Ο Βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος στο 43ο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Ακτινιδίου

Ο Βουλευτής Άρτας ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, απηύθυνε χαιρετισμό στο 43ο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Ακτινιδίου, που διοργάνωσε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ακτινιδίου και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στην Άρτα. Στην ομιλία του, ο κ. Στύλιος υπογράμμισε τη σημασία του ακτινιδίου ως βασικού προϊόντος για την τοπική οικονομία της Άρτας και ως σημαντικού εξαγωγικού προϊόντος για τη χώρα μας.

«…Η Άρτα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή καλλιέργειας ακτινιδίου στην Ελλάδα, με πάνω από 21.000 στρέμματα…» επισήμανε ο κ. Στύλιος. «…Το ακτινίδιο αποτελεί τον πιο δυναμικό τομέα της αγροτικής οικονομίας της περιοχής, συμβάλλοντας σημαντικά στις εξαγωγές και στην προβολή των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές…».

Ο Βουλευτής Άρτας ΝΔ τόνισε τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των αγροτών. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη μείωση της φορολογίας κατά 50% για τους παραγωγούς που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα, ενισχύοντας τη συνεργασία και την ανταγωνιστικότητα.

Ο κ. Στύλιος μίλησε για τα μεγάλα προγράμματα κατασκευής νέων αγροτικών υποδομών που πραγματοποιούνται από την Κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στα έργα υποδομών στην Άρτα κατά την πρόσφατη θητεία του ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Επισήμανε τα σημαντικά αρδευτικά έργα και τις βελτιώσεις στους αγροτικούς δρόμους που προώθησε, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των παραγωγών και εξασφαλίζοντας το σημαντικότερο αγαθό για τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών, το νερό.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τους διοργανωτές του συνεδρίου και επεσήμανε ότι θα είναι σε διαρκή συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ακτινιδίου, στηρίζοντάς την όπου αυτή χρειαστεί βοήθεια. Τέλος, ο κ. Στύλιος τόνισε την ανάγκη «…να μετατραπεί το ακτινίδιο σε πυλώνα ενός νέου πρωτογενούς τομέα—σύγχρονου, ψηφιακού, «πράσινου» και καινοτόμου. Ανταγωνιστικού και ανοιχτού στην αγορά…», ενώ επεσήμανε ότι το συνέδριο αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να συζητηθούν τα βήματα για την επίτευξη αυτού του στόχου.