Ο Αντιστράτηγος Κώστας Σκούμας αντάλλαξε ευχές της πρωτοχρονιάς στην Θεσσαλονίκη

Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείας Ελλάδας κ. Κ.Σκούμας Αντιστράτηγος, αντάλαξε ευχές για το νέο έτος ,με τους εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των αρχών και φορέων της Θεσσαλονίκης και με πολίτες.
1.Φώτο με τον Σωματάρχη ΓΣΣ κ.Α.Σπανό ,τον Δήμαρχο,τον Υφυπουργο Μ-Θ Σ.Καλαφάτη,τον Περιφερειάρχη Κ.Μ,τον Διοικητή Πυροσβεστικής Μακεδονίας κ.Μ.Αποστολίδη, Βουλευτές και άλλους.
2.Φώτο από την γιορτή του τροχονόμου.
3.Φώτο από την επίσκεψη του Υφυπουργού Μακεδονίας θράκης στο γραφείο του στρατηγού, Κ.Σκούμα για ευχές.

Δήμος Αρταίων: ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων Γραμμενίτσας, Χαλκιάδων και Καλαμιάς

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης τριών σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Αρταίων, ύστερα και από την υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και τον ανάδοχο του έργου. Πρόκειται για σχολικές μονάδες που έχουν χτιστεί εδώ και αρκετές δεκαετίες και παρουσιάζουν μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση. Το έργο, ύψους 960.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, έχει ως στόχο, αφενός την καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, την προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου τη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Οι επεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί, αφορούν παρεμβάσεις αναβάθμισης και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα του Γυμνασίου Γραμμενίτσας, του Δημοτικού Σχολείου Χαλκιάδων, και του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλαμιάς.
Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες που εξελίσσονται μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:
-Παρεμβάσεις στεγάνωσης και θερμομόνωσης,
-Αντικατάστασης των κουφωμάτων (παραθύρων και εξώθυρες),
-Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας LED.

Συλλογή τροφίμων για το ορφανοτροφείο-οικοτροφείο ΝΤΟΥΡΑΧΑΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη τού Συλλόγου, Αγ .Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις στις (17/1), καθώς και των καταστατικών σκοπών του, συγκεντρώνει:
α) γραφική ύλη (τετράδια, μολύβια, στυλό, ντοσιέ, χαρτί Α4, κόλλες αναφοράς, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής κλπ)
β) τρόφιμα μακράς διάρκειας (ρύζι, πάσης φύσεως ζυμαρικά, γάλατα, ζάχαρη, φρυγανιές, μαρμελάδες, μέλι, όσπρια, κονσέρβες, κτλ),
γ) είδη γενικής και προσωπικής καθαριότητας (αντισηπτικά, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, χαρτί υγείας κλπ.)
με σκοπό να τα προσφέρει στο Ορφανοτροφείο-Οικοτροφείο μονής Ντουραχάνης Ιωαννίνων.
– Ημέρες & ώρες συγκέντρωσης: κάθε Κυριακή, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 7 μ.μ. – 9 μμ. στο ”Σπίτι του Ηπειρώτη” (Μουρούζη 14-16 /1ος όροφος).
Για ειδικότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο Επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων, κ .Τσόλκα Ελευθέριο (τηλ 6977322030), καθώς και στο τηλέφωνο του Συλλόγου μας 2610224995 τις αναφερόμενες ημέρες και ώρες.
«’Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτά τα παιδιά να νιώσουν καλύτερα» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου που υπογράφει η ‘Εφορος ΠΠΗΚ Μαντώ Κάτσιου.

Ηλεκτρονικά η διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη
Απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη με απόφαση του ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:
– Η βεβαίωση του επαγγελματία αγρότη εκδίδεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), η οποία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φέρει την υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.
– Η βεβαίωση ισχύει για το χρονικό διάστημα από 01-01-2022 έως 31-12-2022, με στοιχεία του φορολογικού έτους 2020. Αφορά τους αγρότες, για τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι, από το Τμήμα Διαχείρισης Data Center Δικτύου και Βάσεων Δεδομένων της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Τμήμα Υποστήριξης και Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών του ΥΠΑΑΤ. Οι ΑΦΜ τους θα αποσταλούν στην Α.Α.Δ.Ε προς συμπλήρωση των κωδικών 037 και 038 του εντύπου Ε1 της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, φορολογικού έτους 2021.

– Επίσης, ισχύουν και οι βεβαιώσεις των επαγγελματιών αγροτών που εκδίδονται από τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων (ΤΑΑΕ) του ΥΠΑΑΤ.
– Επιπλέον, εκδίδονται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) οι βεβαιώσεις εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων που αφορούν τον κάτοχο αγροτικής εκμετάλλευσης, τον επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχομένο στον αγροτικό τομέα και τον ασκούντα αγροτική δραστηριότητα. Οι βεβαιώσεις αυτές φέρουν την υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν χρήζουν περαιτέρω επικύρωσης