Ο Γιώργος Ζάψας ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην παράταξη "ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ"

Ζητά από τους εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους να παραιτηθούν, για να έρθουν οι επόμενοι!!!!
Ένα απρόσμενο Χριστουγεννιάτικο μποναμά απέστειλε παραμονές Χριστουγέννων ο επικεφαλής της παράταξης “ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ” Γιώργος Ζάψας στους εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης. Με επιστολή του, ο Γ. Ζάψας ζητά από τους εκλεγμένους να παραιτηθούν στη λογική της «εναλλαγής» των εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων.
Πρόκειται για μια πρόταση την οποία ο Γ. Ζάψας όταν την είχε προτείνει αμέσως μετά τις εκλογές, είχε απορριφθεί από όλους τους άρτι εκλεγέντες συμβούλους.
Σήμερα ο Γ. Ζάψας επανέρχεται και ζητά από ανθρώπους οι οποίοι αγωνίστηκαν για να εκλεγούν, να παραιτηθούν για να έλθουν οι επόμενοι.

Οι πρώτες αντιδράσεις σύμφωνα με πληροφορίες της ΗΧΩ, είναι από οργισμένες έως πολύ οργισμένες και αναμένονται εξελίξεις στην παράταξη εφόσον ο Γ. Ζάψας επιμείνει στη πρόταση που κατέθεσε.
Ολόκληρη η επιστολή του Γ. Ζάψα έχει ως εξής:
«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι – Φίλες-οι, Σ/φοι-σσες Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
Βρισκόμαστε στα μισά του 3ου Δεκέμβρη της αυτοδιοικητικής μας θητείας και δυο χρόνια πριν τη λήξη της. Συμπληρώσαμε δυο χρόνια και τέσσερις μήνες μαζί και σας ευχαριστώ γιαυτή την συμπόρευση.
Η επιστολή αυτή αποστέλλεται από την υποχρέωση που ανέλαβα ενώπιον του συνδυασμού, αμέσως μετά την εκλογή της 26ης Μαΐου 2019, να θέσω το θέμα της εναλλαγής των εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης στα μισά της θητείας μας.
Εξακολουθώ να πιστεύω πως η εναλλαγή των Π.Συμβούλων είναι κέρδος για έναν εκλογικό συνδυασμό και μια παράταξη της Αντιπολίτευσης, εάν αυτή συνέβαινε. Μαζί πορευτήκαμε και έχουμε να παρουσιάσουμε μια σημαντική και δημιουργική θητεία και στο πεδίο της εκπροσώπησης και της συνεργασίας, αλλά και στην παραγωγή αυτοδιοικητικού και πολιτικού έργου. Στοιχεία τα οποία δεν παραλείπω να αναφέρω και να καταγράφω σε κάθε ευκαιρία επικοινωνίας μου με τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού και της παράταξης.

Προσεγγίζω το θέμα αφενός ως ζήτημα εσωτερικής δημοκρατίας του συνδυασμού και ευκαιρίας αξιοποίησης και άλλων υποψηφίων που συμμετείχαν και εργαστήκαν για την επιτυχία των ψηφοδελτίων μας και αφετέρου δημιουργεί προϋποθέσεις για μια νέα συλλογικότητα στις επόμενες εκλογές του 2023. Εσείς διεκδικήσατε και καταφέρατε την μεγαλύτερη εκλογική στήριξη και ονομαστική ψήφο των υποστηρικτών του συνδυασμού μας και εκλεγήκατε. Δεν παύει όμως να είναι παρούσα η στράτευση και η δουλειά των υπολοίπων 70 και πλέον συνυποψηφίων μας. Γιαυτό επανέρχομαι.
Τιμώ την συνεργασία μας και θα είμαι παντοτινά ευγνώμων γιαυτή μας την συνάντηση στο «Κοινό των Ηπειρωτών» και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα ήθελα να το σκεφθείτε και να το συζητήσουμε στο περιθώριο μιας επόμενης συνάντησης, σε απαρτία ή κατά μόνας. Οι διημερησίες του Ιανουαρίου (εκλογή Πδρίου και μελών στις Επιτροπές) είναι μια κρίσιμη χρονική στιγμή για όποιον-α το αποφασίσει, χωρίς αυτή να είναι δέσμια. Η άποψη σας θα με βοηθήσει να απαντήσω και στο δικό μου ερώτημα εάν κάνω σωστά στο θέμα της εναλλαγής. Δηλαδή, τι πετυχαίνουμε στο ενδεχόμενο ολικής ή μερικής ανανέωσης – εναλλαγής;

Περιττεύει να αναφέρω ότι η πρωτοβουλία και το δικαίωμα της παραίτησης ανήκει αποκλειστικά στους εκλεγμένους Π.Συμβούλους και μόνον εσείς θα το αποφασίσετε, εάν και πότε. Δεν μου διαφεύγει ότι εκλέγεστε για πρώτη φορά και μόνον εγώ και ο Δ.Τρομπούκης έχουμε προηγούμενη θητεία στην Περιφέρεια, όπως και ο Δ.Σακαρέλης στο Δήμο Σουλίου. Οφείλω επίσης να σημειώσω ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα μας περιμένουν κρίσιμες πολιτικές μάχες, με σπουδαιότερη αυτή των εθνικών εκλογών που όλα δείχνουν ότι θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών και ίσως κάποιοι-ες από εμάς κληθούμε να δοκιμαστούμε κ’ σε αυτό το πεδίο, αλλά και στον Α’ βαθμό. Ίσως μάλιστα αυτό να διευκολύνει την επιλογή. Εκτιμώ, ότι ο καλύτερος τρόπος για να συνεννοούμαστε είναι ο ειλικρινής διάλογος και η εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα πορευτούμε μαζί και δεν θα επιτρέψουμε σε αντίπαλους σχηματισμούς να μας διεμβολήσουν, όπως συνέβη με την προ ημερών μεταγραφή μέλους της παράταξης «Ήπειρος Όλον».

Φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι-ες για τις οχλήσεις που θα δεχθείτε από εκείνους που αρέσκονται σε αυτού του είδους την πολιτική. Μην αμφιβάλετε ότι θα συμβεί!
Προσωπικά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πιστεύω στην παράταξη που φτιάξαμε και στην συνέχεια της. Έχουμε το προνόμιο της συντροφικότητας και είχαμε το χρόνο να κατακτήσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Συνεπώς, έχουμε το δικαίωμα υποστήριξης της δικής μας πολιτικής και αυτοδιοικητικής πρότασης, όταν έρθει η στιγμή. Τα πρόσωπα είναι σημαντικά και ευτυχώς για την παράταξη διαθέτει ικανές-ούς άνδρες και γυναίκες. Η διεκδίκηση της Περιφέρειας παραμένει στόχος, για την «Ήπειρο των ονείρων μας»!
Με αυτές τις σκέψεις κλείνω αυτήν την επιστολή και με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τη συνεργασία μας και τη φιλία σας.
Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά με Υγεία και Καλές Γιορτές!
Γιάννινα, 17/12/2021
Γιώργος Ζάψας»