι η ομάδα μας. Θέλουμε η Αναγέννηση να είναι λαϊκής βάσης. Να στηρίζεται σε κάποιο συμβούλιο, σε κάποιο προεδρείο, αλλά θα πρέπει η βάση της να είναι ο κόσμος της.

ΕΡΩΤ.: Πρόσφατα σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Βαγγέλης Τζιάρρας, μας μίλησε για τους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας. Ποιοί είναι οι στόχοι σας ως διοίκηση;
ΑΠΑΝΤ.: Κύριος στόχος μας είναι να εδραιωθούμε στη Γ Εθνική, να γίνουμε ξανά παραδοσιακή δύναμη και σιγά σιγά να δημιουργήσουμε τις υποδομές ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και το βήμα παραπάνω.
Επόμενος άμεσος στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ακαδημία στα πρότυπα μεγάλων ομάδων. Έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα. Το έχουμε βάλει προτεραιότητα όλοι μας. Ήδη στο γήπεδο της Βλαχέρνας κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια. Έχουμε φτιάξει με κόπο εγκαταστάσεις που θα ζήλευαν και κλάμπ μεγάλων ακαδημιών. Να νιώθει ο κάθε νέος αθλητής ότι παίζει σε μια ομάδα με προοπτική εξέλιξης, να βιώσει την έννοια του τι σημαίνει Αναγέννηση Άρτας. «Τρέχει» πάρα πολύ αυτό το κομμάτι.
Τέλος, στόχος είναι να ενεργοποιηθεί όλη η Αρτινή κοινωνία και εννοώ τους απλούς φιλάθλους, τους επιχειρηματίες – χορηγούς, τους φορείς του νομού. Θέλουμε να εντάξουμε την ομάδα στην καθημερινότητα του Αρτινού και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε προχωρήσει σε δράσεις όπως η καθημερινή λειτουργία official store της Αναγέννησης σε κεντρικό σημείο επί της οδού Σκουφά και θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Αρταίων για την παραχώρηση του χώρου, ενεργά social media, λειτουργία επίσημης ιστοσελίδας και e-shop (www.anagennisiartasfc.gr). Η Αναγέννηση είναι ένα brand, που δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε. Ένα brand πολύ δυνατό που αν το στηρίξουμε ο καθένας από την δική του πλευρά τα οφέλη δεν θα είναι μόνο στο ποδοσφαιρικό – αθλητικό κομμάτι αλλά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής της πόλης. Και αυτό οφείλουμε να το κατανοήσουμε όλοι μας.

ΕΡΩΤ.: Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο;
ΑΠΑΝΤ.: Μέχρι στιγμής τεράστια και το βλέπουμε και στο γήπεδο κάθε Κυριακή. Έχουμε 600-700 άτομα σε κάθε ματς. Με τον Θεσπρωτό την προηγούμενη αγωνιστική κάναμε ρεκόρ προσέλευσης για φέτος και αφήνουμε άναυδους όλους όσους μας παρακολουθούν. Πρέπει να είμαστε στις πρώτες θέσεις σε προσέλευση, ανάμεσα σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας, όχι μόνο του ομίλου. Ένα site πριν λίγες ημέρες, κάνοντας αναφορά στην ομάδα μας, χαρακτήρισε τον κόσμο μας «Πρωταθλητή Λαό».

ΕΡΩΤ.: Υπάρχει μια κινητοποίηση από τις τοπικές επιχειρήσεις για να συνδράμουν οικονομικά. Σε τι βαθμό μπορούν αυτές οι χορηγίες να καλύψουν το φετινό μπάτζετ της ομάδας και σε τι βαθμό το καλύπτετε εσείς ως διοίκηση;
ΑΠΑΝΤ.: Οι χορηγίες έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην κάλυψη των εξόδων και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Είναι ένα δείγμα εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση και της αγάπης που έχουν για την ομάδα. Όλοι ξέρουμε τις δυσκολίες των καιρών και πραγματικά ευχαριστώ τον καθένα ένα από τους χορηγούς μας και ευελπιστώ η «οικογένεια» αυτή να μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου. Ακόμη και σήμερα που οδεύουμε προς το τέλος της σεζόν μας προσεγγίζουν αρκετοί επιχειρηματίες για να γίνουν χορηγοί της ομάδας. Βέβαια έχουμε κάνει τεράστιο αγώνα και εμείς από την πλευρά μας και προσπαθούμε καθημερινά να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα λειτουργεί όσο το δυνατό περισσότερο σε επαγγελματικά πρότυπα. Δεν είναι δεδομένο π.χ. για ομάδες της κατηγορίας μας να έχουν επί καθημερινής βάσεως στην προπόνηση εκτός του προπονητή, βοηθό προπονητή, προπονητή τερματοφυλάκων, φυσικοθεραπευτή, γυμναστή, φροντιστή κλπ. Και παιδιά που έχουν έρθει από άλλες ομάδες μας το επιβεβαιώνουν. Έχουμε δημιουργήσει ένα staff που τρέχει καθημερινά για την ομάδα και προσπαθεί να επιλύει τα προβλήματα εν τη γενέσει τους. Όλα αυτά έχουν ένα κόστος το οποίο έχει καλυφθεί από όλους μας. Και είμαστε ένα συμβούλιο 7 μηνών. Μια ομάδα Γ Εθνικής 7 μηνών. Δεν είμαστε μια ομάδα που είναι χρόνια μαζί και χτίζει λιθαράκι-λιθαράκι, χρόνο με τον χρόνο. Έχουμε κάνει άλματα αυτή την χρονιά και ευελπιστούμε ότι χρόνο με τον χρόνο και με τη βοήθεια του κόσμου, θα κάνουμε πάντα και το βήμα παραπάνω.

ΕΡΩΤ.: Η επιλογή σας με τον Βαγγέλη τον Τζιάρρα πιστεύω είναι μια επιτυχημένη επιλογή.
ΑΠΑΝΤ.: Σαφέστατα, το δείχνουν τα αποτελέσματα. Είναι νέος, φιλόδοξος, είναι προπονητής με παραστάσεις, ταιριάζει πάρα πολύ στη φιλοσοφία μας και στο dna μας. Ταιριάζει πάρα πολύ με μένα και τολμώ να πω πως είναι προσωπική μου επιλογή. Τον «πίστεψα» από την πρώτη μας συνάντηση πριν αναλάβει την ομάδα. Μου αρέσει που ασχολείται τόσο πολύ με την ομάδα και ζητάει πάντα το καλύτερο, δεν επαναπαύεται, είναι άνθρωπος χωρίς «ταβάνι». Και πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνεργασία που θα κρατήσει καιρό.