Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Ήπειρο

ΜέΡΑ25 ΆΡΤΑΣ – Συμμαχία για τη Ρήξη
Περιοδεία στην Ήπειρο και την Κέρκυρα θα πραγματοποιήσει το Σάββατο και την
Κυριακή 6 και 7 Μαΐου 2023, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης
Βαρουφάκης.
Ειδικότερα, την Κυριακή 7 Μαΐου, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί την Άρτα,
όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στις 10:30’π.μ.
στον Πρωτομάστορα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι
του νομού μας.
«Καλούμε όλους τους πολίτες του Νομού Άρτας να έρθουν για να διαπιστώσουν
από κοντά, πως όλα μπορούν να είναι αλλιώς» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 Άρτας.

Τομεακή Επιτροπή Άρτας ΚΚΕ
Άμεσες προσλήψεις γιατρών τώρα!!
Χωρίς εφημερεύοντα γιατρό έμεινε το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου Άρτας το Σάββατο 29 Απρίλη, ενώ μέχρι και τις 15 Μάη υπάρχουν άλλες 4! Μέρες κενές, χωρίς εφημερεύοντα γιατρό στο ίδιο τμήμα. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, για να αντιμετωπίσει τη έλλειψη γιατρού μοίρασε έγγραφο που έλεγε το εξής: « Τα έκτακτα περιστατικά, τα οποία χρήζουν επείγουσας διερεύνησης με αξονική τομογραφία, για σήμερα 29-04-2023, θα εξυπηρετούνται από το Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο του κ. Αλεξίου μετά από επικοινωνία.»
Καταγγέλλουμε τη γενική εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Άρτας. Σε αυτό το αποτέλεσμα έχει οδηγήσει η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που έχουν κάνει την Υγεία εμπόρευμα, δεν κάνουν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η λύση που δίνουν στις χρόνιες ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων είναι να μπουκώνουν με χρήματα από τη φοροληστεία του ελληνικού λαού τους ιδιωτικούς ομίλους της Υγείας.
Απαιτούμε τώρα:
• Άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου.
• Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία.
• Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

Μέχρι τέλος Ιουλίου διακοπές με επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2022-2023
Οι κάτοχοι επιταγών κοινωνικού τουρισμού 2022-2023 θα μπορούν να πραγματοποιήσουν διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι επιταγών που δεν θα ενεργοποιήσουν την επιταγή τους έως τις 31 Ιουλίου 2023 δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δύο προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, των περιόδων 2023-2024 και 2024-2025.
Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.
Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στους Δήμους Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.
Το ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού προβλέπει μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα, αλλά και αυξημένες τιμές επιδότησης για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos