Ο Βουλευτής Χρήστος Γκόκας για την Κύρωση τεσσάρων Διεθνών Συμβάσεων

Ο Βουλευτής κ. Χρήστος Γκόκας, στην Ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ως Ειδικός Αγορητής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την Κύρωση τεσσάρων Διεθνών Συμβάσεων, και συγκεκριμένα για: την τροποποίηση της Συμφωνίας με την Κορέα για τις αεροπορικές μεταφορές, την κύρωση της Συμφωνίας αεροπορικών υπηρεσιών με τις Σεϋχέλλες, την Κύρωση Πρωτοκόλλων σχετικών με την τροποποίηση δύο άρθρων της Σύμβασης Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας και την Κύρωση της Συμφωνίας με τη Βουλγαρία για τη ρύθμιση της σιδηροδρομικής διασυνοριακής κυκλοφορίας, σημείωσε ότι τα σημερινά δεδομένα και η παγκοσμιοποίηση δημιουργούν την ανάγκη για συνεργασίες και συμφωνίες με όλο και περισσότερες χώρες και συνεργασίες με τους πολίτες αυτών των χωρών.
Ειδικότερα σημείωσε ότι η χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που προκύπτουν από τη γεωπολιτική της θέση και τη συμμετοχή της στην Ε.Ε. και πρέπει να επιδιώξει νέες συνεργασίες και τη διεύρυνση των σχέσεων με άλλες χώρες.

Για το περιεχόμενο των τεσσάρων αυτών Διεθνών Συμβάσεων ανέφερε ότι με την εφαρμογή τους αναμένεται η αναβάθμιση και η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατικών αλλά και των εμπορευματικών μεταφορών με ασφάλεια για τους πολίτες και τα εμπορεύματα, αλλά και η ενίσχυση και τόνωση και άλλων δραστηριοτήτων σε διάφορους τομείς όπως του εμπορίου, μεταφορών, τουρισμού, των επενδύσεων κ.λπ.. Σημείωσε δε, ότι οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ολοκληρώνονται ταχύτερα για να εξυπηρετούνται τα επιμέρους συμφέροντα, τουριστικού ή εμπορικού ενδιαφέροντος, αλλά για και τη γενικότερη ανάπτυξη των συμβαλλομένων χωρών.
Ωστόσο, αναφέρθηκε στα υπάρχοντα προβλήματα, και τόνισε ότι υπάρχει το θέμα της αναβάθμισης, καταρχάς, του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας, αλλά και το θέμα της διασύνδεσης αστικών κέντρων στη Βόρειο Ελλάδα σε σχέση με την ανάπτυξη της νέας χάραξης, που αφορά και στο τμήμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Και πρόσθεσε ότι «Ολοκληρωμένη σιδηροδρομική Εγνατία σημαίνει ότι φθάνουμε μέχρι την Ηγουμενίτσα, ένα τμήμα για το οποίο πρέπει να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις».

Κλείνοντας, τόνισε ότι οι κυρώσεις των Συμβάσεων, αποτελούν μια θετική εξέλιξη, για τους στόχους και την προσπάθεια της χώρας μας μέσα από διεθνείς συμφωνίες, σχέσεις και συνεργασίες να ενισχύσει τη δική της θέση και να αναπτυχθούν κρίσιμοι τομείς για την οικονομία μας, και δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής υπερψηφίζει την κύρωση αυτών των τεσσάρων (4) Συμβάσεων.