Ο Δήμος Αρταίων βράβευσε τον μαθητή-πρωταθλητή Ντίνο Μιλιο

Πρωταθλητής στα 100 μέτρα στο πρόσφατο Σχολικό πρωτάθλημα Ελλάδος –Κύπρου αναδείχθηκε ο μαθητής του 2ου ΓΕΛ Άρτας Ντίνος Μιλιος. Τον αθλητή συνάντησε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και τον βράβευσε για την επίδοσή του.
Ο Ντίνος είναι ήδη στην εθνική ομάδα και το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό, όπως και πολλών άλλων μαθητών και μαθητριών που συνδυάζουν σχολείο με πρωταθλητισμό.
«Ως Δήμος Αρταίων συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους αθλητές και στις αθλήτριες της περιοχής μας που προσπαθούν να συνδυάσουν αθλητισμό με σπουδές. Παράλληλα, φροντίζουμε να παρέχουμε τις κατάλληλες υποδομές για να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι επιτυχίες τους αποτελούν παράδειγμα για όλους μας και βγάζουν την Άρτα στο προσκήνιο! Συγχαρητήρια στο Ντίνο και στον προπονητή του Άρη Κόκκα!» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Το ΥΠΠΕΘ για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Η διασφάλιση του δικαιώματος στην εκπαίδευση των νεοεισερχόμενων στη χώρα προσφυγόπουλων υπήρξε ήδη από το σχολικό έτος 2016-2017 βασικό μέλημα και προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Κατά το σχολικό έτος 2018-2019, κύριος στόχος του Υπουργείου για μία ακόμα χρονιά υπήρξε η ένταξη όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο σχολείο, συνεχίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση την ενίσχυση των εκπαιδευτικών διαδικασιών για την αρμονική μετάβαση των περισσότερων παιδιών στην πρωινή ζώνη.
Παράλληλα, εξακολούθησε να λειτουργεί ο θεσμός των απογευματινών Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ) προκειμένου οι νεοεισερχόμενοι στην χώρα μαθητές πρόσφυγες να εξοικειωθούν με το πλαίσιο της σχολικής ζωής, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες τους και διατηρώντας σαφή προ-ενταξιακό χαρακτήρα.

To Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων ΥΠΠΕΘ στα συγκεντρωτικά στοιχεία του για όλους τους αιτούντες/δικαιούχους διεθνούς προστασίας εγγεγραμμένους μαθητές του σχολικού έτους 2018-2019 παραθέτει τα ακόλουθα στοιχεία (από το πληροφοριακό σύστημα my school: Ιούνιος 2019):
ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Α’ΘΜΙΑΣ & Β’ΘΜΙΑΣ ΣΕ ΔΥΕΠ : 4.577
ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ/ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ Α’ΘΜΙΑΣ & Β’ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ : 4.050
ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ/ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ Α’ΘΜΙΑΣ & Β’ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ : 4.240
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19: 12.867

Περιοδείες Στάθη Γιαννούλη
Ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Νομού Άρτας, κ. Γιαννούλης Ευστάθιος, στις 22 Ιουνίου ημέρα Σάββατο, τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις εξής περιοχές: Καλεντίνη, Αστροχώρι, Μεγαλόχαρη, Μεσόπυργος, Μηλιανά, Γρέβια, Άγιος Νικόλαος, Αηδονιά, Πηγές, Καστανιά, Ελάτη. Η περιοδεία θα συνεχιστεί και κατά τις απογευματινές ώρες στις εξής περιοχές: Ρετσιανά, Πηγή Τετρακώμου, Νεβρόπολη, Μεσούντα, Σκαρπάρι, Θεοδώριανα, Αθαμάνιο.
Επίσης, στις 23 Ιουνίου ημέρα Κυριακή, τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις εξής περιοχές: Παλαιοκάτουνο, Βουργαρέλι, Αθαμάνιο, Κυψέλη, Κούνιες, Ράμια, Λεπιανά, Μικροσπηλιά, Καταρράκτης, Άγναντα, Γέφυρα Πλάκας, ενώ τις απογευματινές ώρες θα περιοδεύσει στις εξής περιοχές: Σγάρα, Άνω Γραικικό, Κουκούλια, Γούργιανα, Κάτω Γραικικό, Κρυονέρι, Ναζαίοι, Δίστρατο.

Περιοδείες Γιώργου Στύλιου 
Τα Κέντρα Υγείας (Κ.Υ) Βουργαρελίου, Καλεντίνης και Άρτας, καθώς και το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) και την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Άρτας επισκέφτηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας ο Γιώργος Στύλιος.
Ο κύριος Στύλιος, συνομίλησε με τους εργαζόμενους των παραπάνω δομών και ανέπτυξε τη στρατηγική και το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για το χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ) στην Άρτα. Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του στο Κοινοβούλιο για την ενίσχυση των Κ.Υ και του ΚΕΦΙΑΠ με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ενημερώθηκε εκ νέου για τα ζητήματα που εξακολουθούν αντιμετωπίζουν οι εν λόγω δομές.
Ο κος Στύλιος, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της πρόληψης στη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας του πληθυσμού. Τόνισε, ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παρέχοντας πρόσβαση σε δωρεάν και αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας για όλους τους πολίτες.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Σταύρο Καψάλη από την Πανηπειρωτική
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας οργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης
στον δάσκαλο Σταύρο Καψάλη, τον κορυφαίο κλαρινίστα, που σε όλη του τη ζωή
υπηρέτησε ευλαβικά την Ηπειρώτικη παράδοση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη στο Ολυμπιακό
Κέντρο Γαλατσίου και ώρα 21.00΄
Συμμετέχουν Συνεργάτες – Συνοδοιπόροι και Μαθητές του Σταύρου Καψάλη στο
Ηπειρώτικο μουσικό στερέωμα.
Κλαρίνα: Πέτρος Λούκας Χαλκιάς, Ναπολέων Δάμος, Μάκης Τσίκος και Βασίλης
Παπαγεωργίου.
Τραγουδιστές: Γιάννης Καψάλης, Αντώνης Κυρίτσης, Παγώνα Αθανασίου, Γιώτα
Γρίβα και Δημήτρης Τζίμας.
Μουσικοί: Μιχάλης Μαρκόπουλος, λαούτο.
Μιχάλης Τζιχάνης και Ζήσης Κασάρας, βιολί.
Κώστας Πίτσος λαϊκή κιθάρα και Χρόνης Καψάλης ντέφι.

Υποψήφιοι βουλευτές της ΛΑΕ
Η Πολιτική Επιτροπή Άρτας της Λαϊκής Ενότητας ανακοινώνει τους υποψήφιους βουλευτές για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Πρόκειται για τους:
1. Μπάμπη Πεσλή, πτηνοτρόφο
2. Σταύρο Πιστιώλη, λογιστή
3. Αποστολία Χατζηθεοδώρου, φοιτήτρια
Με ανακοίνωσή της η ΛΑΕ Άρτας καλεί τον κόσμο της ριζοσπαστικής αριστεράς να δώσει την εκλογική μάχη με αποφασιστικότητα και πάθος, αποκρούοντας τις επιθέσεις των μνημονιακών κομμάτων, τις λογικές της «χαμένης ψήφου» και κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες που μας καλούν να απεμπολήσουμε βασικές αρχές της πολιτικής μας. Για να συμβάλλουμε να μπει τέλος στη λιτότητα, για ρήξη με την Ε.Ε, για άμεση έξοδο από το ευρώ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!