Ο Γιώργος Στύλιος από τη Διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου

Ζήτησε τη μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στην Άρτα

Το θέμα της μεταφοράς του υπό κατάργηση Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στο Κτηματολόγιο Άρτας έθεσε για μια ακόμα φορά στη Διοίκηση του Κτηματολογίου, ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στύλιος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως είναι γνωστό, με απόφαση του Κτηματολογίου, το υπό κατάργηση Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας θα μεταφερθεί στο Υποκατάστημα του Κτηματολογίου στην Πρέβεζα. Ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε τα πρακτικά προβλήματα που θα φέρει η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης στην καθημερινότητα των πολιτών με δεδομένο ότι 15 τοπικές κοινότητες της Άρτας υπάγονται στο Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας. Η μεταφορά του στην Πρέβεζα θα υποβάλει σε ταλαιπωρία και έξοδα όλους τους ενδιαφερόμενους (πολίτες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους δικαστικούς επιμελητές, συμβούλους επιχειρήσεων κλπ) κάτι το οποίο πρέπει και μπορεί να αποφευχθεί. Ο κ. Στύλιος επισήμανε ότι αναμένεται πολύ σύντομα το Υποθηκοφυλακείο Άρτας να υπαχθεί στο Κτηματολογικό Γραφείο στην Άρτα. Επομένως η Άρτα είναι έτοιμη και για την υπαγωγή του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν τόσο ηλεκτρονικά όσο και με φυσική παρουσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρόταση για τη μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στην Άρτα, συμφωνούν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Ζηρού και Αρταίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αρταίων και πολλοί φορείς της πόλης.

Στην τηλεδιάσκεψη, ο Γενικός Διευθυντής του Κτηματολογίου κ. Στέφανος Κοτσώλης δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τη χρηστικότητα του αιτήματος. Τόνισε δε ότι αφού εξετάσει αν υπάρχουν νομικά προβλήματα για τη μεταφορά, θα απαντήσει άμεσα.
Για το θέμα ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Είναι δίκαιο, αυτονόητο και σωστό, οι αρμοδιότητες του υπό κατάργηση Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας να υπαχθούν στο Κτηματολογικό Γραφείο Άρτας, καθώς η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων είναι εδώ και υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές. Από την τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή του Κτηματολογίου κ. Κοτσώλη αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει σύμπνοια απόψεων. Αναμένουμε να διευκρινιστούν τα νομικά και τεχνικά ζητήματα έτσι ώστε σύντομα να έχουμε καλές ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Κοτσώλη για την τηλεδιάσκεψη και την θετική του ανταπόκριση».