Ο Βουλευτής Χρήστος Γκόκας για την ενεργειακή κρίση και τις σχολικές μονάδες

Ο Βουλευτής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τους υπόλοιπους Βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με το αντίκτυπο που έχει και θα έχει στη συνέχεια η ενεργειακή κρίση στις σχολικές μονάδες, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και στις κάθε είδους κοινωνικές δομές που φιλοξενούν ή εξυπηρετούν ευάλωτους και εξαρτημένους συνανθρώπους μας.
Ειδικότερα επισημαίνουν ότι για τις κοινωνικές δομές δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών απέναντι στα παιδιά, στα άτομα τρίτης ηλικίας, στα ΑμεΑ, στους ασθενείς, κρατουμένους κ.α.. Όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη αναφορά από την Κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν οι εν λόγω δομές το φετινό χειμώνα.

Επίσης υπογραμμίζουν ότι οι συμπολίτες μας και οι οικογένειές τους, που διαβιούν ή χρησιμοποιούν τακτικά τις δομές αυτές, έχουν κυριευθεί από έντονη ανησυχία και φόβο γι’ αυτό το θολό, γεμάτο ερωτηματικά, τοπίο, που επικρατεί.
Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατ’ επανάληψη, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, έχουν τονίσει το πρόβλημα, το οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, ενώ η Κυβέρνηση συνεχίζει την αδιάφορη στάση της μέσα και από το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2023, το οποίο κατέθεσε πρόσφατα, και στο οποίο παρουσιάζεται έλλειμμα 246 εκατ. ευρώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το 2022 και για το 2023 επίσης έλλειμμα 105 εκατ. ευρώ.