Ο Βουλευτής Χρήστος Γκόκας σχετικά με την προμήθεια γαντιών από τις ΟΣΥ Α.Ε.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Χρήστος Γκόκας, ως Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών, μαζί και με άλλους Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, σχετικά με την προμήθεια γαντιών από τις ΟΣΥ Α.Ε..

Αναλυτικά αναφέρουν ότι πλήθος εταιρειών έχουν προμηθευτεί είδη ατομικής προστασίας για την προφύλαξη των εργαζομένων τους από τον κορωνοϊό. Οι εποπτευόμενες όμως εταιρείες από δημόσιους φορείς, είναι επιβεβλημένο να ακολουθούν όλες τις σύννομες διαδικασίες, με απόλυτη διαφάνεια, για την προστασία του Δημόσιου συμφέροντος.

Επισημαίνουν ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών κατά την περίπτωση προμήθειας γαντιών από τις Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ), όπως παρουσιάζεται και στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: 9ΩΒ1ΟΚΩ0-ΜΒΕ), η ανάδοχος εταιρεία έχει ως κύρια ασχολία την κατασκευή και εμπορία επίπλων, αλλά και ξυλουργικές εργασίες, με έδρα τις Σέρρες, και πρόσφατα συμπεριέλαβε στο καταστατικό της και το εμπόριο ειδών -μέσων ατομικής προστασίας.
Παράλληλα τονίζουν ότι τα 16.000 τεμάχια που προμηθεύονται με τιμή μονάδας 12,25 €, κάθε άλλο παρά οικονομική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, επειδή είναι αρκετά υψηλή, ακόμα και σε σχέση με τιμές λιανικής για το συγκεκριμένο είδος, και κυρίως για μία παραγγελία χονδρικής όπως είναι η συγκεκριμένη.

Επιπλέον σημειώνουν ότι σε κάθε διαγωνισμό προμήθειας ή έργου σε δημόσιο φορέα μετά από αξιολόγηση, επιλέγεται η βέλτιστη και οικονομικότερη προσφορά για οποιοδήποτε ύψος δαπάνης, αλλά ακόμα περισσότερο όταν αυτό ανέρχεται στα 243.040,00 €.
Τέλος οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής αναφέρουν ότι από τις συμπτώσεις, καθώς και από τα δεδομένα και τα στοιχεία του διαγωνισμού, εύλογα δημιουργούνται προβληματισμοί, και απευθύνουν μια σειρά ερωτημάτων προς τον αρμόδιο Υπουργό, για το χρόνο διενέργειας του εν λόγω διαγωνισμού προμήθειας, με ποια διαδικασία έγινε, ποιες ήταν οι απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές, ποια ήταν η πορεία του διαγωνισμού, ποιοι υποψήφιοι προμηθευτές συμμετείχαν και ποια ήταν η αξιολόγησή τους.