Ο Βασίλης Ψαθάς για τον Κάρολο Παπούλια

Καλό ταξίδι σ’ έναν πολιτικό που υπηρέτησε τη χώρα με σεβασμό στην ιστορία της και με αξιοπρέπεια.
Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη του εκλιπόντα πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο Θεοτοκιό το 2013.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ 28-12-2021
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΑΟΥΛΙΑΣ
Ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΕΠΑΞΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ..ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ.Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΗ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ!
ΟΤΑΝ ΩΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΣΕΛΤΣΟ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.
ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΠΟΤΕ.
ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΜΑΣ-
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΕΙ
-ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΕΔΡΕ

Ψηφίσματα για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια
Ψήφισμα για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου. Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου πληροφορήθηκε με θλίψη το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, μεγάλου Ηπειρώτη, Κάρολου Παπούλια και συνεδρίασε εκτάκτως για την απώλειά του.
Ο εκλιπών, που σημάδεψε με τη ζωή και τη δράση του το πολιτικό τοπίο της Ελλάδας κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, υπηρέτησε με συνέπεια τις αρχές της Δημοκρατίας.
Πολιτεύτηκε με ανιδιοτέλεια, σύνεση, προσφορά και αγάπη για τον τόπο του.
Η απώλειά του αφήνει όλους μας φτωχότερους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου αποφάσισε ομόφωνα:
• Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.
• Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του.
• Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Συλλυπητήριο μήνυμα 
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νήσου Ιωαννίνων, Άρης Λιούμπος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νήσου Νίκος Σιορόκας με αφορμή τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Για όλους τους Έλληνες ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών και αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Για μας, τους Νησιώτες ήταν πάντα ο Κάρολος. Ήταν ο φίλος και συγχωριανός μας. Ο άνθρωπος που τίμησε και με τον παραπάνω τον τόπο της καταγωγής του.
Ο Κάρολος Παπούλιας δεν είναι πια μαζί μας. Η απουσία του μας κάνει φτωχότερους.
Το πέρασμά του από το Νησί μας αλλά και από τα Γιάννενα δεν θα ξεχαστεί.
Η μνήμη του θα είναι πάντα εδώ. Στα σοκάκια που περπάτησε, στην πλατεία που συναντούσε τους φίλους του, στην αυλή του σπιτιού του, την γεμάτη από λουλούδια.
Η μνήμη του θα συντροφεύει όσους τον ζήσαμε, τους φίλους και τους αγαπημένους του στο Νησί».
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Άρης Λιούμπος
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νήσου
Νίκος Σιορόκας

Μερόπη Τζούφη: Συλλυπητήριο μήνυμα
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη δήλωσε για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια: «Είχαμε σήμερα την απώλεια του συμπατριώτη μας, ευπατρίδηΗπειρώτη και πολιτικού Κάρολου Παπούλια, βουλευτή Ιωαννίνων για 26 χρόνια, υπουργού Εξωτερικών και Προέδρου της Δημοκρατίας για δυο συνεχόμενες θητείες. Η ενεργός συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση και στον αντιδικτατορικό αγώνα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πολιτική διαδρομή του. Προασπίστηκε με σθένος την προβολή της χώρας μας και του γενέθλιου τόπου ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ενώ συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ενότητας. Με συγκίνηση και θλίψη απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Δήλωση ‘Ολγας Γεροβασίλη
Δήλωση ‘Ολγας Γεροβασίλη, Βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, για το θάνατο του Κάρολου Παπούλια: «Σήμερα αποχαιρετάμε έναν Ηπειρώτη που υπηρέτησε πολυεπίπεδα την Ελλάδα και τη Δημοκρατία.
Ως Αθλητής, Αντιστασιακος, Πολιτικός, Υπουργός και Πρόεδρος, έθετε πάντοτε τον προσωπικό και πολιτικό πήχη ψηλά, ξεπερνώντας τον και ανεβάζοντάς τον με το παράδειγμά του ακόμη ψηλότερα.
Καλό ταξίδι κ. Πρόεδρε».